Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Bognárral nyeretlenül

A Matávnak sokat kell javulnia, mert a nyitányon nyújtott teljesítmény – finoman fogalmazva – elég halovány volt. Ahhoz, hogy a felsőházba kerüljön a csapat, ennél jóval több kell.

Sopron, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 3000 néző. V.: Juhos (Ring, Tumó).

Matáv: Farkas 2 – Csiszár 2, Szabados 2, Tóth A. 2,5 – Majoros 2 (Komódi 2,5, a szünetben), Pintér 2,5 (Orabinec, 64. p), Somogyi 2, Tóth I. 2,5 – Sira 2, Tóth M. 2,5 (Bausz, 71. p), Tiber 2. Edző: Bognár György.

DVSC: Balogh J. – Kiss Z., Máté, Szekeres, Selymes – Dombi, Balogh Zs (Vincze, 76. p), Habi, Sándor T. (Szabó J., 83. p), Böőr– Kerekes (Nenadic, 90. p). Edző: Szentes Lázár. Gsz.: Tóth M. 52. p, ill. Szekeres 1. p, Kerekes 54. p. Sárga lap: Csiszár 19., ajoros 24., Balog Zs. 74., Bausz 86. percben.
Szögletarány 11:6 (7:2).

1. p: Kiss Z. bal oldali szögletét a zavartalanul a kapu előterébe érkező Szekeres 7 méterről fejelte a bal alsó sarokba. 0–1.
12. p: Egy kivágott labdát Somogy tálalt Tóth A. elé és a védő 20 méteres lövése nem sokkal kerülte el a debreceni kapu bal oldalát.
15. p: Tiber gurított vissza a balösszekötő helyén felbukkanó Somogyi elé, aki 22 méterről lőtt – nem sokkal kapu fölé.
34. p: Csiszár remek ütemű átadását az abszolút tiszta helyzetben kilépő Tóth M. rosszul vette át, így odalett a helyzet.
44. p: Kiss Z. kanalazta jobbról középre a labdát, amelyet Kerekes Szabados és Csiszár közül látványos mozdulattal kapu mellé ollózott.
52. p: Komódi emelte szorongatott helyzetből ügyesen a labdát a remek ütemben kilépő Tóth M. elé, aki 15 méterről magabiztosan emelt a kifutó
Balogh kapus fölött a debreceni kapuba. 1–1.
54. p: A fellazult hazai védelem tagjai között Kerekes lépett ki Böőr átadásával és 12 méterről a kapujából kissé bizonytalanul kilépő Farkas fölött átemelve a labdát bal alsó sarokba helyezett. 1–2.
78. p: Tóth I. cselezett befelé a balösszekötő helyén, majd 18 méterről jobbal lőtt, Balogh ujjheggyel tolta a léc fölé a labdát. A kellemes nyári melegben igazi hideg zuhanyként hatott a soproni szurkolókra a 40. másodpercben kapott gól, amelyet úgy szerzett a Loki, hogy addig a hazaiak gyakorlatilag labdához sem értek, illetve csak annyira, hogy
szögletet rúghasson a Debrecen.

Nyomasztó, de meddő mezőnyfölényben játszott ezt követően a Matáv. Bognár György támadó szellemű futballt ígért, de arra senki nem számított, hogy a soproni együttesnek nem egész egy perc elteltével már az egyenlítésért kell küzdenie. A Matáv ugyan szinte kapujához szögezte ellenfelét, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani a 16-osának
előterét megszálló debreceniekkel szemben. A hazai támadásokban kevés volt az elképzelés, a váratlan húzás és a lendület, könnyedén verte vissza ezeket az akciókat a vendégek védelme. Amúgy feltehetően a korán bekapott gól idegessé tett néhány Matáv-futballistát, elég sok volt a kemény belemenés az első félidőben.
Szünet után gyorsan egyenlített a Matáv, ám rögtön ezt követően a hazai védelem újabb kihagyását megint büntette a Debrecen. Az első félidőben
nem egész egy, szünet után pedig nem egész két percig volt döntetlen az állás. A második bekapott gól nagyon „megfogta" a Matávot. Csak erőlködtek a hazaiak, de nagyon pontatlanul futballoztak, gyakorlatilag szétesett a soproniak játéka. Jobbára a szervezettebben, tudatosabban
futballozó debreceniek akarata érvényesült. A soproni szurkolók csupán annak örültek, hogy a vendégek mestere pályára küldte Vincze Gábort. A hajrában Tiber megsérült és mivel addigra már mindhárom cserelehetőségét kimerítette a Matáv, tíz emberrel fejezte be a találkozót.
Bognár Györggyel még nem nyert bajnoki mérkőzést a Matáv, a bordó-szürkék legközelebb szombaton Győrött bizonyíthatnak.

Bognár György: – Sem védekezésben, sem támadásban nem nyújtottuk azt a teljesítményt, hogy meg tudjuk szerezni a három pontot. Egy hete van így együtt a teljes csapat, még nem álltunk össze, de ettől függetlenül csak magunkat okolhatjuk a vereségért.

Szentes Lázár: – Gyors vezető gólunk után az első félidőben nem éreztük a játék ritmusát, de a második félidő elején történt gólváltás után már a mi akaratunk érvényesült. Játékban nem nyújtottuk azt, amit vártam, de
az idegenben szerzett három pontnak nagyon örülök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos evezősverseny

Sikeres evezősversennyel ünnepelte a sportág megalapításának 125. évfordulóját az egyesült Győri… Tovább olvasom