Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Borultak a kézilabdás lányok

Várhatóan hétfőn elhagyhatja az ajkai kórházat az a két fiatal kézilabdás, akiket a szombati buszbaleset után vettek fel megfigyelésre az ajkai kórház baleseti osztályára.
Kattintson a képre >> A felborult busz.
A Kisalföld Vasárnap Reggel beszámolt róla: szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett a Graboplast-ETO ifjúsági kézilabdacsapata a Veszprém megyei Noszlop és Devecser között.
Friss információkéntdr. Szálasi László, a győri klub egyik csapatorvosa elmondta: hatalmas szerencse, hogy senkinek nem történt súlyosabb baja. – Bár Ajkán ellátták valamennyi sérültet, de tegnap még bejöttek a játékosok hozzánk is.

Én és kollégám, Balogh Péter is ügyeletben voltunk, így mi vizsgáltuk át még egyszer a csapat tagjait. Az ajkai kórházban maradt Oross Nilla és Szamoránszky Anikó mellett Smidéliusz Júlia és Horváth Ramóna állapota sem volt túl rózsás. Előbbinek a bal oldalát vágták szét az üvegszilánkok, míg utóbbinak a derekán voltak csúnya sebek.

Arra a kérdésre, hogy a csapat tud-e a hétvégén játszani, dr. Szálasi László csapatorvos elmondta, elvileg valamennyi sérülés nyolc napon belül gyógyulónak számít, azaz egy hét alatt elvileg rendbe jöhetnek a lányok.

„ Az agyrázkódást szenvedett Oross Nilla és a mellkasi fájdalmak miatt megfigyelésre az ajkai baleseti osztályra felvett Szamoránszky Anikó is rendbe jöhet a hétvégéig, bár ezekkel a sérülésekkel óvatosan kell bánni."

Mindenesetre kollégájával ők felvetették az esetleges halasztást, bár az is tény, a Graboplast-ETO utánpótlása kifogyhatatlan a tehetségekből, így lehet, hogy néhány helyen módosított összeállításban, de már a hétvégén folytatja a bajnokságot a csapat. Érdekesség, hogy a következő fordulóban helyi rangadó vár a zöld-fehérekre a Győrújbarát-KapsVill ellen.

Mint ismeretes, a Graboplast-ETO ifjúsági csapata szombat délelőtt Nagykanizsán játszott volna NB I/B-s felnőtt- és ifimérkőzést. Az összecsapásra azonban nem érkeztek meg a győri fiatalok, mert Noszlop és Devecser között az autóbuszuk felborult.

Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a buszt valószínűleg az utána kapcsolt pótkocsis szerelvény borította fel, miután az a vizes úttesten megcsúszott és kilengett. A jármű nem az árokba borult, hanem az útpadkán a bal oldalára dőlve állt meg. Elsődlegesen azt vizsgálják, hogy a sofőr az útviszonyoknak megfelelően vezetett-e – jelenleg emiatt folyik is eljárás az autóbusz vezetője ellen –, de csak a további információk birtokában tudják megállapítani, ki vagy mi a felelős a szerencsés kimenetelű balesetért.

Az autóbuszt egyébként Németh Sándor, a csapat technikai vezetője vezette, aki szerint is az utánfutó okozhatta a bajt.

– Nem mentem gyorsan, nem is mehettem, mert szakadt az eső – mondta Németh. – Az egyik kanyarnál azonban az utánunk kapcsolt szerelvény megcsúszott, s ez magával rántotta az egész buszt. Nagy szerencse, hogy nem történt komolyabb baj.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A türelem főtáblát terem?

Vasárnap 18 órakor a Graboplast-ETO az ukrán Motor Zaporizzsja együttesét fogadja a Bajnokok Ligája… Tovább olvasom