Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

BMX: Radasics rajthoz állhat az olimpián

Kerékpár - Radasics Vilmos kapta a nemzetközi szövetség szabadkártyáját, így a soproni BMX-es indulhat a pekingi olimpián. A sportoló titokban bízott ugyan a lehetőségben, de igazán nem hitt abban, hogy megvalósul a nagy álma.
Rajthoz állhat az olimpián Radasics Vilmos, a Soproni Autóklub BMX SE versenyzője. A soproni kerekes hétfőn délután kapott egy e-mail üzenetet a nemzetközi szövetségtől, amely arról tájékoztatta, hogy Magyaroroszág kapott egy szabadkártyát. Mivel a közelmúltban a világbajnokságon is ő képviselte az országot, egyértelmű, hogy ő indulhat.

Radasics először nem is nagyon tudta felfogni, mi történik vele. Azt fejtegette: jó-jó, már valóban szinte biztos, de azért nem szeretné elkiabálni, a hír nyilvánosságra hozatalához – érthetően – teljes bizonyosságot szeretett volna. Ezt pedig számára az jelentette volna, hogy kap egy fejléces dokumentumot a Magyar Olimpiai Bizottságtól, amely tudatja vele: ő is olimpikon.

Aztán – ha már a számítógép közelében ült – felment a MOB honlapjára, amelyen legnagyobb örömére megtalálta nevét a pekingi magyar résztvevők, az olimpiára kvótát szerzett magyar sportolók között.
A kérdésre, számított-e arra, hogy pont ő kap szabadkártyát, határozott nemmel felelt.

„Bevallom, lélekben már letettem róla, hogy indulhatok. Tartaléknak jelöltek, aki akkor állhatott volna rajthoz, ha valaki visszalép. Ami a szabadkártyát illeti, arról azt hittem, a világbajnokságon előttem végző belga kerékpáros kapja meg. Akkor bosszankodhattam volna igazán, hogy kéttized másodperccel maradtam le az olimpiáról. Mit mondjak, nagyon feldobott a hír" – kezdte a kiváló BMX-es.

Radasics Vilmos készülődhet a pekingi olimpiára. Fotó: Németh Péter (Kisalföld-archívum)
Radasics Vilmos készülődhet a pekingi olimpiára. Fotó: Németh Péter (Kisalföld-archívum)

Radasics a vb-t követő két-három hét pihenés után a múlt héten állt újra edzésbe, de csak amolyan szinten tartó jelleggel. Az olimpiai indulás híre azonban mindent alapjaiban változtatott meg.

„Ha már kijutottam Pekingbe, szeretnék minél jobban felkészülni az olimpiára. Mostantól igen kemény munka következik, napi két-három edzéssel. Mindenképpen szeretnék két hétre eljutni az edzőmmel edzőtáborozni Svájcba, Aigle városába, ahol egy az egyben ugyanolyan pálya van, mint amilyen Pekingben lesz" – folytatta Radasics Vilmos.
A sportoló tavaly az előolimpán már versenyzett azon a pályán, melyen az ötkarikás játékok viadaljai is lesznek, teljesen ismeretlen tehát nem lesz a számára. Az olimpiáig úgy tervezi, egy-két versenyen elindul, de kockázatos előzésekbe nem megy bele. Természetes, hogy vigyáz magára, nem szeretne megsérülni élete nagy lehetősége előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőmérkőzések futószalagon

Labdarúgás - A héten több felkészülési mérkőzésen is pályára lépnek az első és másodosztálybeli… Tovább olvasom