Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Borkai (MOB): 10 milliót kap a Honvéd

Borkai Zsolt, a MOB elnöke azt is közölte, hogy jelen állás szerint 79 magyar sportoló utazhat a londoni olimpiára.
Többek között az első ifjúsági téli olimpián induló csapatról és a Honvéd támogatásáról döntött hétfői ülésén a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége - tájékoztatta a MOB az MTI-t.

A napirendi pontok megvitatása előtt egyperces gyászszünettel megemlékeztek Schulek Ágostonról, a MOB október elején elhunyt elnökségi tagjáról.

Borkai Zsolt MOB-elnök tájékoztatta a tagokat, hogy rövid időn belül benyújtásra kerül a sporttörvény módosítása, amelyet várhatóan decemberben fogadnak el. A sporttörvény-tervezet változásai megteremtik a magyar sportban az egycsatornás finanszírozást. A jövőben a sportra szánt állami támogatások döntően a MOB-on keresztül fognak eljutni az érintettekhez. Ennek érdekében a magyar sport szervezeti, intézményi struktúrája is jelentősen átalakul.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke közölte, jelen állás szerint 79 magyar sportoló utazhat a londoni olimpiára. Molnár Zoltán MOB-főtitkár hozzátette, hogy különösen örvendetes Berki Krisztián londoni indulása, hiszen a kétszeres világbajnok tornász éremesélyesként vesz részt az olimpián.

Döntés született az I. téli ifjúsági olimpiai csapat összetételéről. A 2012. január 13-án kezdődő innsbrucki olimpia műsorán szereplő hat sportág 15 szakágának 63 versenyszámában összesen 1048 fiatal sportoló indulhat. Nagy Zsigmond csapatvezető tájékoztatása szerint 10 fiatal sportoló (7 fiú, 3 lány) képviseli a magyar színeket Ausztriában, alpesi síben, sílövészetben, sífutásban, rövidpályás gyorskorcsolyában, síugrásban, hódeszkában és jégkorongban (egyéni szám).

Az elnökség döntött a Honvéd támogatásáról is, mivel a magyar olimpiai mozgalom legeredményesebb egyesülete a működőképességét veszélyeztető nehéz helyzetbe került. A MOB 10 millió forintos rendkívüli támogatásban részesíti az egyesületet.

Az elnökségi ülést követően a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködési megállapodást kötött az MTG Metro Gratis Kft-vel, melynek értelmében a Metropol a Magyar Olimpiai Csapat Gyémánt fokozatú főtámogatója lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Profi box: Kelemen kemény ellenféllel néz farkasszemet

Az eredeti tervekhez képest egy hónappal később, november 12-én visszatér a ringbe a legutóbb június… Tovább olvasom