Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

Botond nemcsak erős, de eredményes is

Kivételesen jó év mérlegét vonhatta meg a mosonmagyaróvári Botond Sportegyesület a napokban megrendezett évzárón. 2002 során nem csupán a város legjobbjának bizonyult ez az egyesület, de az erőemelők sportági rangsorában országosan is a legeredményesebb volt.
A Botond SE legeredményesebb versenyzője, a világbajnok Závodszky Tímea és edzője, Friemann Sándor.
Friemann Sándor edző, az egyesület vezetője és mindenese hosszan sorolhatná azokat az eredményeket, amelyek révén a Botond mintegy száz versenyzője tavaly a világbajnoki cím mellett összesen 34 országos egyéni és csapatbajnoki címet is begyűjtött. Az év elején Mosonmagyaróváron rendezték meg az országos felnőtt erőemelő-bajnokságot, amely tovább öregbítette az egyesület jó hírnevét, hiszen a szakemberek szerint ez volt az eddigiek közül a legjobban megrendezett erőemelő magyar ob.

Ezen a mosonmagyaróváriak 7 egyéni címet szereztek, s a nőknél és a férfiaknál is övék lett a csapatbajnoki cím. Összességében tavaly a botondosok közül Varga Balázs, Molnár Tamás, Farkas Erika, Nagy Eszter, Závodszky Tímea, Kelemen Ildikó, Búzási Krisztián, Glázer Zoltán, Kovács Roland, Király Norbert, Horváth József és Rajki László szerzett magyar bajnoki címet. Akad közöttük olyan is, aki már háromszoros, sőt, négyszeres bajnok.

A csapat az éves tevékenysége révén elért Magyar Kupát november végén Győrben vehette át a fekvenyomó magyar bajnokság alkalmával. Az egyesület, illetve versenyzői nevéhez egyébként számos országos csúcs kötődik.

Az egész évi eredményes tevékenység mintegy megkoronázása volt a világbajnoki cím, amelyet Závodszky Tímea Luxemburgban vívott ki magának és egyesületének. A másik kiemelkedő nemzetközi eredményt Kelemen Ildikó nyújtotta, aki Balatonlellén a junior Európa-bajnokságon a hatodik helyet szerezte meg.

Friemann Sándor, aki ugyancsak tavaly kapta meg a kiváló edzői minősítést, az általa felkészített sportolók nemzetközi és hazai eredményei alapján a sportágon belül tavaly a második legeredményesebb edzőnek bizonyult. Büszke arra, hogy az egyesületen belül, de nem túlzás azt mondani, hogy az egész sportágban baráti, szinte családias szellem uralkodik. Egyre népszerűbb ez a sportág, mind többen látogatják az edzőtermet, s a bajnokságok színvonala is egyre magasabb. Már most lendületesen készülnek a tavasszal Budapesten sorra kerülő országos bajnokságra, de az egyesületben már téma az a felnőtt Európa-bajnokság, amelyet Mosonmagyaróváron, 2005 augusztusában rendeznek, s amely igazi próbatétel lesz az egyre sikeresebb Botond SE számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimaradt ziccerek

Graboplast-ETO–Cornexi-Alcoa 26–26 (13–11) Tovább olvasom