Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Borkai Zsolt győri polgármester maradt a MOB elnöke - galéria

Továbbra is Borkai Zsolt maradt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.
Borkai Zsolt maradt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke. Erről döntött a MOB vasárnapi közgyűlésén, amelyen a január 1-jén életbe lépett új sporttörvény előírásait követve módosította az alapszabályt, és új vezetőséget választott.

A közgyűlésen összesen 173-an voksolhattak, Borkait 166 igen és 5 nem szavazat mellett választották elnökké, 2 szavazat pedig érvénytelen volt. A 46 éves Borkai, Győr fideszes polgármestere - aki 2010 novembere óta elnök -, az egyetlen jelölt volt a posztra. Borkai Zsolt a voksolás előtti beszédében úgy fogalmazott, hogy ezentúl a MOB tulajdonképpen a magyar sport parlamentje lesz, hiszen a szervezetben a hazai sportélet minden területe megfelelő képviseletet kap. A sportvezető a közelmúlt feladatait áttekintve felhívta a figyelmet arra, hogy a MOB idén már több mint 100 millió forintot biztosított előlegként az olimpiai felkészüléssel kapcsolatos legfontosabb feladatokra.

"Az eredeti célkitűzésünket nem kell megváltoztatni, továbbra is reális esély van arra, hogy Magyarország Londonban az első húszban végezzen a nemzetek rangsorában. Az elmúlt évek világversenyeinek eredményei alapján reális cél, hogy megismételjük a pekingi eredményünket, és bízunk benne, hogy talán túl is tudjuk szárnyalni azt" –- fogalmazott Borkai. Az alapszabály értelmében automatikusan az elnökség tagja lett Schmitt Pálállamfő, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke és Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke.

Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése


A közgyűlés öt alelnököt is választott: Magyar Zoltán, Leyrer Richárd, Monspart Sarolta, Tóth Miklós és Deutsch Tamás személyében.

A voksolás után az új elnökség megtartotta első ülését, amelyen egyhangúlag Molnár Zoltánt választotta meg főtitkárnak, aki eddig is ezt a feladatot látta el. Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára azt emelte ki, hogy a sporttörvény előírása alapján a MOB hatásköre kibővült, s a szervezet egyedüli köztestületként most már a magyar sport egészéért felel, s nem csak sportszakmai, hanem forráselosztási feladatokat is el kell látnia.

A sporttörvény értelmében megszűnik a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Nemzeti Szabadidősport Szövetség és Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége. Jelenlegi feladataikat a MOB veszi át úgy, hogy az eddig önálló szövetségek által irányított területek a MOB szakmai tagozataiként tovább működhetnek, képviselőik pedig az olimpiai bizottság alelnökei lesznek.


Borkai Zsolt
Borkai Zsolt

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Nosavin 2012. február 28. 15:46
  „Nem vagyok Fidesz aktivista csak sok emberrel ellentétben látom a reális dolgokat!”
 • 27. .viki27. 2012. február 27. 18:49
  „Nosavin!
  Mostani államfőnk mielőtt ilyen magas pozicióba került fő állásban volt MOB elnök.Borkai nem lett volna ha nem lép be a fideszbe gondolom ez volt a kitétel!Egyébként osztom az előttem szólók igazságát egy ember csak egy dolgot tud normálisan elvégezni munkaidőben.Neki melyik a munka ideje?Melyik a fő állás és melyik a másod állás vagy a harmad.Tudod a mai világban legalábbis itt kicsiny hazánkban lassan másod sőt harmad állással sem lehet annyit keresni havonta mint BZS legalacsonyabb fizetése.És a kevesebből meg kell fizetni még sok mindent bérletet napközit stb.”
 • 26. bazsifekete 2012. február 27. 16:06
  „Ez a polgármesternek nevezett B.ZS. például tudja, hogy mit hova fognak építeni, vagy csak egyszerűen alápingált pár papírlapot, s elmagyarázták neki az "okosat".
  Kiment megnézni, hogy mit csinál az utcán ez a nagyszerű Győr-szol? Mert pl. ma ágazták le az utcán a fákat, de csak botokat hagytak.
  Botot, egy élő diófából. Ami több, mint 20 éve itt állt....
  Köszönöm bzs, köszönöm KOMSZOL...”
 • 25. öszödiböszme 2012. február 27. 16:03
  „Mondjuk azért Nosavin-nek lehet igaza van. Lehet borkai a Superman???”
 • 24. DON 2012. február 27. 15:33
  „Nosavin!
  Úgy hiányzott már egy bősz fidesz aktivista ebből a társaságból!:)
  Igenis egy segge van a t. polginak és több lova ül meg vele. Azok, akik "egyszerű halandóként" több állást is KÉNYTELENEK vállalni, azért teszik, mert nem elég az egyszeri keresetük a megélhetésre. Lehet, hogy t. polgi nem kap szinte semmiért semmit, de ezt fel lehet fogni a munkája értékeléseként is (na jó, ez demagógia :)).
  t. polgi csináljon egy valamit, de azt jól, s ne a kabinetfőnök péter vezesse helyette azt a várost, aminek irányítására őt válaszották meg a győri polgárok. Vagy legyen MOB elnök, ha annyira akar. Vagy legyen ez , vagy legyen az. A lényeg: VAGY!
  Amit leírtál, az több mint havi egy misi. Abból azért nem csak kenyérre futja.
  Autója van az auditól ólcsón bérelve (a város pénzen!), azt használhatja magáncélra is.

  Megélhetési városvédőkkel eddig nem találkoztam. Mert tudtommal nekik ebből anyagi hasznuk nincs, sőt, amit tesznek, arra vagy a saját, vagy egyéb adományból összegyűjtött pénzüket használják fel, sem a város polgáraiét, sem pedig az államét. Nekik is biztosan van több állásuk, de azokból összeszedett összkeresetük biztosan nem éri el t. polgink alacsonyabbik havi keresetének összegét sem!

  A múlt nélküli nemzetnek pedig nincs jövője - ezt pl. Széchenyi mondta.”
 • 23. Madarász 2012. február 27. 15:01
  „17. Lehet, több félét csinálni, lehet 12-14 órát dolgozni, de ez azt jelenti sajnos, hogy teljes emberként egyik funkcióban sem tud helyt állni.”
 • 22. Valaki 2012. február 27. 13:16
  „17. Nosavin Milyen érdekes, hogy más település bőven megél termálfürdőjéből, csak Győrben veszteséges az a bóvli lubickoló! :)))
  Normális, modern fürdőkomplexumot kell építeni, mert az vonzza a túristákat!”
 • 21. Mankapunka 2012. február 27. 11:52
  „Nosavin

  Mindenkinek van egy főállása,meg max mellette a egy másodállása. Neki,mennyi van akkor???”
 • 20. zoltania2 2012. február 27. 11:13
  „7-re mert jó titkárnők vannak a csapatba! Borkai Úr! most olvasom hogy még az ÉRD! is előbb épít csarnokot mint az Ön által vezetett "sport barát" város!”
 • 19. kamillas 2012. február 27. 11:04
  „17. Beszédes név. Olyan, mint akit fröcsögve véd.”
 • 18. öszödiböszme 2012. február 27. 11:02
  „17. Nosavin 2012.02.27. 09:53
  Ti meg csak azt a demagógiát tudjátok felhozni, ha más érv nincs: Ti jobban csinálnátok??? Nem tudom. De valószínűleg becsületesebben! Na neked is Jó napot!”
 • 17. Nosavin 2012. február 27. 09:53
  „Mindenki itt dobálózik a azzal a mondattal hogy: "egy seggel több lovat megülni"
  Kedves kommentelők! Napi 24 órából 12-14 órát dolgozik, van amikor hétvégén is! Teljes fizetés csak a polgármesteri fizetéséért és a Képviselői munkájáért kap! 400 bruttó + 800 bruttó kb! Ezen felül egy fillért nem vesz fel, sem útiköltség térítésre sem pedig semmiféle bizottsági tagságért! A Mob elnöki cím nem teljes állású munka körülbelül egy sportnagyköveti állás, tévedés hogy teljes állású, ellenben nem vállalta volna el! Onnan kapott volna autót és más egyéb juttatást is de nem kérte és nem is kapott! Rosszul csinálja a munkáját? Vicc, ti jobban csinálnátok? Semmi mást nem tudtok neki felhozni csak a Mélygarázsos baromságotokat meg az uszodát! kérdem én az éves szinten 500 milliós uszoda fenntartást kifizetitek zsebből a havi kb 200 lubickoló miatt? Parkolót hova építsenek az égbe? vagy netán a Dunára rá? mivel máshol nincs hely marad a föld alá! A régi Bástya szép és jó, de a múlt, baromság meghagyni az egészet! minek???? egy kis darab hogy oké ott volt és ennyi! megélhetési városvédők meg menjenek haza vagy dolgozni! lehet most kb 500a-n fogtok szindi de ez így van és így valós! Aki pedig Borkai Urat szidja előbb nézzen magába ő mit tett és mit fog tenni a jövőben! Szép napot!”
 • 16. Gőcze_László 2012. február 27. 09:16
  „Ne bántsátok révfaluiszúnyogot!
  A téli dermedtségből éppen feléledve egyszerűen eltévesztette a leszállópályát. (De csoda ez, amikor a MALÉV is elszállt?)
  Ettől függetlenül még igaza lehet. Abban biztosan, hogy az erőltetett mélygarázs úgy marhaság, ahogy azt erőltetik az erőltetők. Mindenesetre gondolkodni nem is maradhat idő, mint ahogyan azt már itt (is) illusztrálták.”
 • 15. szekist 2012. február 27. 00:52
  „Szanalom! Miert nem szunteteik mar meg azt h valakinek tobb posztja is legyen. Nem is tudja rendessen vegezni a munkajat ez kesz szanalom es gyalazat. legyen vagy ez vagy az de ne minden amugy is ez az ember nem a maganak megfelelo munkat vegzi hiszen egyikhez sem ert kiveve ahoz h hogyan kell valamit is elrontani:) Na sebaj remelem hamarossan lekerul a porondrol es ennel roszab mar nem johet.”
 • 14. jóhatudod 2012. február 26. 20:43
  „Az nem lenne baj,hogy MOB elnök maradt, az a nagyobb baj ,hogy továbbra is győri polgármester maradt...”
 • 13. newface11 2012. február 26. 20:41
  „5. révfaluiszúnyog
  Te funkcionális analfabéta vagy??? Nem hiába mondják, hogy a 21. század legnagyobb ellensége, hogy hiába olvasnak az emberek, nem tudják értelmezni az olvasott szöveget. Ezt bizonyítja a hozzászólásod ehhez a cikkhez. Vagy sokat ültél az egyetem téri üvegesben?”
 • 12. Agent 2012. február 26. 20:12
  „5, meglepően későn sikerült előrántani a zsidókártyát, de azért csak-csak, libavágóhíd....:):):):):) Mi következhet még?”
 • 11. értelem 2012. február 26. 20:11
  „Nahát! Miért törölték a hozzászólásomat? Volt benne bármi, ami nem felelt meg a valóságnak? Esetleg a moderáló nyalós?”
 • 10. oPTiKa 2012. február 26. 19:40
  „Melyik stadionok alá építtet mélygarázst? ;)”
 • 9. gortam 2012. február 26. 18:51
  „Borkai úrnak hány óra egy nap?
  Országgyűlési képviselő, a rendészeti bizottság tagja. Ez normális esetben gondolom napi 8-10 óra elfoglaltság legalább, amikor ülések vannak, akkor 12-14 is simán.
  Győr polgármesetere. Egy ekkora város felelős vezetése tippem szerint biztos napi 10-12 órás elfoglaltság.
  A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Ez egy nemes, nagy felelősséggel és a londoni olimpia közeledtén biztos sok elfoglaltsággal járó megbízás. Felelős embernek napi 8-10 órát ebben a pozícióban is dolgoznia kellene.
  Szerintem van még egy-két társadalmi megbizatása, erre is fordítani kellene napi 1-2 órát.
  Ezen túl a győri fidesz elnöke, erre is kell mondjuk napi 1 óra.
  Ez eddig összesen laza becsléssel munkanaponként 42 óra. Plusz család, plusz alvás.

  Mindegyikért teljes fizetés jár?”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gránátot dobtak Dragan Stojkovic szülőotthonának udvarára

A jugoszláv labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya 2007 óta közellenségnek számít Crvena… Tovább olvasom