Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Bomba megható pillanatai

Labdarúgás - A „Győri sportlegendák mesélnek" című beszélgetéssorozat 19. rendezvényének vendége dr. Szücs Jenő volt, aki már jelenlétével is a legnagyobb sportembereket idézte.

A „Bomba" becenéven ismert sportorvos ugyanis éppen a rendezvény napjának reggelén veszítette el édesanyját, ám tekintettel az őt megtisztelő barátokra, vendégekre, mégis vállalta a beszélgetést.

A beszélgetésen családtagjai mellett volt osztálytársai, a győri sportlegendák, a város sportéletének ismert alakjai s olyan, életének jelentős állomásait is reprezentáló személyiségek vettek részt, mint Verebes József, a Mágus, Palotai Károly és Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgók és Szabó László örökös bajnok ökölvívó.
Érthetően nem volt könnyű helyzetben moderátorként Molnár Péter sportigazgató, ám a nagyszerű sportember mély gyászában is tudott örülni a rá kíváncsi barátoknak, tisztelőknek, s ahogy teltek a percek, talán könnyített is fájdalmán, hogy életéről, hivatásáról, a sportról beszélhetett. Többek között megtudhatták az érdeklődők, hogy édesapja révén ragadt rá a „Bomba" név, s hogy fiatalon kézilabdakapusként és kosárlabdázóként is jeleskedett, az 1958/59-es tanévben úttörő olimpiai bajnok volt. Megismerhették a jelenlévők kalandos útját az egyetemre, az ott töltött éveket, az akkor kötődött barátságokat.

Bomba megható pillanatai - Fotó: Szük Ödön

Bár a témák többnyire „sportosak" voltak, ám olyan, életének meghatározó történéseiről is őszintén szólt, mint a győri baleseti sebészeten megélt vagongyári robbanás vagy fia balesete, amely után mai napig tartja akkor tett hármas fogadalmát: nem iszik alkoholt, mindennap elmegy templomba és soha nem mondja, hogy nem.

Nosztalgiával mesélt az ETO-s évekről, a magyar utánpótlás-válogatott mellett végzett munkájáról, a számos emlékezetes utazásról, mérkőzésről, amit – hol magától, hol a hallgatóság soraiból érkező kérdésre, utalásra – érdekes sztorikkal fűszerezett.

Időben haladva napjaink felé megismerhettük egészségügyi vállalkozásának történetét, az indulás nehézségeit, s azt, hogy a sporttól képtelen elszakadni. A női kosarasoknál, jelenleg pedig a futsalcsapatnál dolgozik, s ezekről a munkákról is a tőle megszokott lelkesedéssel beszélt. Sőt, olyat is elárult magáról, amit csak a közeli barátok tudtak róla: imád horgászni.

Miközben gyorsan repültek a percek, az őt kevésbé ismerők előtt egy család-, munka- és sportszerető ember képe rajzolódott ki, de még barátai szemében is árnyaltabbá vált a kép dr. Szücs Jenőről, a „Bombáról".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét Vérten a legjobb

Kézilabda - Az MKSZ elnöksége idén is megválasztotta az év legjobbjait. Ahogyan arra számítani… Tovább olvasom