Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

BL: Fegyelmezett játékkal nyert az Audi-ETO

Az első félidő végén két góllal vezetettek a győriek, végül 29-23-as győzelmet arattak hazai pályán a HCM Baia Mare csapata ellen.

A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó hazai mérkőzésén hat gólos győzelmet aratott a Győri Audi-ETO együttese a HCM Baia Mare ellen.

Győri Audi-ETO - HCM Baia Mare (román) 29-23 (12-10)

Gólszerzők

ETO: Müller 8, Kovacsics 6(4), Löke 4, Hornyák 3, Knedliková, Sen, Korsós 2-2, Aguilar, Bognár-Bódi 1-1.

Baia Mare: Ardean Elisel, Marin 4-4, Nascimento 4(4), Makeeva 3, Herrem 3-3, Abbingh 2, Nechita, Davidenko, Gjeorgijevska 1-1.

Ambros Martín: - Kemény hét van mögöttünk, és előttünk is. Gratulálok az ellenfélnek azért a küzdeni tudásért mit mutattak az egész BL középdöntő során. A mai meccsen az volt számomra a legfontosabb, hogy amikor hátrányba kerültünk, akkor sem veszítettük el a koncentrációt. A támadójátékunk kiváló volt ma, a védelemben voltak hiányosságok, de jó úton haladunk, van időnk, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Tudjuk, miben kell még fejlődnünk, összességében elégedett vagyok a csapattal.

Susann Müller: - Igazi kemény meccset játszottunk, az első félidőben akadtak még problémáink, nem jól járattuk a labdát, nem volt meg az igazi sebességünk. A Nagybánya is jó védekezést mutatott, ezért nem ment olyan jól a játékunk. A második félidőre azonban sikerült felpörögnünk, jól ment a labda, jó döntéseket hoztunk, és ez meghozta az eredményt, növelni tudtuk az előnyünket.

Tone Tiselj: - Úgy látom, életem legnagyobb kihívása az, hogy egyszer vére legyőzzem a Győrt, eddig maximum döntetlent sikerült elérnem ellene. A szezon legnehezebb hete van mögöttünk, egy hét alatt 3 iszonyú kemény meccset játszottunk, ez volt a legkeményebb. Igyekeztem ezért cserékkel frissíteni a csapatot, ez az első félidőben jobban sikerült. A második játékrészben a támadásban sok hibát követtünk el, a cseréink sem sikerültek olyan jól, és ezt a Győr kíméletlenül kihasználta. Viszont 50 percen át partnerei voltunk az ETO-nak. Csodás ez az Aréna, és véleményem szerint a legjobban szervezett klub otthona. Remélem, sok tanulságot tudunk levonni a mai meccsből, készülünk az utolsó BL-középdöntőre.

A Nagybányától Camilla Herrem nyilatkozott: - Nagyon jól kezdtük a meccset, az első félidőben szinte végig csapatként játszottunk, meg is látszott az eredménye. A szünet után viszont egyéniessé vált a játékunk, az ETO gyakorlatilag azt csinálta, amit akart. A védelmünk nem állt össze, tulajdonképpen ez volt a kulcsa a vereségünknek.


Audi-ETO - Baia Mare. Fotó: H. Baranyai EdinaA találkozó előtt már biztosan tudható volt, hogy a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőbeli csoportjában 2. helyen végzett az ETO, de két fordulóval a vége előtt a román HCM Baia Mare viszont a továbbjutásért hajtott az Audi-arénában. Tét nélkül léptek pályára a győriek, de Ambros Martín együttese mindenképp győzni szeretett volna a szurkolókért is, hiszen múlt héten vereséget szenvedtek a csoportelső Larvik otthonában.

Ardean Elisel találatával kezdődött a találkozó, de Kovacsics rögtön válaszolt betörésből. Az első nyolc percben rendre a vendégegyüttes szerezte meg a vezetést, de mindig sikerült egyenlíteniük a zöld-fehérek. A mérkőzés 13. percében kisebb gólcsendet követően Bognár-Bódi góljával először szerezte meg a vezetést az Audi-ETO. (5-4)

Megszerzett előny után viszont hullámvölgybe kerültek a győriek, főként támadásban hibáztak sokat. Sorozatban három nagybányai gól után jobbnak látta kihasználni időkérési lehetőségét Ambros Martín, az ETO mestere. (5-7)

A folytatásban sem tudott jelentősen változtatni játékán a zöld-fehér együttes. Tíz perc alatt mindössze két gól szereztek, rengeteg ziccer és két hétméteres is kimaradt, igaz Aranhart is remekelt a kapuban. (7-9)

Az utolsó öt percben Szűcs kiállításánál magához tért az ETO. Kovacsics két büntetőt is értékesített, illetve Hornyák és Müller is a kapuba talált, végül 12-10-es hazai előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően sokáig állandósulni látszott a két gólos győri előny, de később eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak Ambros Martín tanítványai. A második félidő 8. percében Löke bal kezes találata után időt kellett kérniük a vendégeknek, hiszen kezdett jelentősen ellépni az ETO. (18-14)

Időkérés után Müller találatával már öttel is vezetett az ETO, de ezt követően nem tudott nagyobb előnyt kialakítani a Rába-parti együttes. A védekezéssel nem volt probléma, hiszen emberhátrányban is remekül oda értek az ellenfélhez a győriek, de támadásban egyre több hibát követtek el, amelyet jól kihasználtak a nagybányaiak. A második félidő 20. percében Davidenko találata után 23-20-at mutatott az eredményjelző.

A második félidő végén rendkívül fegyelmezetten játszottak a győriek. A nagybányai játékosok emberelőnyben is sok hibát követtek el, míg a zöld-fehérek rendre góllal fejezték be a támadásokat. Koncentrált játékának köszönhetően 29-23-ra győzött az Audi-ETO együttese a továbbjutásért hajtó HCM Baia Mare ellen. Következő héten a csoportkör utolsó fordulójában a Metz csapatához látogat az ETO.Online közvetítés

Vége a találkozónak!

(II.) 30.p. Knedliková állította be a végeredményt. 29-23

(II.) 29.p. Davidenko harcolt ki hétméterest, amelyet Nascimento értékesített. 28-23

(II.) 29.p. Hornyák harmadik találatát szerezte meg. 28-22

(II.) 26.p. Abbingh válaszolt átlövéssel. 27-22

(II.) 26.p. Hornyák harcolt ki belül védekezéssel hétméterest, közben Ambros Martín kért időt, Kovacsicsot ez sem zavarta meg. 27-21

(II.) 25.p. Müller a kapus lábai között lőtt a kapuba. 26-21

(II.) 24.p. Makeeva szépített beállós pozícióból. 25-21

(II.) 23.p. Gyönyörű csellel verte át emberét Knedliková, majd a kapuba pattintott. 25-20

(II.) 20.p. Davidenko a vendégeknél, Hornyák a győrieknél volt eredményes. 24-20

(II.) 18.p. Makeeva lerohanásból lőtt Herr kapujába, majd Müller ejtéssel válaszolt. 23-19

(II.) 16.p. Eladott labda után Herrem gól. 22-18

(II.) 15.p. Szép testcsel után Kovacsics szerezte meg ötödik találatát. 22-17

(II.) 14.p. Eladott labda után újabb Herrem gól. 21-17

(II.) 13.p. Herrem a vendégeknél, Löke a győrieknél volt eredményes. 21-16

(II.) 11.p. Korsós gól szélről. 20-15

(II.) 10.p. Müller már öt gólnál jár, de Marin emberhátrányban is óriási gólt lőtt. 19-15

(II.) 9.p. Góóóól! Sen bejátszásánál Löke bal kézzel volt eredményes. 18-14-es győri vezetésnél időt kértek a vendégek.

(II.) 8.p. Bognár-Bódi is feliratkozott a gólszerzők közé. 17-14

(II.) 6.p. Löke kiállítása miatt emberelőnyben játszó Baia Mare csapatánál Ardean Elisel szépített. 16-14

(II.) 5.p. Nascimento harmadik hétméteresét értékesítette, majd Sen talpról volt eredményes. 16-13

(II.) 4.p. Abbingh óriási gólt lőtt 9 méterről a kapu bal felső sarkából., de Müller megszerezte ötödik találatát. 15-12

(II.) 2.p. Kovacsics átlövésből volt eredményes. 14-11

(II.) 1.p. Müller nagy góljával kezdődött a második játékrész, de Gjorgijevska rögtön válaszolt. 13-11


Vége az első félidőnek, 12-10-re vezetnek a győriek a Baia Mare ellen.

30.p. Müller távolról szerezte meg harmadik találatát, majd időn túli hétméterest fölé szállt.

28.p. Aguilar harcolt ki büntetőt, Kovacsics ezúttal sem hibázott. 11-10

27.p. Ardean Elisel egyenlített szerencsés góllal. 10-10

26.p. Gyors lerohanás után Korsós ejtette át a kapust. 10-9

25.p. Hornyák harcolt ki büntetőt, Kovacsics nagy erővel lőtte ki a bal felsőt. 9-9

24.p. Hornyák váratlan lövéssel lőtte ki a bal felsőt. 8-9

23.p. Marin éles szögből sem hibázott. 7-9

22.p. Eladott labda után időt kértek a vendégek. 

20.p. Aguilar harcolt ki büntetőt, amelyet Korsós is elhibázott. 

19.p. Emberhátrányban Marin gól. 7-8

19.p. A kipattanó a győriekhez került, majd okosan megjáratott labda után Müller átlövésből egyenlített. 7-7

18.p. Szepesivel szemben szabálytalankodott szélen Nechita. Két perc a román játékosnak, hétméteres az ETO-nak. Kovacsics lövését hárította Arenhart.

17.p. Aguilar betörésből szépített. 6-7

17.p. Gyors lerohanásból Nechita gól, majd időt kért Ambros Martín. 5-7

16.p. Makeeva beállós pozícióból szerezte meg a vezetést a vendégeknek. 5-6

14.p. Marin egyenlített átlövésből. 5-5

13.p. Aguilar remek bejátszását Löke értékesítette. 5-4

12.p. Mindkét kapus védésekkel jeleskedett, illetve sima ziccereket hibáztak a játékosok. Az eredmény nem változott.

8.p. Szép testcsel után Sen lőtte ki a kapu bal oldalát. 4-4

7.p. Nascimento ismét büntetőt értékesített. 3-4

6.p. Szép bejátszás után Löke gól. 3-3

5.p. Ardean Elisel felugrásból vette be Herr kapuját. 2-3

4.p. Belül védekezés miatt megítélt hétméterest Nasimento értékesített, majd Müller válaszolt átlövésből. 2-2

3.p. Az első támadásokat elrontották a csapatok, majd Ardean Elisel szerezte meg a vezetést a vendégeknek, de Kovacsics rögtön válaszolt. 1-1

Elkezdődött a találkozót

A győriek a Herr - Bognár-Bódi, Löke, Milanovic-Litre, Sen, Kovacsics, Korsó összeállításban kezdtek védekezésben.

A hagyományokhoz hűen a győri szurkolók ezúttal is elénekelték a magyar himnuszt.

Elkezdték a bemelegítést a csapatok, rövidesen kezdődik a találkozó.


Előzmények - A női BL-ben a Győri Audi ETO KC biztosan csoportmásodik lesz a középdöntőben, soros riválisának, a Szűcs Gabriellával felálló Baia Marénak azonban égetően szüksége van minden pontra a negyeddöntőbe kerüléshez. A két csapat február 8-i, nagybányai ütközetén a címvédő remekelt, és 26-18-ra győzött.

A női kézilabda KEK-ben érdekelt FTC-re és az EHF Kupás Érdre a negyeddöntő vár, a Balatonfüred férfi csapata a legnehezebb idegenbeli mérkőzésére készül a férfi EHF Kupában, a női BL-ben címvédő Győr tét nélkül fogadja a Nagybányát (Baia Mare), a Veszprém pedig a százszázalékos alapszakaszért játszik Szkopjéban a férfi SEHA Ligában a hétvégén.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a német Bundesligában hatodik Blomberg-Lippét fogadja, és a papírforma alapján esélyesnek számít. Mindkét együttes győzött legutóbbi, szerdai bajnokiján, de a zöld-fehérek vezetőedzője, Elek Gábor nem volt elégedett a békéscsabai 32-26-os sikert követően. A KEK-párharc győztese a lengyel MKS Lublin és a dán Midtjylland csatájának továbbjutójával találkozik majd a folytatásban.

Az Érd szerdán kikapott Győrben az NB I-ben, de a meccs jól szolgálta a dán Esbjerg elleni negyeddöntős felkészülést. Amennyiben Szabó Edina vezetőedző játékosai végig megfelelően összpontosítanak, komoly esélyük van az elődöntőre, ahol majd a Rosztov Don és az Asztrahanocska orosz belharc győztese várhat rájuk.

A férfi EHF Kupában a Balatonfüred múlt szombaton simán, 30-24-re kikapott a német Melsungentől Veszprémben, és most a Bundesliga-hetedik kasseli otthonában lesz jelenése - kevés pontszerzési eséllyel. A magyar együttes három forduló alatt otthon kétszer kikapott, és csak egy svédországi döntetlenre futotta az erejéből, a kvartettből pedig csak ketten kerülnek a negyeddöntőbe.

    A regionális SEHA Liga alapszakaszában eddig százszázalékos MKB-MVM Veszprémre már csak egyetlen összecsapás vár, de az ígérkezik a legnehezebbnek. Egyrészt az ellenfél, a macedón Vardar Szkopje a bakonyiakhoz hasonlóan a BL-ben nyolcaddöntős, másrészt otthon félelmetesen tud játszani - a veszprémiek ugyanakkor már biztos elsők, s készülhetnek a sorozat négyes döntőjére. A két együttes szeptember 13-i, veszprémi mérkőzésén 31-23-ra győzött a hazai csapat.

A hétvégi program

szombat

Női KEK: negyeddöntő, 1. mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Blomberg-Lippe (német) 15.00

Férfi EHF Kupa: D csoport, 4. forduló:

Melsungen (német)-Balatonfüred, Kassel 20.00

Az állás: 1. Melsungen 6 pont, 2. Nexe (horvát) 3, 3. Eskilstuna 2 (svéd), 4. Balatonfüred 1
A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

SEHA Liga:
Vardar Szkopje (macedón) - MKB-MVM Veszprém 20.15

vasárnap:

Női BL: középdöntő, 2. csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC - Baia Mare (román) 19.00
 
Az állás: 1. (és már csoportelső) Larvik 16 pont/8 mérkőzés, 2. (és már csoportmásodik) Győr 12/8, 3. Viborg 7/8, 4. Baia Mare 6/8, 5. Metz 4/8, 6. Sävehof 3/8

A csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Női EHF Kupa: negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Érd-Esbjerg (dán) 16.00

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - Sereghajtó nyert Lébényben

A Fertőszentmiklós mellett a Kunsziget is sereghajtóként nyert, utóbbi csapat a listavezető… Tovább olvasom