Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Botrányba fulladt a lébényi bunyós mérkőzése Ausztriában

Botrányba fulladt a lébényi bunyós mérkőzése AusztriábanGogi Knezevics (b) és Sánta Krisztián (j) remek meccset vívott az osztrák nagyvárosban addig, ameddig Knezevics át nem lépett egy határon.
Sánta Krisztián profi ökölvívó pályafutása legfontosabb külföldi mérkőzését vívta a napokban. A lébényi bokszoló az osztrák bajnok ellen lépett szorítóba Salzburgban. A meccs a harmadik menetig tartott, botrányos körülmények között ért véget. Elképzelhető, hogy Krisztián újra kiáll a sportszerűtlenül verekedő Gogi Knezevics ellen.
A nagyszabású salzburgi gála főmeccsét nyolcszor hárompercesre tervezték. Az első három menetben Krisztián egyenrangú ellenfele volt a szerb származású, osztrák színekben induló Gogi Knezevicsnek.

"Az első gongszótól érezhető volt a kölcsönös tisztelet, kerestük egymás gyenge pontjait. A második menetre úgy jöttem ki a sarokból, hogy sok bal egyenest ütök, rengeteg elhajlással. A taktikám eredményes volt. A korábban több profi övet nyerő ellenfelem kevesebbet talált. A harmadik egy kemény testütést beszedtem, a bíró rám számolt, de összességében maradt a mérkőzés képe. Az ellenfelemen egyre idegesebbé vált" - kezdte Sánta Krisztián.

Brutális testütés

Bár a profi ökölvívástól általában távol áll a fair play, a harmadik menetben durván elragadtatta magát a 38 éves Bécsben élő bunyós. "Fogást követően a bíró stop vezényszavára megálltunk, én a bíróra néztem. Az ellenfelem ekkor hatalmas testütést mért a májamra, amitől összeestem" - mondta Sánta Krisztián. Miért nem folytatta a mérkőzést? - kérdeztük a lébényi bunyóstól.

Aki átélt hasonlót, gyomorszájba ütést, tudja, miről beszélek. Levegő ki, vissza semmi. Az ellenfelem állítólag `nem hallotta´ a bírói vezényszót. Knezevics hajtotta az igazát, tovább akart bunyózni. Persze úgy, hogy a májamat célozta volna. Azt a testrészemet, amit akkor támadt meg, amikor nem védekeztem. Kár, hogy így ért véget a meccs. Jól bírtam az iramot, elkaphattam volna az osztrák bajnokot. Ő bármi áron győzni akart, az öltözőben folytatódott a balhé. Azt hangoztatta, hogy bokszoljak vele újra 2018-ban" - hallottuk.

Igazságérzet

Sánta Krisztián a kihívásra nem válaszolt Salzburgban, tiszta fejjel akarta átgondolni a helyzetet. "Hajlok rá, hogy újra összecsapjunk, így kívánja az igazság is. Knezevics legközelebb az Egyesült Államokban bunyózik. Mondtam a menedzseremnek, hogy várok rá. Kíváncsi vagyok, állja-e a szavát, hogy újra összemérjük az erőnket. Másodjára tiszta meccsen" - zárta szavait a lébényi bokszoló. Az ügy fejleményeit megírjuk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda EK - Harmadszor kapott ki a Győr

A Győr hazai pályán 74-62-re kikapott a francia Saint-Amand együttesétől. Tovább olvasom