Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

BoxingOne: pofon- és pontosztozkodás

Ökölvívás - Döntetlent játszott a győri Gladiátor a cseh Prostejovval a BoxingOne idei csapattalálkozójának nyitómeccsén. A győriektől nagyon hiányzott a konyhai balesetet szenvedett Kelemen Balázs.

Rossz előjelekkel indult a Boxing-One bajnokság tavaszi nyitómeccse a győri Gladiátor és a cseh Prostejov között. A hazaiak legjobbja, Kelemen Balázs ugyanis a meccs előtt konyhai balesetet szenvedett, elvágta a kezét, így nem tudott szorítóba lépni.

Pedig az ő meccsén mindenképpen két ponttal kalkulált Nagy Zoltán vezetőedző, s mint később kiderült, részben ez hiányzott ahhoz, hogy győztesen hagyja el a Krúdy-gimnázium aulájában felállított ringet a győri gárda.

Az első meccsen az 57 kg-osok között Notigán Norbert és Miroslav Serban nézett farkasszemet egymással. A cseh bokszoló az első menetben még meg tudta akasztani Notigán zakatolását, de a második körtől sokkal nyíltabb lett a csata, a találatok szempontjából kiegyenlített volt a találkozó. A harmadik menet után a pontozók sem tudtak győztest hirdetni (1–1).

 
Profik az amatőrök között

A BoxingOne csapattalálkozók mellett egy MMA-küzdelmet és három profi találkozót is láthatott a közönség.
Előbbin a győri születésű dzsúdós Paár Zoltán és a thai-boxos Mozsár Pál feszült egymásnak. Paár 53 másodperc alatt győzött, miután egy látványos dobással földre vitte ellenfelét s a fojtásból Mozsár csak bírói segítséggel tudott szabadulni.

A profi meccseken Balogh Sándor és Gergely Szabolcs küzdelmét Balogh TKO-val nyerte. Ezt követően Komjáthi László verte Kollár Attilát, majd a szlovákiai Kovács „Tomi Kid" Tamás győzte le Kiss Zoltánt, akinek az egyik ütés után a jobb szeme alatt egy kicsit vérző monokli keletkezett. A ringorvos sokak meglepetésére nem engedte tovább a meccset, így Kovács TKO-val nyert.
A 64 kg-osok között Tóth László óriási fölényben bokszolt Miroslav Bilinszky ellen. Már az első menetben kétszer padlóra küldte ellenfelét, így nem volt meglepetés, hogy alig két perc után a bíró kihirdette a győri ökölvívó döntő fölényét (3–1).
A 60 kg-os súlycsoportban Tóth László testvére Benjamin Hamo Aperyan ellen bokszolt. Küzdelmes mérkőzésen a gyorsabb és agresszívabb cseh nagyon megnyomta a nyitómenetet. A második menetben Tóth óriásit küzdve nyitottá tette a meccset, az utolsó menet találatok szempontjából már kiegyenlítettebb volt, de szoros meccsen végül vendéggyőzelem született (3–3).

Következett két csata a 75 kg-os súlycsoportból. Előbb Varga Tibor vívott nagy csatát Marek Chmelával. Chmela nagyszerűen kihasználta alkati fölényét, a második menet közepén padlóra is küldte ellenfelét, ám a Gladiator szlovákiai bokszolója hatalmasat küzdve a maga javára fordította a mérkőzést (5–3).

A Kelemen helyére beugró Vass Tamás Vardan Besaljan ellen lépett a kötelek közé. Mozgalmas mérkőzésen Vass ugyan többször megrendítette ellenfelét, de ez is kevés volt a sikerhez (5–5).

A 81 kg-osok között Martinek Ferenc végig kézben tartotta a mérkőzést Jan Slachta ellen. A tömérdek szabálytalanság miatt Slachta már a leléptetés határán volt, a ringbíró meg is intette. Ekkor azonban Martinek meggondolatlanul nekitámadt ellenfelének, s beleszaladt egy „balosba". A padlóra került magyart kiszámolták, noha a nagy leütésből még képes volt felállni (5–7).

A 69 kg-os súlycsoportban Zámbó Dánielen volt a győriek szeme, hogy legalább döntetlenre mentse a találkozót Pavel Duda ellen. Ez sikerült is neki, ami azt jelentette, hogy mindkét csapat három ponttal nyitotta a szezont (7–7).

Nagy Zoltán így értékelte a mérkőzést: „Szerettünk volna győzelemmel bemutatkozni, ez sajnos több okból is elmaradt. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, hiszen egészen jó meccseink is voltak. Ami még örömteli, hogy a győri közönség láthatóan igényli a minőségi ökölvívást a városban, most is több mint háromszázan voltak kíváncsiak az eseményre, pedig »csak« egy iskola aulája volt a helyszín. Mindez megerősít bennünket abban, hogy van jövője ennek a rendezvénysorozatnak, melyhez a hírek szerint további országokból szeretnének csatlakozni."

A győriek legközelebb március 22-én a lengyel Rybnik otthonában lépnek szorítóba.

A csehek elleni találkozóról a Sportklub március 27-én, pénteken 20.30 órakor ad összefoglalót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel a gyerekkori álomhoz

Kosárlabda - Három soproni kosárlabdázót is jelöltek a március 29-i All Star-gála bő keretébe.… Tovább olvasom