Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Botrány után is szent a béke

Annak ellenére, hogy végül 57 pont lett a különbség, igen feszült légkörű volt az MKB-Euroleasing Sopron–Cegléd női bajnoki mérkőzés. Volt verekedés, technikai, kiállítás.
Annak ellenére, hogy végül 57 pont lett a különbség, igen feszült légkörű volt az MKB-Euroleasing Sopron–Cegléd női bajnoki mérkőzés. Volt verekedés, technikai, kiállítás.
Székely Norbertet, a soproni együttes szakvezetőjét ezúttal nem a mérkőzés sportszakmai részéről, hanem a feszült pillanatokban történt eseményekről faggattuk.

„Elöljáróban fontosnak tartom elmondani, próbáltunk nagyon keményen védekezni, úgy, hogy kerestük a kontaktusokat, az ütközéseket, de úgy, hogy azok még a szabályok adta kereteken belül történjenek. Az első negyed közepén – vélhetően ezt nehezményezve – Castillo megütötte Kocsis Bogit, ráadásul holtidőben, amikor állt a játék, Matovic pedig azonnal odarohant védeni társát. A játékvezetők az esetet nem látták, a mérkőzés ellenőre igen. Ő be is számolt erről a két játékvezetőnek, akik mégis következmény nélkül hagyták az esetet. Ettől kezdve Castillo minden labdaérintésénél felhördült a közönség" – kezdte a soproniak szakvezetője.

Ezzel azonban messze nem volt vége a botrányos jeleneteknek. Székely Norbert így folytatta. „Szintén még az első félidőben a ceglédiek végezhettek el oldalbedobást a mi kispadunk elől. A bedobást Castillo végezte el. Minden meccsünkön szinte végig állni szoktam, ekkor is ez volt a helyzet, s angolul szóltam neki, vigyázzon, itt vagyok a közelében. Bedobta a labdát, majd visszafordult, s elkezdett mutogatni."
A harmadik negyed vége felé újra elszabadult a pokol. Erre így emlékezett vissza Székely: „Egy ítéletet követően Castillo úgy vágta a földhöz a labdát, hogy az szinte az MKB-aréna mennyezetéig felpattant. Egy ilyen megmozdulás, azt gondolom, a világ minden pályáján technikai hibát ér, most következmények nélkül maradt. Ekkor valóban káromkodtam, számon kértem a játékvezetőtől, hogy a kubainak mindent megenged-e. Castillo viszont vélhetően csak a káromkodást értette belőle, nekem akart ugrani, le kellett fogni. Ugyanennél az esetnél ügyvezetőnk, Török Zoltán is technikait kapott."

A negyedik negyed elején a Cegléd másik kubai játékosa, Aties – Matovic megütéséért – a kiállítás sorsára jutott, majd a soproni másodedző, Srdjan Radulovic kapott technikait. Erre így emlékezett a soproniak edzője: „Pozíciófogás közben Aties hátulról egy nyaklevest adott Matovicnak, az arcát is eltalálta. A játékvezetők habozás nélkül kiállították a játékost. Ekkor Srdjan kollégám átment a ceglédi kispadhoz, s arról kérdezte Földi Sándort: miért nem cseréli le a jól láthatóan idegileg túlpörögve kosarazó kubai játékosát. Ezért kapott büntetést."
Az eset kapcsán Székely Norbert kifejtette: nem váltak el haraggal a ceglédiektől.

„A lefújás után bejött a klubirodába Ruttner György, a ceglédi ügyvezető és Castillo. Megbeszéltük velük és Török Zoltánnal a történteket, békében, kézfogással váltunk el, s jobb is így" – mondta a szakvezető.
Török Zoltán, az MKB-Euroleasing ügyvezetője a következőket mondta: „Nem tartom szerencsés politikának a szövetség részéről, hogy fiatal, tapasztalatlan játékvezetőket küld a mérkőzéseinkre. A vasárnapi meccsen nagyobb határozottsággal, az első ütés megtorlásával meg lehetett volna fékezni az indulatokat. Mi tiszteljük ellenfeleinket, de azt azért ne várja senki tőlünk, hogy hazai környezetben a kosárlabdapályára nem illő dolgokat szó nélkül hagyjuk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jutalmazás, támogatás, kitüntetés

A megyei labdarúgó-szövetség Csornán rendezett taggyűlésén felszólalt dr. Szakács Imre országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke. A taggyűlés kötelező napirendi pontjai mellett ismét kitüntettek hat sportvezetőt, támogatást adtak kórházi műszer beszerzéséhez és átnyújtottak mintegy ötmillió forint értékű vásárlási utalványt a megye összes labdarúgó-szakosztályt működtető egyesületének.
Tovább olvasom