Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Botrányos befejezés

A Győrújbarát–Bakonyszentlászló mérkőzés 69. percében váratlan esemény történt.

A Győrújbarát–Bakonyszentlászló mérkőzés 69. percében váratlan esemény történt. A sorozatos sérülések és két kiállítás miatt a vendégcsapatban csak hatan maradtak a pályán, így a játékvezető kénytelen volt lefújni az összecsapást. Addigra már a hazaiak hét gólig jutottak, így az alsóházi rangadó tulajdonképpen eldőlt.

Csak egy csere

A Győrújbarát–Bakonyszentlászló mérkőzés 69. percében váratlan esemény történt. A sorozatos sérülések és két kiállítás miatt a vendégcsapatban csak hatan maradtak a pályán, így a játékvezető kénytelen volt lefújni az összecsapást. Addigra már a hazaiak hét gólig jutottak, így az alsóházi rangadó tulajdonképpen eldőlt. Fodor Józseftől, a bakonyszentlászlóiak elnökétől megtudtuk: csak tizenkét embert tudtak nevezni a találkozóra, azaz egyetlen cseréjük volt. Miután a játékvezető két játékost is kiállított tőlük, további három labdarúgó pedig megsérült, semmit nem tudtak tenni annak érdekében, hogy a találkozó folytatódhasson.

Összetűzés a szurkolóval

Egészen más okból, de a Beled–Fertőszéplak mérkőzés sem tartott kilencven percig. A hazaiak egygólos vezetésénél ugyanis a vendégek levonultak a pályáról. Jakab Zoltán, a belediek elnöke értetlenül áll a történtek előtt: „A fertőszéplakiak közül a játékvezető jogosan kiállított egy futballistát, majd nem sokkal később egy összecsapás után a vendégek labdarúgója összetűzésbe keveredett a korlát és az oldalvonal között lévő szurkolóval.

Erre reagálva az egyik fertőszéplaki vezető azonnal lehívta a pályáról az együttest. A vendégek csapatkapitánya nem értett egyet a döntéssel, de hosszas alkudozás után sem tudta meggyőzni a többieket a folytatásról. A játékvezető végül a mérkőzés lefújása mellett döntött. Elég sokan kilátogattak a meccsre, bevételünk mégsem volt, hiszen csak később kezdtük volna el a jegyek árusítását. A játékvezetők díját azonban ki kellett fizetnünk. Még szerencse, hogy komolyabb rendbontás nem történt."

Az esettel kapcsolatban természetesen kíváncsiak voltunk a fertőszéplakiak véleményére is, vajon ők hogyan élték meg az ominózus találkozót. Zambó Lajos, a Fertőszéplak elnöke a Kisalföld érdeklődésére elmondta: egyéb elfoglaltságai miatt nem volt jelen a mérkőzésen, így csak hallomásból értesült a történtekről.

Szigorú büntetés

„ Információim szerint az egyik beledi játékos hátulról »beleszállt« egyik játékosunkba, ráadásul egy szurkoló meg is lökte a labdarúgót. Erre reagálva az edzőnk lehívta a pályáról a csapatot, mert attól félt, hogy még jobban eldurvul a mérkőzés" – mondta a klub első embere, majd hozzátette: a játékvezetők sem álltak feladatuk magaslatán.

A megyei labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága tegnap délután tárgyalta a beledi mérkőzésen történteket. A döntés a fertőszéplakiakra – akik meg sem jelentek a tárgyaláson – nézve súlyos, hiszen a találkozó három pontját 3–0-ás gólkülönbséggel a Beled kapta, míg a Fertőszéplak év végi összeredményéből két büntetőpontot levontak. Emellett azt a sportvezetőt, aki lehívta a csapatot a pályáról, 2005. december 31-ig mindennemű sportszakmai tevékenységtől eltiltotta a testület, mely a szigorú büntetéssel azt is engedte sejteni, hogy a jövőben egy ilyen szituáció akár a teljes szezonból történő kizárást is maga után vonhatja...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi bravúrja

Talmácsi Gábor rendkívül kiélezett küzdelemben megnyerte a 125 kcm-es géposztály versenyét. Tovább olvasom