Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Borkai Tokióban szurkol Berki Krisztiánnak

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a helyeszínen szurkol Berki Krisztiánnak a lólengés döntőjében szombaton, a tokiói torna-világbajnokságon.

A MOB első embere Magyar Zoltánnal, a Magyar Torna Szövetség elnökével együtt tekinti meg a finálét - mindketten a szer olimpiai bajnokai.

A fináléval kapcsolatban Magyar úgy vélekedett, hogy Berki Krisztián most nagyon kiemelkedik a mezőnyből.

"Nem véletlen, hogy a pontszáma két és fél tizeddel jobb, mint a másodiké. Végignéztem az összes olyan gyakorlatot, azokat, amelyek veszélybe sodorhatnák őt, és mindenki messze-messze el van maradva tőle. Ha megcsinálja a gyakorlatát, akkor szinte biztos, hogy világbajnok és kvalifikálja magát a londoni olimpiára." - mondta az MTSZ elnöke a DIGI Sport tv-csatorna Reggeli Start című műsorának szerdán Tokióból adott telefonos interjúban. "Ehhez az kell, hogy lelkileg össze tudja szedni magát. Ez így egyszerűnek tűnik, de ő egy nagyon-nagyon jó lelki alkat és reméljük, hogy meg fogja tudni csinálni.

Én nagyon bízom benne, hogy nekünk magyaroknak nagyon sikeres lesz ez a világbajnokság."

A csapat szerepléséről Magyar így vélekedett:

"A maximálisnál is maximálisabban bejöttek a várakozásaink azzal, hogy a lányok 19., a fiúk a 21. helyen végeztek a csapatversenyben. A legfontosabb azonban az, hogy két szerenkénti döntősünk van. Berki Krisztián az első helyen jutott a lólengés döntőjébe, s nagy valószínűséggel, majdnem 99 százalékban biztos, hogy elérte a 85 százalékos kvótahatárt. Hídvégi Vid pedig a nyolcadik helyen került a lólengés döntőjébe. Összességében úgy érzem, egy kicsit többet is produkáltak a fiúk, mint amit elvártam tőlük" - fogalmazott Magyar.

"A hivatalos állásfoglalás azt jelenti, hogy külön kiszámítják egyszer százalékban a gyűrűt és a nyújtót. Házi számításokat végeztünk, sőt, elküldtük az adatokat Magyarországra matematikusoknak is. A lényeg az, hogy nekünk úgy jött ki, hogy Berki Krisztiánnak a gyűrűn körülbelül 78 százalékra, nyújtón 93,1, vagy 93,2-re jött ki az átlaga. Ha a kettőt összeadjuk és elosztjuk kettővel, akkor 85 egész néhány tized százalékra jön ki az átlaga. Igaz, hogy egy paraszthajszállal, de úgy néz ki, hogy megvan a kvalifikációhoz szükséges pontszáma, vagyis a két szer átlagának 85 százaléka" - jelentette ki Magyar, majd nyomatékul még hozzátette, hogy a" két szer átlagát kell teljesíteni és a kettőt egymáshoz kell viszonyítani."

Berki akkor szerezhet olimpiai indulási jogot, ha lovon érmet szerez, másik két szeren - esetében gyűrűn és nyújtón - az összes versenyző által elért pontszám átlagának a 85 százalékát teljesíti.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. embertelen 2011. október 13. 17:25
  „Csak arra lennék kíváncsi, hogy ilyenkor ki vezeti a várost, ki az, akit három év múlva az esetleges elkövetett bűnökért bíróság elé lehet majd állítani?”
 • 20. pozdorja 2011. október 13. 13:50
  „15. Nosavin: Megsúgom Neked, hogy nagyon sokan dolgoznak napi 10-12 órát tizedannyi pénzért mint a polgármester - képviselő - MOB elnök úr, és ezt nem jókedvükből teszik, hanem azért mert nem tudnának megélni máshogy.
  Amit a Borkai csinál azt úgy nevezném hogy ´harácsoljunk össze minél több pénzt ebben a 4 évben mert úgysem lesz következő alkalom´.”
 • 19. jóhatudod 2011. október 13. 12:29
  „Hajrá Berki Krisztián ! Sok sikert ! Használd ki az utolsó lehetőséget a z olimpiára való kijutáshoz !

  Remélem az elnök úr "sugárzó arccal jön meg !!!”
 • 18. ktl 2011. október 13. 12:19
  „15. Nosavin!
  Ha a saját költségén ment, egy szót se szólok, de nagyon úgy néz ki hogy ez is a mi pénzünkből van.
  A sportcsarnokról jobb ha hallgatsz, már két helyszín előkészítésére dobtak ki milliókat ugyancsak a mi pénzünkből.”
 • 17. zsukov 2011. október 13. 09:52
  „Már hullanak érte a könnyeim de azért még 1 állást adnák potlhatatlannak !!!”
 • 16. zsukov 2011. október 13. 09:46
  „Nem veszed észre mikor nem levelezö tagozatu az O.GY. ?”
 • 15. Nosavin 2011. október 13. 09:19
  „Irigység beszél az összes negatív hozzászólóból! Dobálóztok it az uszodával meg a hasonló dolgokkal! pár példa: Uszoda megépítésének költsége kb 3 milliárd lett volna, éves fenntartása 340 millió, kérdem én minek? a 200-250 lubickolónak? Megsúgom nektek hogy napi 10-12 órákat van bent a munkahelyén a családjára csak hétvégén van ideje de akkor sem mindig! és sajnáljátok tőle a pénzt! Szánalmas a sok irigy, ti letteek olimpiai bajnokok? Ezáltal lettek lehetőségeitek? NEM!!! AKKOR MIről beszélünk? Az vesse a másikra a követ aki letet valamit az asztalra! És igen is egy tiszteletre és becsületre méltó férfi aki tesz is győrért! Az uszodán kívül nem igentudok neki mást feldobni... illetve asportcsarnokkal dobálóztok! MEgsúgom az is lesz ;)”
 • 14. soppet 2011. október 13. 07:51
  „Pofátlanság az amit Borkai megenged magának. Amikor a helye ott lenne az országgyűlésben és a Győri Városházán, Ő utazik!
  Gondolatok:
  1/ Győriek remélem meggondoljátok, hogy a Benneteket átvágó -uszoda gyanánt és mindent a Győriekért, és Győrért, maradok Győrben stb. szlogennel becsapó - Borkaira voksoltok még egyszer. Nyíljon ki a szemetek!
  2/ Hogyan vagyunk? 1/3 munkaidő Polgármesterként 100%-os ellátmányért; 1/3 munkaidő országgyűlési képviselőként teljes ellátmányért; 1/3 munkaidő NOB elnökként "alamizsnáért! Csak abban reménykedhetünk, hogy mindezt nem Győr városa finanszírozza. Az utazások a Győr által lízíngelt gk.-val és gkv-vel történik. Vajon visszatérítik a város kasszájában a más célra elutazott költségeket?
  3/ Borkainak el kellene döntenie - Ő már döntött - hogy polgármester, országgyűlési képviselő vagy NOB elnök akar-e lenni/maradni!
  Jobb lett volna, ha marad a kaptafánál. Ha ez a kaptafa a sport, akkor ott és ha Győr városa, akkor ott.
  Ez a lovassport nem neki való, a választói nem ezért szavaztak rá!”
 • 13. giotti73 2011. október 13. 07:47
  „<moderálva>”
 • 12. lumnitzernoverekhuga 2011. október 13. 06:11
  „Nem értem miről beszéltek....
  Én örülök, hogy ennyi munka után, ilyen szép helyekre eljuthat! ;-) ( gondolom nem saját béréből és fizetéséből :-)) )”
 • 11. VargaP 2011. október 13. 06:10
  „nem kell bántani. Neki a nap 48 órából áll a munkavégzésre, majd 8 óra pihi, és 8 óra a családra. Ez napi 64 óra.”
 • 10. Madarász 2011. október 12. 22:34
  „Amíg csak egy lova volt, addig sem értett a városvezetéshez, csak a rongyrázáshoz...”
 • 9. háté 2011. október 12. 22:26
  „Borkai ott is maradhatna, a kutyának sem hiányozna.”
 • 8. DON 2011. október 12. 22:15
  „Valóban volt egy karate EB Győrben, s ez a városnak hatalmas adóbevétel, nem tekintve az itt elköltött pénzt egyéb helyeken. Az idegenforgalmat erősíteni kívánó városvezetés pedig vastagon tett az egészre. Biztos ezeknek megint fontosabb dolguk akadt.”
 • 7. umberto 2011. október 12. 20:13
  „Megyei jogú város polgármestere, országgyűlési képviselő, MOB-elnök...

  Egy seggel sok lovat... Bár lóban jó volt...”
 • 6. nitrocircus 2011. október 12. 17:58
  „persze. HAJRÁ KRISZTIÁN!

  Csak ott a másik oldal h kb az olimpikonok és egyéb ´nagyra becsült´ sportolók saját pénzen utaznak ide-oda, viszik az ország hírnevét, megbecsülés szinte semmi. De az ilyen képmutatóknak meg ott kell lenni állami pénzen mindenhol.”
 • 5. wertaerna 2011. október 12. 17:21
  „Elszomorító, hogy csak a hibát keresitek.

  1: amúgy más párthoz tartozók nem így csinálták?
  2: és mások?
  3:szerinted a gazdasági válságban más nem utazik?
  4:bezzeg ha neked más programod van, hogy vagy két helyen?

  Szerintem hajrá Berki Krisztián!”
 • 4. Oreg35 2011. október 12. 16:24
  „Bezzeg a győri sport ünnepségre /lásd Kisalföld, Álláspont: A vezetés hiánya/ nincs ideje elmenni! Vagy az nem kifizetődő?”
 • 3. embertelen 2011. október 12. 15:43
  „Remélem az utat a fidesz fizette, nem pedig a győri önkormányzat, ugyanis állítólag a MOB-nak kevés a pénze, még az eredményes sportolókat is alig tudják támogatni.”
 • 2. Phobos 2011. október 12. 14:59
  „Meg kell nézni hányszor volt a parlamentben, és hányszor szólalt fel.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Triatlon: élete legjobbjával a húsz között

Major József élete legjobb eredményét érte el az ironman-világbajnokságon és legjobb magyarként a… Tovább olvasom