Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Bognár: vezetőedzőből klubigazgató lesz?

Négy meccs, négy vereség. Ez a Matáv Sopron mérlege az idei évadban, amelyet követően Bognár György, az együttes szakvezetője felajánlotta lemondását. E lépésével az edző a legutóbbi, Siófok elleni hazai mérkőzés szurkolói reakcióit hallva, tulajdonképpen a köz akaratát teljesítette.
Lemondása másnapján beszélgettünk a távozó trénerrel.

– A Matáv kezdte az élvonalbeli klubok közül a legkésőbb a felkészülést. A történtek ismeretében nem volt ez hiba?
– Nyugodtan állíthatom, hogy nem – felelte Bognár. – Azok a labdarúgók, akik Petőházán végigdolgozták az edzőtábort, megítélésem szerint fizikálisan rendben vannak, nincs gond a kondíciójukkal. Nem ez az oka a gyenge szereplésnek.
– A csapathoz érkező új labdarúgók eddig – finoman fogalmazva – nem váltották meg a világot Sopronban. Közülük többen úgy kerültek ide, hogy mellőzöttekké váltak korábbi klubjuknál. A Matávban nyújtott teljesítményük pedig korábbi kenyéradóik döntését igazolja...
– Tény és való, a nyáron igazolt labdarúgók egyike sem tudott hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Ennek szinte mindegyikük esetében más és más okai vannak. Akadt, aki megsérült, volt, aki a magánéletét próbálta rendezni és olyan is, aki hetekig keresgélt lakást itt Sopronban. Mindezek valamelyest ugyan magyarázatot adnak a visszafogottabb teljesítményükre, de azzal is tisztában vagyok, hogy ez nem mentség.
– Labdarúgói szerint jó, változatos, pergő ritmusú tréningeket tartott, úgy is lehet fogalmazni, szerették a játékosai. Másfelől, a közvéleményben ez úgy jött vissza: nem bánik elég kemény kézzel a futballistákkal...
– Természetesen magam is hallottam ezt a „vádpontot". Én azonban azt tartom, hogy a kemény és következetes munkát el lehet végezni és végeztetni úgy is, ha egy edző nem bunkó módon és durván beszél a játékosokkal. Azt nagyon sajnálom, hogy ezt a csapat nem tudta a pályán bebizonyítani.
– Túl azon, hogy mint azt ön is elismerte, gyengén játszott a csapat, még mindig tartja magát ahhoz az elképzeléshez, hogy egy új, nyílt támadó szellemű játékra van szüksége a Matávnak?
– A korábbi, alapvetően a biztonságra, a védekezésre alapuló játékstílussal úgy gondolom, a csapat jó lehetett volna a 7–9. hely valamelyikére. A cél és az igazán nagy ugrás azonban a legjobb hat közé kerülés lett volna, ehhez megítélésem szerint ez a fajta váltás szükséges. Sajnos ez sokkal lassabban ment, mint vártam, sem védekezésben, sem támadásban nem állt össze a játék.
– Az is közszájon forgott a városban, hogy ön lehet esetleg Klement Tibor utódja klubigazgatóként...
– Ezt a fajta tevékenységet csináltam már régebben a BVSC-nél és az MTK-nál is. A kérdésre válaszolva maradjunk annyiban: korábban valóban felvetődött...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bognár lemondott

Cifra a helyzet jelenleg a Matáv Sopron futballcsapatánál. A klubigazgató, Klement Tibor távozóban… Tovább olvasom