Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Bognár-ügy: ítélet márciusban

A hatalmas tét nagyságához képest békésen zajlott Bognár György büntetőperének tárgyalása.

Csütörtökön Bodnár Lászlót, a Matáv FC tiszteletbeli elnökét, Vörös Sándort, a korábbi felügyelőbizottság elnökét, s Tompa Károlyt, a testület tagját hallgatta ki a dr. Gajdos Anikó vezette testület.

Elsőként Bodnár László tanúskodott. A klub örökös tiszteletbeli elnöke kifejtette, ő a napi ügyek intézésében nem vett részt a klubnál, majd azt is: örült neki, amikor Bognár György – jelezve, nem lát sok esélyt arra, hogy a Sport Unió Kft. befektetőt hoz az akkor elég kilátástalan helyzetben lévő klub mellé – felvetette: ő is szívesen segítene befektetőt szerezni. Hangsúlyozta azonban, nem volt tudomása arról, hogy erre bárki is hivatalosan felkérte volna, főleg nem jutalék fejében.
Hozzátette: Antók Zoltánt neki valóban Bognár mutatta be, s ezt követően előfordult olyan megbeszélés, amelyen ott volt Bognár, de az üzletkötésbe érdemben már nem folyt bele.

Szóba került az is, hogyan jutott Bodnár tudomására Bognár nagymértékű költekezése. Miután már tulajdonos lett, éppen Antók Zoltán volt az, aki felhívta őt. Antók azzal kezdte, hogy nagy a baj, s bár Bodnár először tragédiára gondolt, ám Antók közölte vele, mennyi pénz hiányzik a klub kasszájából, valamint azt is, hogy ígérete ellenére Bognár számtalanszor megfordult a kaszinóban. Az örökös tiszteletbeli elnök ehhez annyit fűzött hozzá, hogy mikor Bognár Sopronba szerződött edzőnek, szerződésébe szerették volna belevenni, hogy nem látogathatja a kaszinókat. Bognár ezt a pontot azonban erkölcsileg kifogásolta, ám kézfogással ígéretet tett Bodnárnak erre.

Ezután a korábbi felügyelőbizottság elnökét, Vörös Sándort, valamint az FB tagját, Tompa Károlyt hallgatta ki a bíróság. Pk egybehangzóan állították, a bizottság sem írásban, sem szóban nem kérte fel Bognárt befektető szerzésére. Erre bizonyítékul benyújtották az FB-ülésekről készült jegyzőkönyveket. Ezekből kiderült: 2002 végén valóban nagyon nehéz helyzetben volt a futballcég. Bognár egyre-másra hozta a megszorító intézkedéseket, s szeptembertől decemberig sikerült azt elérni, hogy havi több mint egymillió forintot megspórolt a klubnak létszámleépítéssel, átütemezésekkel.

A beidézett tanúk közül Kutasi Róbert, a REAC ügyvezetője – ő a Fehér Zoltánnal kapcsolatos tranzakció miatt lehet érdekes – nem jelent meg. A tárgyalás március elején folytatódik, amelyre a bíróság mindenképpen várja Kutasit. A védelem kérte még Antók Zoltán, valamint Pintér Attila és Farkas József tanúként való beidézését is, ám a bíróság jelezte: közülük csak Antókot idézi be.
A márciusi tárgyalás végén egyébként várhatóan ítéletet is hirdet majd a bíróság.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőháború

Mészöly: "Miért tűrjük, hogy egy külföldi ember irányítson a magyar futballban, miért nem választunk… Tovább olvasom