Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Böjte az igazát keresi

A Győri ETO FC javára ítélt a liga a klub volt játékosával, Böjte Attilával szemben.

A tavasszal még a válogatottban szereplő védő emiatt várhatóan befejezi a labdarúgást. Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője elmondta, a klub nyert a ligánál Böjte Attilával szemben, miután a játékos egyoldalúan felbontotta szerződését. (ETO FC: Baumgartner, Kartelo és Böjte ügye – 2004. november 19.). Az esettel kapcsolatosan természetesen kíváncsiak voltunk a tavasszal még a válogatottban is szerepelt védő álláspontjára.

Marasztalták, majd elküldték

„ Januárban már felmerült, hogy szerződést bontok az ETO FC-vel, s egy másik élvonalbeli gárdában folytatom pályafutásomat. A csapat azonban a kiesés ellen harcolt, s a vezetőség arra kért, hogy játékommal segítsem a nehéz helyzetben lévő gárdát a bentmaradás kiharcolásában. Szerencsére sikerült is meghosszabbítani az élvonalbeli tagságunkat, mikor nyáron a klub közölte velem: a jövőben nem tart igényt a szolgálataimra. Azt megengedték, hogy tárgyaljak más klubokkal, ám az edzéslátogatás alól felmentettek. Hiába keresett meg szinte az összes NB I-es csapat, s hiába nem kellettem már Győrött, a klubvezetés csak a kölcsönadásba ment volna bele. Abba is csak akkor, ha a több millió forintos kölcsönadási díjat a másik klub kifizeti. A jelenlegi magyar körülmények között azonban ezt egyik egyesület sem tudta vállalni, így csapat nélkül maradtam."

A számla volt a bizonyíték

Ami még bonyolította a helyzetet, hogy az ETO jelentősebb összeggel tartozott a labdarúgónak.
„ A klub a májusi és júniusi megbízási díjammal, valamint az erre az időszakra vonatkozó, szerződésben rögzített jutalmammal maradt adósom. Az összegekről ki is állítottam négy számlát, s ezek jogosságát az ETO el is ismerte, ám a pénzt nem fizette ki. Pedig a nevezés elfogadásának egyik feltétele volt, hogy nincs a klubnak tartozása. Én emiatt belementem abba, hogy a számlát később egyenlítse ki az egyesület. Hiába telt azonban le a határidő, a pénz nem érkezett meg a számlámra."

Ekkor döntött úgy Böjte, hogy feljelenti a Győri ETO FC-t, amit szeptemberben aztán meg is tett.
„ A négy számlából hármat elhoztam, hogy bizonyítékként csatoljam. A klub ebbe kapaszkodik most bele, mert úgy gondolja, ezzel lemondtam a nekem járó összegről. Ez azonban nem igaz, ráadásul egy számla még ott maradt az ETO-nál, de azzal sem történt semmi. Ami még meglepett, hogy a liga október 21-én hozott egy határozatot, melynek lényege az volt, hogy újra állítsam ki az elhozott számlákat. Ezt azonban nem tehettem meg, mert akkor az ETO már nem a korábbi összeget ismerte el tartozásnak. Más lehetőségem nem maradt, mint hogy megbízási szerződésemet a Győri ETO FC Kft.-vel szemben egyoldalúan felbontsam. Ezt azonban a liga, arra hivatkozva, hogy én nem tettem eleget az október 21-i határozatnak, jogellenesnek tekintette. Sajnos ezzel nagyon kellemetlen helyzetbe kerültem, s szinte biztosra vehető, hogy huszonnyolc évesen be kell fejeznem pályafutásomat. Persze az igazamért a polgári peres bíróságon tovább harcolok."

Hű maradt az egyesülethez

A játékos nem titkolja, rendkívül csalódott, rengeteg keserűség és fájdalom van benne. Érthetően nem így képzelte a búcsút az ETO-tól.
„ Kilencéves korom óta, azaz közel két évtizedig voltam a Győri ETO FC-nek és jogelődjének igazolt labdarúgója. A klub színeiben százötvenhét élvonalbeli mérkőzést játszottam, csapatkapitánynak választottak, s innen lettem tavasszal válogatott. Reméltem, hogy szebbre sikeredik majd a távozásom, de úgy érzem, nem rajtam múlt. Én mindig is győri maradok, s remélem, a szurkolók emlékezetében is úgy maradok meg, mint egykori ETO-focista, aki mindig hű volt az egyesülethez."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: három per, három eset

A Győri ETO FC több volt játékosával áll perben. Baumgartner Attilának fizetnie kell a klubnak. Tovább olvasom