Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Borkai Zsolt is pályázik az alelnökségre

Olimpia - Várhatóan az ellenfél nélkül induló Schmitt Pált választja meg újabb négy évre elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság, amely szombaton tartja tisztújító közgyűlését. A négy alelnöki posztért és a 11 elnökségi helyért viszont nagy harc várható, mivel minden eddiginél többen jelöltették magukat.
Schmitt 1989-től áll a MOB élén, s hatodik alkalommal pályázza meg az elnöki tisztséget. Legutóbb 2006 szeptemberében erősítették meg posztján, miután a rendkívüli közgyűlésen – 69–69-es szavazataránnyal – nem kapott többséget a visszahívását kezdeményező indítvány.

A négy alelnöki posztra – a MOB tájékoztatása szerint – nyolcan jelentkeztek: Győr polgármestere, a szöuli tornász olimpiai bajnok Borkai Zsolt, valamint Bakonyi Tibor, Gyárfás Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Sinka László, Szabó Tamás és Török Ferenc. Közülük Bakonyi és Gyárfás az elmúlt időszakban is alelnökként tevékenykedett.

A 11 elnökségi helyre 29-en pályáztak: Bakonyi, Berkes István, Borkai, Dobos Imre, Dömötör Zoltán, Faragó Judit, Farkas Sándor, Fábián László, Gyárfás, Gyulay, Hegedüs, Kaszó Klára, Kiss Balázs, Konrád János, Kovács István, Krzyzewsky Miklós, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Markovits László, Martin György, Mesterházy Attila, Regőczy Krisztina, Schulek Ágoston, Sinka, Szabó Bence, Szabó József, Szabó Tamás, Szűcs Lajos és Török Ferenc.

Az elnökségnek automatikusan tagja – Schmitt mint NOB-tag mellett – két nemzetközi tisztségviselő, Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke – maga is a NOB tagja –, valamint Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.
A főtitkárt a közgyűlés októberi döntése értelmében már nem a közgyűlés, hanem az elnökség választja meg. Ebben a tisztségben az eddigi ügyvezető igazgató, Molnár Zoltán váltja várhatóan Kamuti Jenőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanfolyam bíróknak

Labdarúgás - Ebben az évben egyetlen alkalommal szervez labdarúgó-játékvezetői tanfolyamot a megyei… Tovább olvasom