Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Bognár 14 milliót sikkasztott

Bognár György volt ügyvezető különböző módszerekkel mintegy 14 millió forinttal károsította meg a Matáv Sopron Futball Kft.-t, amely hétfőn rendőrségi feljelentést tesz ellene sikkasztás alapos gyanúja miatt.
Bognár György, a Matáv Sopron volt ügyvezetője egy hete kurtán-furcsán távozott posztjáról. A korábbi válogatott labdarúgó sajtóbeli nyilatkozataiban nem tett említést távozásának okairól, ám az már sokat sejtetett, hogy a csapatot műkődtető kft. egyoldalúan és gyorsan bontott szerződést a szakemberrel.

Információnk szerint Bognár György az elmúlt időszakban mintegy 14 millió forinttal károsította meg kenyéradóit. Az alig több mint három hónap alatt ennyi pénzt vett fel jogtalanul a Matáv Sopron Futball Kft. számlájáról, illetve vitt el a klub pénztárából.

Az alig több mint három hónap alatt Bognár György ennyi pénzt vett fel jogtalanul a Matáv Sopron Futball Kft. számlájáról, illetve vitt el a klub pénztárából.

Bognár változatos módszerekkel jutott a pénzhez. A kft. ügyvezetőjeként a gazdasági vezetőtől az utalványozási jogot magához vonta, működési előleget vett fel és beosztottját, a pénztárost kötelezte annak kifizetésére. Az összeget később visszafizette, majd annál nagyobbat újra felvett. A felügyelőbizottság jóváhagyása nélkül prémiumot utalt ki magának, a pénztárossal pedig azt közölte, másnap viszi az erről szóló dokumentumot, ami természetesen soha nem érkezett meg. Mindezeket mindig a gazdasági vezető távollétében tette. Bognár György a kft. ügyvezetőjeként megállapodott a bankkal hitelkártya nyitásáról, majd a havonta rendszeresen erre átutalt összeget levette.

Hogyan derült fény Bognár György cselekedetére?

A harmadik előleg felvétele után a pénztárosok írásban felszólították a főnöküket, hogy fizesse vissza a pénztárba azt a pénzt, amivel tartozik. Bognár ennek nem tett eleget, sőt, az írásos felszólítást összetépte. A pénztáros és a gazdasági vezető ekkor fordultak a tulajdonosok képviseletéhez.

Az eddig ismert utolsó összegrészt Bognár a klub pénztárából maga tulajdonította el. Két játékos ugyanis nem vette fel a fizetését, így az ügyvezető este kinyitotta a pénztárt és elvitte a pénzüket. Adalék még a történethez az is, Bognár a klub több alkalmazottjától kért kölcsön, és ezeket nem adta meg a mai napig sem. Állítólag ez az adósság is több millió forintra rúg.

A napokban derült ki, hogy Bognár a klub Szőke nevű játékosát 8000 euróért eladta Ausztriába, miközben a tulajdonosok felé azt jelezte, 2000 euróért csupán kölcsönadta. A különbözet hiányzik a kft. pénztárából, a bizonyítási eljárás jelenleg folyamatban van.

A kft. vezetőinek Bognár György írásban elismerte a hiányt, és azt is, hogy az említett okok miatt egyoldalúan bontottak szerződést vele. A megállapodás tartalmazza azt is, a kft. kárenyhítésre felajánlott három időpontot, amelyek alatt a volt ügyvezető visszafizetheti az általa eltulajdonított összeget. Ezek közül az első időpont pénteken lejárt.
Bognár György tegnap lapzártáig nem jelentkezett a Matáv Sopron Futball Kft. vezetőinél. A soproni vezetők ezért úgy döntöttek, hétfőn rendőrségi feljelentést tesznek ellene sikkasztás miatt, ami a törvények szerint egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhalasztják a nyitányt

Pár nappal eltolódott a Graboplast-ETO bajnoki szezonkezdése. Az első fordulóra kisorsolt ellenfél,… Tovább olvasom