Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

BL: Kettős vereségével kiesett az ETO - fotók Tel-Avivból

A Bajnokok Ligája selejtező kör második találkozóján 2-1-re kapott ki a Győri ETO Izraelben kedden.


A meccset követő sajtótájékoztatón a győri csapat részéről a szamai stábot Farkas József sikert kivánt a Makkabinak a BL-ben való szerepléshez, a győri tervekről annyit mondott, hogy készül a csapat a bajnokságra és a magyar kupára: - Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy elkísérték a csapatot és buzdítottak minket.

Farkas József elmondta, hogy a meccs után, az öltözőben gratulált a játékosoknak a mecshez és az elfogadható második félidőhöz.

Olvasónk fotói a helyszínről


Nagy Tibor kilenc fős csapattal érkezett Tel-Avivba szurkolni a csapatnak. Hétfő délután érkeztek, csütörtökig maradnak Izraelben. Bizakodóan ékeztek annak ellenére , hogy otthoni meccsen 2 góllal kikapott az ETO: - Teljesen pozitívan álltunk a visszavágóhoz, lesz, ami lesz. Meccsre járó közösség vagyunk, akkor is felkerekedünk, ha idegenben játszik a csapat.

Fantasztikus hangulata volt a meccsnek, egészen más közegben szurkoltunk, mint Magyarországon. Végig buzdították a Makkabit a szurkolók, nagyon sportszerűen viselkedtek. Bár kikapott az ETO, sokkal jobban játszottunk a második félidőben, mint Győrben és nem kell gól nélkül hazamennünk, a becsületgólunk megvolt.


Korábban

Bravúros teljesítményre lett volna szüksége a Győri ETO FC együttesének a Maccabi Tel-Aviv otthonában a továbbjutást illetően, de a csoda elmaradt. A végig sokkal jobban játszó izraeliak megérdemelten nyerték meg a visszavágót is.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Győri ETO FC 2-1 (1-0)
Bloomfield stadion, 12700 néző. Vezette: Hansson (Sjilblom,Flink) – mindhárom svéd

Maccabi:
Juan Pablo – Jeini, Tibi, Garcia, Ziv – Radi, Alberman, Zahavi – Ben Haim (Lugassi, 74.) Itzhaki (Micha, 67.), Altman (Mané, 82.). Vezetőedző: Paulo Sousa.

ETO:
Kamenar – Wolfe, Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber, Mevoungou, Kronaveter (Koltai, 59.) – Varga R., Strestík (Trajkovic, 64.), Andric (Martínez, a szünetben). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Ben Haim (26.), Zahavi (79.), illetve Martínez (86.)

Sárga lap: Mané (89.), illetve Mevoungou (4.), Wolfe (37.), Lipták (66.)

Ahogy az várható volt, pokoli hangulat várta a Győri ETO FC együttesét Izraelben, igaz végül nem játszottak teltház előtt a csapatok. Minden bizonnyal ez annak tudható be, hogy a hazaiak továbbjutása már biztosnak tűnt a mérkőzés előtt.

Az első lehetőség a találkozó 3. percében a Maccabi előtt adódott, szerencsére Altman lövését bravúrral hárította a Kamenar. Öt perccel később Wolfe beadása után Andric közeli fejessel megszerezhette volna a vezetést a zöld-fehéreknek, de a labda kevéssel ment el a kapu fölött.

A folytatásban szinte csak a hazaiak voltak a pályán. Egymás után vezették a veszélyes támadásokat, egyedül Kamenar óriási védéseinek köszönhetően nem tudták megszerezni a vezetést.

Sajnos ami várható volt, az a találkozó 26. percében be is következett. Ismét a győri védelem mögé belőtt labdára sokkal gyorsabban ért oda Ben Haim, aki 12 méterről lőtt a kapu jobb alsó sarkába. Dinjart sokadszorra futották le a bal oldalon, ezúttal már Kamenar sem tudott segíteni.

A vezetés után is a hazaiak akarata érvényesült. Kronaveter és Strestík távoli lövéssel próbálkozott, de egyszer sem okoztak nagyobb gondot Juan Pablonak. A Maccabi sorra dolgozta ki a további lehetőségeket, végül a szerencsének is köszönhetően csak 1-0-ás hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően már az izraeliek sem játszottak olyan nagy elánnal, igaz a győrieknek is sikerült kicsit stabilabbá tenni a középpályát. Pályára lépett Martínez, Koltai és Trajkovic is, de ezen az estén nekik sem sikerült komolyabb lehetőséget kialakítani. Nem úgy, mint a Maccabinak, hiszen a második játékrész 64. percében Itzhaki közeli lövését Kamenar óriási bravúrral hárította.

Az utolsó tíz perc mozgalmasan zajlott. A találkozó 79. percében Altman bal oldali beadása után Zahavi kétgólosra növelte az előnyt, majd a 86. percben Varga lövését követően Martíneznek sikerült szépíteni a győrieknél.

Két mérkőzés alapján a Maccabi sokkal jobb teljesítményt nyújtott a zöld-fehéreknél és 4:1-es összesítéssel jutottak tovább a következő körbe. Pintér Attila együttesétől többet vártak a szurkolók, bár azt a sorsolásnál is tudni lehetett, hogy a Maccabi Tel-Aviv jelenleg sokkal jobb játékerőt képvisel.

Online közvetítés


90.p. Vége a találkozónak!

89.p. Mané kapott sárga lapot Kamber felrúgásáért.

   
86.p. Sikerült szépíteni! Varga távoli lövése kipattant Juan Pablóról. A labdára Martínez csapott le a leggyorsabban és 10 méterről lőtt a kapu bal oldalába. 2-1
   
79.p. Altman helyére Mané érkezett a pályára.
   
79.p. Kettővel vezet a Maccabi! Altman bal oldali beadása után Zehavi 6 méterről fejelt a kapu bal oldalába. 2-0
   
78.p. Jelenleg csendben csordogál a mérkőzés, egyik együttes sem veszélyeztette a kaput.
   
74.p. Újabb hazai csere. A gólszerző Ben Haimot Lugassi váltotta.
   
67.p. A rendkívül aggilisan játszó Itzhaki helyére Micha érkezett a pályára.

66.p. Lipták kapott sárga lapot Itzhaki feltartásáért.
   
64.p. Strestíket Trajkovic váltotta.
   
64.p. Altman futott el a bal oldalon könnyedén, majd középre passzolt Itzhakihoz, aki 2 méterről lőtt, de Kamenar óriási bravúrral hárított. A labda ismét a támadó elé került, aki az üresen álló Ben Haimhoz passzolt, ám a korábbi gólszerző hatalmas helyzetben 7 méterről nem talált az üres kapuba.
   
61.p. Eladott labdát követően Alberman lőtt szép mozdulattal félfordulatból 14 méterről a kapu közepe felé, Kamenar hárított.
       
59.p. Kronaveter helyére Koltai érkezett a pályára.
   
57.p. Az első félidőhöz képest kevesebb helyzet volt eddig, valamivel stabilabbnak tűnik a győri középpálya is.
   
51.p. Itzhaki bal oldali szabadrúgását Strestík szögletre fejelte. Pontrúgás után Jeini 7 méterről fejjel a bal oldali kapufát találta el.
   
46.p. Elkezdődött a második játékrész.

Szünetben cseréltek a győriek, Andric helyére Martínez érkezett a pályára.
           
Vége az első félidőnek!

42.p. Az elmúlt percekben kiegyenlítettebb játék zajlott, de az ETO továbbra sem tudott veszélyeztetni. A hazaiak játékosai könnyedén szerelték a győri támadókat.
       
38.p. Itzhaki bolondította meg a győri védőket a tizenhatos vonalánál, de szerencsére gyenge lövését Kamenar fogta.

37.p. Wolfe kapott sárga lapot lerántásért.

36.p. Zahavi ívelt bal oldalról keresztbe jobbra Ben Haim felé, aki kapásból lőtt jobb lábba, de Kamenar ismét bravúrral hárított. A kipattanó labdára Itzhaki csapott le, fejese kevéssel ment el a jobb oldali kapufa mellett.
       
34.p. Kronaveter lőtt félfordulatból jobb lábbal nagy erővel a kapu bal alsó sarka felé, ám Juan Pablo jó helyen állt és védett.
   
32.p. Az előbbihez hasonló szituácót követően Ben Haim lövését védte Kamenar. Sokadszorra hárított a győriek kapusa.

31.p. Gyors izraeli ellentámadás végén Altman lőtt nagy erővel a jobb felső sarok felé, de Kamenar ismét óriási bravúrral hárított.
   
30.p. Strestík vezette rá egyedül a labdát a hazaiak védelmére, majd bal lábbal 20 méterről lőtt kapu fölé.
   
26.p. Vezet a Maccabi! Vargával szemben szabálytalankodhattak az izreli térfél közepén, de a játékvezető sípja néma maradt. Gyorsan megszerezte a labdát a hazai együttes, majd Radi remekül lőtte be a labdát a győri védők közé Ben Haim felé, aki 13 méterről laposan kilőtte a jobb alsó sarkot. Dinjart könnyedén futotta le a hazaiak játékosa. 1-0

20.p. Az elmúlt időszakban kiegyenlített játék folyt, kapura egyik csapat sem volt veszélyes.
   
16.p. A pálya közepén Lipták fejelt a győri játékosok felé, ám Itzhaki reagált leggyorsabban és szerezte meg a labdát. Az izraeli játékos Ben Haimot indította, aki rövid labda vezetés után nagy erővel lőtt a kapu közepe felé, de Kamenar bravúrral szögletre ütötte a labdát. Jobb oldali beívelés után Garcia fejelt 8 méterről kevéssel a kapu jobb oldala mellé.
       
12.p. Varga bal oldali szabadrúgása veszélyesen tartott a Maccabi kapuja felé, de a védők szögletre tisztáztak az utolsó pillanatban. Pontrúgásból nem tudott veszélyeztetni az ETO.
                           
9.p. Óriási helyzetet hagyott ki az ETO! Wolfe jobb oldali beadása után a berobbanó Andric 6 méterről fejelt kevéssel a kapu fölé.

8.p. A találkozó elején a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, keveset volt a labda a győrieknél.
               
4.p. Mevoungou kapott sárga lapot Alberman felrúgásáért.

3.p. Gyors Maccabi támadás végén Altman lőtt 18 méterről a kapu bal alsó sarka felé, Kamenar bravúrral szögletre ütötte a labdát.
   
1.p. A hazaiak kezdték a találkozót.
                       
Összeállítások

Maccabi Tel-Aviv – Győri ETO FC

Maccabi: Juan Pablo – Jeini, Tibi, Garcia, Ziv – Radi, Alberman, Zehavi – Ben Haim, Itzhaki, Altman. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Csere: Levi B. (k), Einbinder, Ben H. O., Lugassi, Mane, Micha, Prica.

ETO: Kamenar – Wolfe, Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber, Mevoungou, Kronaveter – Varga R., Strestík, Andric. Vezetőedző: Pintér Attila. 

Csere: Stevanovic (k), Kink, Koltai, Martínez, Svec, Trajkovic, Djordjevic.  


A zöld-fehéreknek gólokat kell szerezni a továbbjutás érdekében.

Bravúros teljesítményre lesz szüksége a Győri ETO-nak az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen a ma esti idegenbeli visszavágón ahhoz, hogy ott legyen a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában.

A magyar bajnoki címvédő már a múlt szerdai, hazai meccsen kiesésközeli helyzetbe sodródott azzal, hogy 2-0-s vereséget szenvedett izraeli riválisától. Pintér Attila együttese a második körös párharcának első felvonásán ráadásul igen gyenge játékot produkálva kapott ki, ennélfogva szenzációszámba menne, ha ekkora hátrányból vendégként lenne képes kiharcolni a továbbjutást, és folytathatná szereplését a BL-ben.

Az ETO-nak a mai mérkőzésen mindenképpen gólokat kell szerezni, márpedig ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az első alkalommal még helyzetbe is alig tudtak kerülni a zöld-fehérek. Igaz, a kontrajáték tavaly a gárda erősségei közé tartozott, ez a fegyver esetleg a BL-selejtezőben is kamatozhat.

Varga Roland és Carlos Garcia csatája Tel-Avivban is megismétlődhet.
Varga Roland és Carlos Garcia csatája Tel-Avivban is megismétlődhet.


A győrieknél – a futballklub honlapjának híre szerint – az első összecsapás kezdőcsapatának tagjai közül egyedül Völgyi Dániel nem tarthatott a csapattal Tel-Avivba, a balhátvédet sérülés tartotta itthon. A hírek szerint a hazaiaknál is lehet majd hiányzó: a Maccabi egyik edzésén megsérült ugyanis az izraeli bajnok első számú csatára, a svéd Rade Prica, s nem tudni, hogy Paulo Sousa, a Videoton korábbi portugál trénere harcba vetheti-e egyik legjobbját a Bloomfield Stadionban is. 

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. sziszka69 2013. július 26. 07:35
  „Három játékos akik még a megyei első osztály szintjét sem ütik meg a Győrszemerébe sem férnek be: Lipták,Takács,Dinjar!!!”
 • 66. sziszka69 2013. július 26. 07:26
  „Mihez gratulált a Farkas?????Ez az ember nem ért a focihoz!!!A második félidő elfogadható játéka?????Miről beszél?????A kapuson kivül mindenki elégtelent nyujtott.A Varga is csak a tetkoival van elfoglalva,fogalmatlan Eto a Pintérrel az élen!”
 • 65. Legs 2013. július 24. 20:34
  „62. BudaiKr 2013.07.24. 13:11

  Mit akarsz te személyesen megbeszélni 60. subri 2013.07.24. 12:07.-val?Majd megvered?Ettől ez a kétballábas Eto majd megtanul focizni?Annyi az eszed amennyi látszik.”
 • 64. Legs 2013. július 24. 20:28
  „Most mi van? Ennyit tud az Eto.Szar ügy.Ez van.Mentegetni őket felesleges.”
 • 63. xverax 2013. július 24. 19:03
  „62. BudaiKr 2013.07.24. 13:11

  eto park kávézó? páran már akartak látni, de érdekes módon senki nem ismer :D
  névvel jelenj meg és akkor járhat a pofa :D
  <moderálva>:D”
 • 62. BudaiKr 2013. július 24. 13:11
  „60. subri 2013.07.24. 12:07

  szemtol szembe megtudjuk beszeni sudri?
  eggyeztessunk!”
 • 61. pacman33 2013. július 24. 12:19
  „59. szimre50803 2013.07.24. 12:07

  Nem hinném, hogy kieső helyen lesznek mert a keret nem változott és még így is 10 pont előnyük volt a második helyzethez képest (lehet, hogy nem egyszer mákjuk volt de a többieknek is). Úgyhogy ebbe a bajnokságba meg fogják állni a helyüket. Nemzetközi szinten már nem annyira :) Igaz pár éve azért nem muzsikáltak olyan rosszul. Attól függetlenül én kérek elnézést ezért a BL mérkőzésekért. :)”
 • 60. subri 2013. július 24. 12:07
  „57. BudaiKr 2013.07.24. 11:43

  Nem hanem az aranylábú focit csak imitáló ETO focistákról.Ja de ahogy most néztem a hozzászólásaidat te rád is igen illik!”
 • 59. szimre50803 2013. július 24. 12:07
  „BudaiKr! Te milyen csapatot néztél, és milyen csapatnak drukkolsz? Ez a jelenlegi csapat, az ősszel induló bajnokság egyik kiesőjelöltje lesz! Szerintem már Martinez is szánja-bánja hogy ezt a gyenge ETO-t választotta! Még szerencse hogy legalább egy jó kapusuk volt!”
 • 58. Zeusz9 2013. július 24. 11:52
  „Ezek a meccsek pontosan arra jók,hogy felmérje a vezetés és a csapat,hol is tart az Eto,mennyit is ér egy magyar bajnoki cím,és az NB1... Mert az önámításnak semmi értelme..persze lehet kozmetikázni meg magyarázni a bizonyítványt,de csak egy ideig.”
 • 57. BudaiKr 2013. július 24. 11:43
  „55. subri 2013.07.24. 11:12

  magadrol beszesz sudri?”
 • 56. ZéZé 2013. július 24. 11:36
  „Sajnos be kell látni hogy itt tartunk. Egy gyenge "európai" középcsapat ellen támadást sem tudunk vezetni , és labdát sem tudunk felhozni. Azon kéne gondolkodnia a hozzáértő szakembereknek, hogy min kéne változtatni. Mert ha változást szeretnénk az eredményekben akkor változtatni kell hozzá. Ha elfogadjuk ezt ami most van, akkor a magyar bajnokságban még elleszünk, de a nemzetközi szinten a jövőben sem várható előrelépés ( max mákkal esetleg egy körrel több ). Kiváncsi leszek fog e történni valami, avagy visszasüllyedünk az iszapba.”
 • 55. subri 2013. július 24. 11:12
  „Szép volt fiuk!!!!!!!Egyszerűen senkik vagytok....”
 • 54. fdrabin 2013. július 24. 10:53
  „@BudaiKr
  Olvasd mit írnak a csapatodról (nem csak a kommentelők, hanem a külföldi sajtó), te szerencsétlen. Kíváncsi lennék hány embernek okoztak a produkciójukkal örömet. Gratulálj te is a fiúknak! Tragédia vagy.”
 • 53. wunderli 2013. július 24. 10:37
  „Ebben az egészben az a szomorú,hogy ez a csapat toronymagasan nyerte a bajnokságot,ez az egyik,a másik pedig hogy ehhez a lélektelen játékhoz(kivétel Martinez) az edző még gratulált is.Egész európában örülnek a sorsoláskor ,ha magyar csapatot kapnak mert akkor legalább egy fordulót mennek.Ne reménykedjünk mert szerintem a Debrecen is kiesik.Ez a nagy magyar valóság .Szeptemberben meg következik a válogatottunk.Nem megy ez a játék nekünk,és sajnos az edzőink sem kellenek már sehova sem ,talán még a COOK szigeteken kellenének ,de ott meg nincs focipálya.
  Sajnos idáig süllyedtünk.”
 • 52. BudaiKr 2013. július 24. 10:02
  „49. fdrabin 2013.07.24. 09:50

  te kis mocskolodo jobbagy te vagy a orszag szegyenye! ezek a jatekosok tisztessegessen felkeszultek es mindent meg tettek azert hogy oromet okozzanak a oanoknak mind te vagy erre itt mocskoskodol? szegyeld magad!”
 • 51. pszascut 2013. július 24. 09:59
  „Simán kiestünk, és esélyünk sem volt. Csak Sousa balf...-ságának(meg Kamenarnak) köszönhető hogy nem tömtek ki minket. Ha végig azt a pressinget játszák mint az 1. meccsen, akkor K.O. lett volna. Sajnos nemzetközi szinten csődöt mondott az Eto eddigi erőssége, a védekezés. A védelem, és a két védekező középpályásunk borzasztó gyenge volt mindkét meccsen. Bizonytalanság, rossz passzok, veszekedő játékosok stb. Ha letámadják a védőinket, hogy ne tudjuk felhozni a labdát, akkor meg kell harcolni minden labdáért, de a párharcokat is sorban vesztettük el.... és még valami, rengeteget futni, és kérni a labdát! Trajkovic, aki ebben a csapatban a motor miért padozott? Egyedül Martinez szántotta fel a pályát, ez a harcosság kellett volna mindenkitől, és akkor nem húznák le még jobban a magyar bajnokságot!!!”
 • 50. mojóka 2013. július 24. 09:56
  „Uraim Nagy baj van!! És megvan az oka az ETO harmatos teljesítményének! Farkas Úr gratulált a fiúk 2. félidei teljesítményéhez!!!!”
 • 49. fdrabin 2013. július 24. 09:50
  „Ezt olvassátok és legyetek büszkék! Szégyen!
  http://www.csakfoci.hu/node/143709”
 • 48. fdrabin 2013. július 24. 09:39
  „@BudaiKr
  Inkább te fogd be! Lehúzhatod magad a szánalmas, küzdeni nem tudó csapatoddal együtt!”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzelemmel kezdtek a magyarok a női sakk Eb-n

A viadal honlapja szerint Hoang a cseh Tereza Olsarova, míg Papp a horvát Ivana Ivekovic ellen… Tovább olvasom