Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Bőven akad átvennivaló

A GYISM, valamint a romániai Ifjúsági és Sportminisztérium közötti nemzetközi egyezmény alapján Győrben és a megyében ötnapos látogatást tett egy román sportküldöttség, személy szerint Christache Mitrea minisztériumi főtanácsos és Csiki András, a Hargita megyei sportigazgatóság igazgatója.
Dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke a Romániából érkezett vendégek, Csiki András és Christache Mitrea társaságában.
Pénteken, a látogatás utolsó napján a romániai vendégeket vendéglátójuk, Kovács István megyei sportigazgató kíséretében fogadta dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke.
A rövid eszmecserét követően a vendégek sajtótájékoztatón számoltak be a látogatáson szerzett tapasztalatokról. Mint mondták, nagyon hasznos ismérvekkel gazdagodtak Győrött és a megyében. A megyei közgyűlés elnökével folytatott beszélgetés is megerősítette azt a véleményüket, amely az elmúlt napokban alakult ki arra nézve, hogy a vezető tisztségeket betöltő személyiségek szívükön viselik a sport ügyét, a létesítmények sorsát, ez pedig biztató a magyar sport jövőjére nézve. Kellemes benyomást keltett számukra, hogy olimpiai és világbajnokokkal ismerkedtek meg, akik kamatoztatva tapasztalataikat most a sportvezetésben tevékenykednek. Ugyancsak példaértékűnek ítélték azt a törekvést, amit a drog és a dopping elleni harcban lehet nálunk tapasztalni. Van hát mit átvenni az itteni gyakorlatból.
Amint Christache Mitrea hangsúlyozta, nagyon fontosnak tartják a magyar–román sportkapcsolatokat, ezt bizonyítja az is, hogy a győri felkészülési nemzetközi női kézilabdatornán jelen van az olimpiai ezüstérmes román válogatott. A sportvezetés terén pedig ezt a küldöttségcserét évente megismétlik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műhelytámogatás a kézilabdának

Az Országgyűlés Ifjúsági és Sportbizottsága Győrött tartott kihelyezett ülést, melyen Bakonyi Tibor… Tovább olvasom