Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Bombariadó után magabiztos ETO győzelem

Ismeretlen befelefonáló miatt két órás késéssel kezdődő mérkőzésen magabiztos 4-1-es győzelmet aratott hazai pályán a Győri ETO FC együttese a Paks ellen a labdarúgó NB I 21. fordulójában.

Bombariadó miatt két órás késéssel kezdődött a Győri ETO FC – Paks labdarúgó mérkőzés. A talákozó előtt fél órával egy ismeretlen betelefonáló - 99-es körzetszámról - az mondta a recepciósnak, hogy 16 órakor bomba robban az ETO Parkban.


A területet mindenkinek el kellett hagynia, amelyet másfél órán át vizsgáltak a kiérkező rendőrök. A helyszínelők nem találtak semmit, így a találkozó 18 órakor kezdődhetett el.

Győr-Paks 4-1. Fotó: Bertleff András.


Az első félidőben a győriek játszottak mezőnyfölényben és több helyzetet is dolgoztak ki, de egyiket sem sikerült gólra váltaniuk.


A szünet után negyed órán keresztül nem történt semmi, majd ezt követően felgyorsultak az események. A győrieknél csereként pályára lépő Strestiknek köszönhetően feljavult az ETO támadójátéka és öt percen belül háromszor találtak a vendégek kapujába. A paksiaknál Magasföldi szabadrúgásból még szépíteni tudott, de Pátkai 81. percben szerzett fejes gólja végképp eldöntötte a három bajnoki pont sorsát.


Győri ETO FC – Paks 4-1 (0-0)

ETO Park, 2200 néző. Vezette: Berger J. (ifj. Tóth V., L. Tóth L.)


ETO: Stevanovic – Babic, Stanisic, Fehér Z., Szabó O. - Trajkovic, Kamber (Pilibaitis 82.), Pátkai – Dinjar, Ahjupera (Strestik 50.), Dudás (Koltai 57.) Vezetőedző: Pintér Attila


PAKS: Pokorni – Heffler, Sifter, Fiola (Gévay 68.), Báló – Bartha (Kiss T. 76.), Sipeki, Szatmári (Mészáros, a szünetben)- Magasföldi, Hrepka, Vayer. Vezetőedző: Kis Károly


Gólszerző: Koltai (62.), Trajkovic (65.), Pátkai (66., 81.), ill. Magasföldi (73.)


Sárga lap: Stanisic (36.), Fehér (49.), ill. Sifter (62.)


Edzői értékelések:


Pintér Attila: - Tudtuk, hogy egy szervezett csapat érkezik hozzánk. Már az első félidőben szerezhettünk volna gólokat, de ez nem sikerült. A félidőben próbáltuk megnyugtatni a csapatot és a cseréinknek is köszönhetően szereztük meg a győzelmet. Szeretném leszögezni, hogy ez a csapat szervezett játékot játszik, nem bunkerfuttball, ez a mai eredményen is látszik.


Kis Károly: - Gratulálok a hazai csapatnak. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, amin nem szabad hibákat elkövetnünk, de ezt nem tudtuk megvalósítani. Voltak lehetőségeink, amelyeket ki kellett volna használni egy ilyen szintű csapat ellen.


Vége a mérkőzésnek!


90.p. Strestik szabadrúgása veszélyesen csapódott a kapu bal alsó sarka felé, ám Pokorni bravúrral hárított.


87.p. Szép győri akció végén Strestik tekert 14 méterről jobb lábbal, de a labda centikkel ment el a jobb felső kapufa mellett.


81.p. Gyönyörű akciót vezetett az ETO! Koltai indította a bal oldalon elfutó Szabót, akinek a beadására Pátkai érkezett a hosszú oldalon és fejelt 3 méterről a vendégek kapujába.


Újabb győri gól! 4-1


76.p. Bartha helyére Kiss érkezett!


73.p. Szépített a Paks! Magasföldi 25 méterről elvégzett szabadrúgása a kapu jobb oldalában kötött ki.


69.p. Cserélt a Paks! Fiola helyett Gévay érkezett.


66.p. Babic jobb oldali beadása után a bal oldalon érkező Pátkai 2 méterről estében lőtt a kapu jobb oldalába.


Kezd eldőlni mérkőzés! 3-0


65.p. Ezúttal is Strestik volt az egyik főszereplő! A cseh játékos labdát szerzett a paksi térfél közepén, majd két vendégjátékost cselezett ki és önzetlenül tálalt Trajkovic elé, aki 3 méterről lőtt a kapuba.


Újabb győri gól!!!!!!!


62.p. Strestik futott el a jobb oldalon, majd középre gurított az érkező Trajkovichoz, aki 8 méterről lőtt laposan, de a menteni igyekvő Sifter kezét találta el. A játékvezető habozás nélkül büntetőt adott. A labda mögé Koltai állt és lőtt nagy erővel a kapu bal oldalába.


Vezet az ETO!!!!!!!


60.p. A hazai szurkolók egyre türelmetlenebbek, hiszen a győriek sok technikai hibával játszanak.


57.p. Dudás helyére Koltai érkezett a hazaiaknál.


56.p. A második félidőben az első helyzetet láthatták a nézők. Győri szabadrúgás után Dinjar lőtt laposan méterekkel a bal oldali kapufa mellé.


50.p. Pintér Attila is cserére szánta el magát. Ahjupera helyére Strestik érkezett. 


49.p. Fehér kapott sárga lapot Vayer lerántásáért.


Elkezdődött a második játékrész! Cseréltek a vendégek, Szatmári helyett Mészáros lépett pályára.


Vége az első félidőnek!

Győri ETO FC - Paks 0-0


45.p. Szabó szabadrúgása után Kamber fejelt a védők szorításában 5 méterről a kapu közepe felé, ám Pokorni hárítani tudott.


44.p. Nagy helyzetet hagyott ki a Paks! Kamber passzolt el csúnyán a labdát a győri térfél középén, amelyet Hrepka szerzett meg. A paksi játékos egyedül törhetett a kapu felé, de a 14 méteres lövése kevéssel ment el a jobb oldali kapufa mellé.


42.p. Hrepka cselezte ki a bal oldalon Babicot, majd éles szögből lőtt laposan a kapu felé, de Stevanovic vetődve hárított.


38.p. Szép győri akció végén Kamber lőtt 22 méterről középről méterekkel a pakis kapu fölé.


36.p. Stanisic kapott sárga lapot Hrepka felrúgásáért.


32.p. Négy paksi játékos vezette a labdát három győri védővel szemben, amely végén Magasföldi lőtt 18 méterről. A próbálkozás megpattant Babicon, így a labda veszélyesen csavarodott a kapu bal alsó sarka felé, de a labda centikkel az alapvonalon ment ki.


25.p. Újabb győri helyzet! Dudás 22 méterről elvégzett szabadrúgása centikkel ment a paksi kapu fölé.


24.p. Pátkai jobb oldali beadását Trajkovic 6 méterről kevéssel fejelte a kapu fölé.


22.p. Szép jelenetet láthattak a nézők. Egy jobb oldali beadás után Dudás vette le mellel a labdát, majd mielőtt az lepattant volna, 20 méterről lőtt a kapu jobb oldali sarka felé, de Pokorni szögletre ütötte a labdát.


20.p. Trajkovic bal oldali beadása után Ahjpera tekert 7 méterről a kapu felé, de Pokorni könnyedén fogta a labdát.


19.p. Babic hibája után Vayer lőtt 20 méterről, ám az erőtlen próbálkozás méterekkel ment el a kapu bal oldala mellett.


15.p. Az elmúlt percekben az ETO birtokolta többet a labdát, de helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.


10.p. Bartha lőtt bal lábbal 18 méterről laposan centikkel a bal oldali kapufa mellé.


7.p. Kamber lőtt jobbról éles szögből laposan a kapu felé, de Pokorni vetődve könnyedén fogta a labdát.


4.p. Dudás lőtte be jobbról középre laposan a labdát, amelyet Ahjupera szépen átlépett és az érkező Trajkovic lőhetett nagy helyzetben 8 méterről jobb lábbal a kapu fölé.


1.p. A Paks kezdte a mérkőzést!


Győri ETO FC - Paks

Vezeti: Berger József (ifj. Tóth Vencel, L. Tóth Lajos)


ETO: Stevanovic – Babic, Stanisic, Fehér Z., Szabó O. - Trajkovic, Kamber, Pátkai – Dinjar, Ahjupera, Dudás.


PAKS: Pokorni – Heffler, Sifter, Fiola, Báló – Bartha, Sipeki, Szatmári - Magasföldi, Hrepka, Vayer.


Sok szurkoló nem várta meg a két órás csúszást, így meglehetősen kevés néző előtt játszanak majd a csapatok.


17. 15.

Elkezdték beengedni a stadionba a szurkolókat.

Bombariadó után: A beengedés. Fotó: Mészáros Mátyás.


16. 50

A hatóságok az átvizsgálás után 17.15-től engedik be az embereket a stadionba. A tervek szerint 18 órakor kezdődik majd a mérkőzés.

stadionon kívül várakozó szurkolók. Fotó: Katona Flórián.


16. 26

Ha a két csapat és a játékvezető úgy dönt, akkor hat órakor elkezdődhet a mérkőzés.

Bombariadó: A szurkolók és a játékosok. Fotó: Bertleff András.


16. 17

A szurkolók sajnálják a történteket, nem értik, hogy miért kellett egy ilyennel elrontani a vasárnap délutáni szórakozásukat. Azért is mérgesek, mert legalább két órát csúszik a mérkőzés kezdése.

16. 15

Úgy tudjuk, az MTVA azt közölte a Magyar Labdarúgó Szövetséggel: ha felvételről is, de leadják a mérkőzést.

16. 05

A tűzszerészek már megérkeztek a helyszínre. A mérkőzés jó esetben 18  órakor kezdődhet el. Az előfordulhat, hogy ha lesz mérkőzés, akkor azt már nem tudja élőban közvetíteni az M1 közszolgálati televízió.

15. 50

Információnk szerint egy ismeretlen telefonáló, aki a stadion portáját hívta, azt mondta, hogy vasárnap délután négy órakor bomba fog robbanni az ETO parkban.

Éppen akkor, amikor elkezdődne az ETO-Paks NBI-es labdarúgó mérkőzés. A stadionban tartózkodó szurkolókat kiterelik, illetve újabbakat nem engednek be.

Úgy tudjuk, a hívás 99-es körzetszámról, azaz Sopronból, vagy a város környékéről jött.

A helyszínen tartózkodó tudósítónk beszámolója szerint jelenleg mindenki a stadionon kívül tartózkodik. A két csapat játékosai pedig a Magvassy Mihály Sportcsarnokban melegítenek.

Az bizonyos, hogy a meccs jelentős késéssel fog elkezdődni.

A mérkőzés előzetese:

Nagy meglepetsére szombaton hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Debrecen együttese a Lombard Pápa ellen, így nagy lehetőség nyílt a győriek számára, hogy felzárkózzanak a listavezetőhöz.

Pintér Attila, az ETO vezetőedzője bízik a győzelemben.

„Folytatnunk kell a győzelmi szériát. Csak saját magunkra szabad figyelnünk és mindent el kell követnünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Azóta, amióta átvettük a csapatot először állt egy teljes hét a rendelkezésünkre, hiszen a Siófok ellen pénteken játszott a csapat, azután pedig két meccs is volt egy hét alatt. Így sokmindent tudtunk pótolni ezen a héten. Azt szeretném, ha feljebb tudnánk tolni a védekezést, és azonnal visszatámadnánk, ha az ellenfélhez kerül a labda. Jó lenne, ha a pontrúgásokban is eredményesebbek lennénk. Biztos vagyok abban, hogy akik pályára lépnek mindent meg fognak tenni a győzelemért, így szeretném ha ott folytatnánk, ahol a múlt héten abbahagytuk." - mondta el a vezetőedző a klub hivatalos oldalán.

Várhatóan két helyet változtat majd a múlt heti kezdőcsapatán Pintér Attila. Völgyi Dániel öt ságra lapja miatt biztosan nem lép pályára, valamint a sérüléssel bajlódó Pátkai Máté játéka is kérdéses

A tervezett kezdőcsapatok:

ETO: Stevanovic - Babic, Stanisic, Fehér, Szabó O. - Koltai, Trajkovic, Pilibaitis, Kamber, Dinjar – Ahjupera.

PAKS: Csernyánszki – Heffler, Fiola, Gévay, Báló – Magasföldi, Böde, Sipeki, Szabó J. – Kiss T., Vayer.

A mérkőzésről online közvetítést adunk 16 órától.

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. öszödiböszme 2012. március 26. 20:02
  „56. vpeti19 2012.03.26. 14:40
  Yetib.szó! Te csak maradj annál a sportnál amihez értesz.Kicsit.Talán. Teke és női kosárlabda. A többit hagyd meg a felnőtteknek.”
 • 58. boberto 2012. március 26. 16:01
  „baklava: 1. a Paks nem a tabella alján van. 2. Majd ha van egy kis szabadidőd, nézz utána, hogy az általad emlegetett Loki meg Vidi hány tabella alján lévő csapatot nem vert meg. A Loki például épp most a Pápát, korábban a Vasast és a Siófokot sem győzte le... 3.A Vidi és Loki elleni meccsre meg majd akkor visszatérhetünk, ha túl vagyunk rajtuk.Csak nehogy akkor is csak annyi örömötök maradjon, hogy "úgyis gyorsan kiesteka nemzetközi kupából".
  vpeti19: hozzászólásod tökéletes visszaigazolása a 44-es hozzászólásnak. Süt belőle az irigység. Más örömöd nem is marad, mint hogy (jelen állás szerint) az ETO nem indul a kupában. Csak hogy attól még a dobogó az dobogó, a bajnoki cím pedig bajnoki cím. A pontszámokat és a csapatok játékát nézve az egyik már biztos meg lesz.”
 • 57. piroskaésabarkasz 2012. március 26. 15:41
  „56! Európa Liga 3.selejtező forduló!A Sopron mennyit is nyert??....Te "belterjes hegyiember"...”
 • 56. vpeti19 2012. március 26. 14:40
  „Nem értem a laposiakat, miért akarják, hogy nemzetközi porondra kerüljön a csapatuk? Csak pofozógép lenne belőlük!!!!!!!! Amúgy meg ha jól tudom jelenleg el vannak tiltva a nemzetközi szerepléstől! Hehehe!!!”
 • 55. IV.Béla 2012. március 26. 11:44
  „54. Valaki!

  Hihihi-hahaha. Jól megmondtad, smiley-király.”
 • 54. Valaki 2012. március 26. 09:54
  „Csak szerencséjük volt a botlábúaknak! :)))”
 • 53. IV.Béla 2012. március 26. 09:54
  „48. baklava!

  Ez egy derék dolog, hogy Sopronban még a tisztítószereket is beengedik a meccsekre.”
 • 52. csery 2012. március 26. 09:01
  „44. Mióta világ a világ ez mindig is fordítva volt. Órákat tudnék erről neked mesélni...”
 • 51. BudaiKr 2012. március 26. 08:48
  „Pintér fantasztikus! Vele most már eggyértelmüen az ETO a bajnokság legnagyobb esélyese! Reszkes Loki!!!!”
 • 50. drKotász 2012. március 26. 06:26
  „48. baklava:DD
  Őszintén sajnállak, ez legyen a legnagyobb örömöd. Szokjad, mindig csak nb2, vagy lejjebb.
  A Paks hányadik is?”
 • 49. Contar 2012. március 26. 05:11
  „Győzött az ETO, láttunk 5 gólt, de ezen kívül szinte semmi nem maradt meg bennem ebből a meccsből! A győri cserékig szinte szenvedés volt nézni a TV-t.”
 • 48. baklava 2012. március 25. 23:17
  „Gab69

  Örüljetek inkább, hogy a tabella alján lévő csapatokat megvertétek. Játszotok ti még a Vidivel, Lokival, aztán robogtok majd ugyan úgy, csak hátra fele :) Örülj, hogy van Nb.1-es csapatotok, és nem halt meg a foci Sopronban sem, Nb2-es meccsen több ultra van kint mint nálatok. (ha egyáltalán van Győrbe szurkolón kívül ULTRA)”
 • 47. boberto 2012. március 25. 23:16
  „Szép győzelem volt!!!Azt viszont nem értem, hogy egyesek miért járnak ki ´Pintér takarodj´-ot kiabálni. Inkább nekik kellene takarodni!”
 • 46. drKotász 2012. március 25. 23:10
  „43. AMB
  Igen hamarosan megismerheti az a pár okos, a sopronkőhidai börtön kultúrát is. Arról a pár milliós költségről nem is beszélve amit behajtanak rajta.”
 • 45. drKotász 2012. március 25. 23:06
  „39. GD
  Ne írj többes számban légyszives.”
 • 44. Arrabona 2012. március 25. 23:05
  „Soproniak egy senkik. Kisebbségi komplekszusban szenvednek. Győr nevét meghallva felrobbannak az irigységtől. Nem ellenfelek, a fociban meg végképp nem azok :)”
 • 43. AMB 2012. március 25. 22:17
  „Most nem azért de ha úgy vesszük vér nem folyt úgyhogy a soproniak nemcsak hogy ötletesebbek de kulturáltabbak is a győri szurkolóknál...:)”
 • 42. anti1020 2012. március 25. 22:02
  „Ennyibe kimerült srâcok tudom?ny???nevetsegesek vagytok hogy csak a fülkéig jutottatok el.ezzel nem basztatok ki a győrrel hanem magatokat járattátok le.1 perc és feksz volt sopronban.győrbe szerintem még annyi esélyetek se lesz mert bevédetitek magatokat megint a jardokkal.CSAK AZ ETO!!!!!!!”
 • 41. Gab69 2012. március 25. 22:02
  „Soproni gyökér!

  Kicsinyes akciód a stadion környéki kocsmáknak, jó bevételi forrás volt. Ennyivel több sör fogyott! ;)

  Egyébként meg:

  Sopronban meghalt a foci! :p

  Mi pedig robogunk előre! ;)”
 • 40. panka2 2012. március 25. 21:34
  „Bomba riadó, bomba meccs! A 4 gól magáért beszél! Szerettem Csertőit is, ám a kispad mögött lévő alaknak üzenem, mielőtt Pintért szidja, várja meg a meccs végét! Sőt a bajnokság végéig maradjon otthon! Az ilyen alakok nem drukkerek! A gólok után pedig angolosan lelépett. Remek meccs volt! Köszönjük a csapatnak! Köszönjük Pinyőnek! Köszönjük a sok túlórázni kényszerülő résztvevőnek!
  Hajrá ETO! Hajrá Győr! Bomba formában az ETO!”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 hónap után újra tornát nyert Tiger Woods

A korábbi világelső, 2009 végén szexbotrányba keveredett amerikai sztár 2010 áprilisi visszatérése… Tovább olvasom