Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Bognár 15 milliót követel a klubtól

Bognár György 15 millió forintot követel jutalék címén a Matáv Futball Sportszolgáltató Kft.-től. A csapatot fenntartó cég szerint viszont a volt klubigazgató pénzügyi visszaéléseket követett el, ezért rendőrségi feljelentést tettek Bognár ellen.

Bognár szerint neki tartozik a Matáv FC

Sajtóbeszélgetésre invitálta az újságírókat tegnap Bognár György, a Matáv Sopron futballcsapatának volt klubigazgatója, akivel kapcsolatban felvetődött, hogy több mint 10 millió forinttal károsította meg a soproni klubot. Erről a következőket mondta a korábbi ötvenszeres válogatott labdarúgó:

– Köztudott volt, hogy befektetőt kell hozni a klubhoz és a felügyelőbizottság ki is adott ezzel kapcsolatban megbízást, amely természetesen magában foglalta az ilyenkor szokásos jutalékot. Bár a munkaköri leírásomban nem szerepelt a szponzor- és befektetőkeresés, úgy láttam, ha nem történik előrelépés ezen a területen, akkor veszélybe kerül a Matáv szereplése a következő évadban. Végül az fb-vel történt szóbeli megállapodás alapján ugyanolyan kondíciókkal, mint amilyenekkel a klub megbízást adott a befektetőszerzésre, munkához láttam. Hozzá kell tennem, ez roppant megterhelő időszak volt számomra, hiszen klubigazgatóként teljesíteni kellett a bajnokságra a nevezési feltételeket, és megfelelő erősségű játékoskeretet kellett kialakítani. Antók Zoltán személyében munkatársaim segítségével sikerült befektetőt hozni a csapathoz, és ennek fejében az előbb említett kondícióknak megfelelően tizenötmillió forintos jutalék jár nekem.

Ennek előlegeként vettem fel a klub számlájáról különböző tételekben összesen tízmillió-négyszázezer forintot. Tettem mindezt a gazdasági vezető tudtával és oly módon, hogy minden felvett pénz nyomon követhető, megvannak a bizonylatok a klubnál.

Ezek után természetesen felvetődött az is, beszélt-e a történtekkel kapcsolatban egymással a volt klubigazgató és a vezetőség. Erre a következőket mondta Bognár:
– Egyeztettünk, a klub kettéválasztaná az általam felvett jutalékelőleg, valamint a nekem járó jutalék ügyét. A Matáv álláspontja szerint nekem előbb vissza kellene fizetnem, amit felvettem és csak akkor tárgyalhatunk a jutalékról. Úgy tűnik, nem nagyon akarják elismerni a vezetőségben a befektetőnek a klubhoz való hozatalában végzett munkámat.

– A szerződésemet egyoldalúan felbontották, ám nem szeretném annyiban hagyni, miként a megítélésem szerint nekem járó pénzt sem szívesen hagynám veszni. Nagyon bízom benne, hogy sikerül normálisan, korrekt módon rendezni az ügyet, bennem megvan a kompromisszumkészség, ám ha úgy adódik, jogi úton is megpróbálom érvényesíteni az érdekeimet.

A Matáv megtette a megfelelő jogi lépéseket

A Matáv Futball Sportszolgáltató Kft. közleménye szerint a kft. 2003. július 11-én azonnali hatállyal megszüntette Bognár György ügyvezető munkaviszonyát, mivel tudomására jutott, hogy az ügyvezető pénzügyi visszaéléseket követett el. A kárenyhítés érdekében a klub az okozott kár megtérítésére részletfizetési megállapodást kötött Bognár Györggyel. Mivel a pénteki (július 18-i) első határidő eredménytelenül telt el, a klub a megállapodásban foglaltak szerint eljárva feljelentést tett a Soproni Rendőrkapitányságon, és az okozott kár megtérítése érdekében minden szükséges jogi lépést megtett.

Miután Bognár György az elszámolási kötelezettséggel felvett beszerzési előleg felvételét írásban elismerte, a klub a továbbiakban az üggyel a sajtó nyilvánossága előtt nem kíván foglalkozni. A továbbiak az igazságszolgáltatás útjára tartoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Risztov Éva: ezüstnyitány

Risztov Éva ezüstéremmel mutatkozott be Barcelonában. Kovács Ági várakozáson felül teljesített új… Tovább olvasom