Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

BL: csoportelső az Audi ETO - fotók

Nagy küzdelmet hozó mérkőzésen 25-25-ös döntetlent játszott hazai pályán a Győri Audi ETO együttese a spanyol Itxako ellen a Bajnokok Ligájának középdöntőjében.
Csoportelsőként lett elődöntős a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a középdöntő utolsó előtti, vasárnapi fordulójában hatalmas csatában 25-25-ös döntetlent játszott a spanyol Itxako Navarrával.

Karl Erik Böhn vezetőedző együttese már a múlt héten kiharcolta a négy közé jutást, ezúttal az volt a kérdés, hogy első lesz-e a kvartettjében, s az elődöntőben otthon vívhatja-e majd a visszavágót.

A két csapat február 4-i találkozóján a vendég Győr 28-26-ra diadalmaskodott, és az azóta eltelt három összecsapáson sem hullajtott pontot. A találkozó elején a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán a 2011-es esztendő legjobb női játékosának választott győri norvég beállóst, Heidi Lökét köszöntötték.

Győri Audi ETO KC-Itxako Navarra 25-25  - Fotók: B.A.

A meccs elején a BL góllövőlistáját vezető Görbicz találatára hárommal válaszolt az előző idényben finalista spanyol együttes, de amint felpörögött az ETO, fordult a kocka (4-3). Keményen harcolt az Itxako, hiszen számára roppant fontos volt, hogy pontokkal távozzon Győrből, és Fernandez révén sikerült visszavennie a vezetést, sőt a különbség lehetett volna nagyobb is, ha Pálinger nem véd ziccereket.

Amorim kiállítása alatt 9-6-ra elhúzott a Navarra, és a vendégek kiváló védekezését – na meg Navarro kapust - dicsérte, hogy a 22. percig a hazaiaktól csak Görbicz és Orbán volt eredményes, Löke például alig kapott passzt. Ahogy visszatért a brazil átlövő, szorosabb lett az állás, már az egyenlítésért harcolt az ETO, ám két eladott labda után Barbosa könnyed gólokat lőtt (11-13).

A szünet után gyorsan sikerült egyenlíteni, és Martin kiállítása alatt visszavenni a vezetést (33. p: 14-13). De nem tört meg az Itxako, emberhátrányban újra fordított, majd azonos létszámban ismét a Győr vezetett. Együtt haladt a két gárda, majd 17-17-nél Görbicz büntetőt rontott. Lekic adott új lendületet az ETO-nak, és negyedórával a vége előtt, 20-18-nál időt kértek a spanyolok.

A kis pihenő után feljavultak a vendégek és - többek között - Sopronyi Anett gólja révén utolérték a hazai együttes. Pálinger hétméterest fogott, de kollegája, Navarro is parádézott, s védései után indításgólokkal 24-22-re elhúzott az Itxako. A végjátékban Lekicnek sikerült egyenlíteni, Barbosa pedig időntúli szabaddobásból a kapufát találta el, így maradt a döntetlen.

A másik ágon a román Oltchim Valcea legyőzte a szlovén Krim Ljubljanát, így borítékolható, hogy a Győr az elődöntőben a Valceával találkozik. Az ETO első találkozót március 31-én vagy április elsején idegenben, a visszavágót pedig április 7-én vagy 8-án otthon játssza. A csoport másik mérkőzésén: Larvik (norvég)-Midtjylland (dán) 20-27 (12-11)

Karl-Erik Böhn: – Csapatom az első félidőben nem koncentrált eléggé, s ennek köszönhetően jutott előnyhöz a spanyol csapat – kezdte értékelését Karl-Erik Böhn. – Szerencsére szünet után sikerült rendezni valamelyest a sorokat, de azért ekkor is sok volt a hiba a játékunkban. Annak azért örülök, hogy nem kaptunk ki.

– Mi több, a csoportot is megnyerték.

– Valóban, s ez volt számunkra a legfontosabb.

– A játékvezetéssel mennyire volt elégedett?

– Úgy gondolom, jól tették a dolgukat.


A mérkőzés online közvetítése:


Győri Audi ETO - Itxako Navarra 25-25 (11-13)

Győr, 2100 néző. Vezette: Geipel, Helmig (németek)

ETO: PÁLINGER – Orbán 3, Hornyák,GÖRBICZ 8/6, Löke 1, Amorim 3, Vérten. Csere: Lunde Haraldsen (k),LEKIC 5, Radicevic 3, Kovacsics, Gros 2

ITXAKO: NAVARRO – Martin 8/6.,BARBOSA 6, FERNANDEZ 2, Tervel, Barno, Extremado 2 Csere: Milenkovic(k), Zebic 4, Tinedo 3, Alonso, Cavaleiro.


Izgalmas mérkőzésen 25-25-ös döntetlent játszott az Audi ETO az Itxako Navarra csapata ellen, de így is csoportelsőként végzett az utolsó mérkőzésétől függetlenül.

A spanyol együttes meglepően jól felkészült a zöld-fehérek játékából, szervezetten védekeztek és kiválóan semlegesítették Heidi Lökét.

A találkozó során felváltva vezettek a csapatok, de négy gólnál többel egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól.

Érdemes megemlíteni, hogy ezúttal több játéklehetőséget kaptak az elmúlt mérkőzéseken kevesebbet játszók, ám így is veretlen maradt az Audi ETO együttese.


Vége a mérkőzésnek!


Egyenlített az ETO! Lekic csapott be két spanyol védőt és lőtt pattintva a kapuba. (25-25)


29.p. Hétméterest harcoltak ki a vendégek, amelyet Martin értékesített. (24-25)


Továbbra is nagy a küzdelem! Lekic egyenlített átlövésből. (24-24)


26.p. Ismét Pálinger bravúrjának köszönhetően nem nőtt a különbség. A védés után Orbán ejtette át a vendégek kapusát. (23-24)


Két góllal vezet az Itxako! Gros mellett lőtt gólt Pinedo, majd Tervel volt eredményes gyors leindítás után. (22-24)


22.p. Az elmúlt percekben mindkét együttes nagy erőket mozgósít, hogy ellépjen a másiktól, de továbbra is egyenlő az eredmény. (22-22)


Rosszul védekeztek a zöld-fehérek, Borbosa volt eredményes. A következó támadásnál Pálingernek köszönhetően nem sikerült egyenlíteniük a vendégeknek, nagyszerűen hárította Fernandez büntetőjét. (20-20)


Már fent volt a játékvezetők keze, de Sopronyi az utolsó pillanatban lőtt gólt átlövésből. (20-19)


15.p. Hosszú idő után két góllal vezet az ETO! A vendégek mestere használta ki időkérési lehetőségét. (20-18)


Lunde Haraldsen érkezett egy hétméteres erejéig a győri kapuba, de nem sikerült hárítania Fernandez lövését. (18-18)


Labdaszerzés után Lekic lőtt pattintva a vendégek kapujába. (18-17)


12.p. Egozkue kapott két perces büntetést, Radiceviccsel szemben szabálytalankodott a szélen. A megítélt büntetőt ezúttal elhibázta Görbicz.


Egyenlített az ETO! Löke harcolt ki hétméterest, amelyet Görbicz magabiztosan értékesített. (17-17)


10.p. Emberelőnyben nem nagyon megy a győrieknek. Ismét két gólt kaptak úgy, hogy egyet sem sikerült lőniük. (16-17)


Görbicz szerezte meg hatodik gólját hétméteresből. (16-15)


Barno kapott két perces büntetést.


Radicevic szakította meg a rossz sorozatot. Gyors lerohanás után volt eredményes szélről, így ismét egyenlő az eredmény.


5.p. Az elmúlt percekben kissé kapkodva játszottak Hornyákék. Két gólt is kaptak emberelőnyből. (14-15)


Emberelőnyben a zöld-fehérek és hétmétereshez jutottak. Görbicz ezúttal is a kapu jobb felső sarkába lőtt. (14-13)


Máris egyenlített az ETO! Gyors lerohanás végén Löke magabiztosan értékesítette a ziccert! (13-13)


Az elős győri támadás végén Gros lőtt bravúros gólt. (12-13)


Elkezdődött a második játékrész! Vérten és Radicevic újra a pályán.


Vége az első félidőnek!


29.p. 13-11-es spanyol vezetés után a vendégek mestere időt kért.


Ezúttal a zöld-fehéreknek volt jó sorozata. Amorim átlövésből, Radicevic gyors leindítás után lőtt gólt. (10-12)


27.p. Három egymás utáni támadásban vesztett el a labdát az ETO, amelyek után Barbosa kétszer, Fernandez egyszer volt eredményes. (8-12)


Pálinger indítását követően Radicevic ejtette át a vendégek kapusát. (8-9)


22.p. Amorim váratlan lövésével két gólra feljött az ETO! (7-9)


Három góllal elléptek a vendégek. Karl-Erik Böhn, az ETO vezetőedzője időkérésre szánta el magát. Pályára lépett Lekic, Kovacsics, Radicevic és Gros is.


A gólcsendet Barbosa törte meg átlövésből.(6-8)


Amorim kapott két perces büntetést!


17.p. Pálinger remekel a kapuban, három ziccert is hárítani tudott. Támadásban nem jeleskednek ennyire a győriek, az elmúlt percekben sok technikai hibát vétettek. 


Görbicz látványos passza után Orbán lőtt gólt szélről. (6-7)


13.p. Két góllal meglépett a vendégegyüttes. Barbosa átlövésből, Fernandez büntetőből talált be Pálinger kapujába. (5-7)


Fernandez lőtt gólt befutás után. Két egymás követő támadás után Vérten és Hornyák harcolt ki két hétméterest, amelyből egyet értékesített Görbicz. (5-5).


Vértennel szemben szabálytalankodtak a szélen,, a játékvezető büntetőt ítélt. Görbicz ezúttal is könnyedén értékesítette. (4-3)


Egyenlített az ETO! Löke harcolt ki hétméterest, amelyet Görbicz magabiztosan értékesített! (3-3)


5.p. Pálinger indítása után Orbán lőtt bravúros gólt. (2-3)


3.p. Három spanyol gól egymás után. Elöször hétméteresből egyenlítettek, majd Egozkue két gyors lerohanás után talált a kapuba szélről. (1-3)


A hazaiak kezdték a mérkőzést és az első támadásból Görbicz volt eredményes. 


A győriek Pálinger – Orbán, Hornyák, Görbicz, Löke, Amorim, Vérten összeállításban kezdenek.


A győriek zöld mezben és fehér nadrágban, a spanyolok sárga szerelésben lépnek pályára.

A mérkőzés előtt külön köszöntötték az előző héten a világ legjobb játékosának választott Heidi Lökét.Korábban

Karl-Erik Böhn, a zöld-fehérek mestere biztos győzelmet vár a csapatától.

„Nagyon erős a csapatunk, most mindenki lehetőséget fog kapni a mérkőzésen és kipróbálunk néhány új figurát is, amit eddig csak edzésen gyakoroltunk. Azt gondolom, hogy ezzel együtt ismét legyőzzük az Itxakót.
Idegenben nehéz mérkőzést játszottunk, de hazai pályán még erősebbek vagyunk és jól felkészültünk az ellenfélből. Mindenképpen győzni szeretnénk, hiszen biztos vagyok benne, hogy ismét nagyszerű lesz a Magvassy közönsége." - mondta el a vezetőedző a klub hivatalos oldalán.

„A fiatalok most valamivel több időt tölthetnek a pályán, mint eddig, és ha élnek a lehetőséggel és az eredmény is úgy alakul, akkor természetesen még több időt kapnak majd. Ez azért is fontos, mert szerdán nehéz mérkőzést játszunk a Ferencváros ellen a kupában és erre is gondolnunk kell már." - tette hozzá a norvég szakember.

Már biztosan továbbjutott a Bajnokok Ligájának középdöntőjében a Győri Audi ETO együttese, de a norvég Larviknak is és még van esélye a csoport megnyerésére.

A találkozóról online közvetítést adunk 17:15-től, amelyen biztosan telt ház lesz, hiszen a hét elején elfogyott az összes belépő.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. Lacika62 2012. március 06. 10:12
  „fater1963 , BudaiKr , mindketten FTC bérencek vagytok így jártatok!!!!! Fradi szurkoló mit keres ETO meccsen????”
 • 21. xverax 2012. március 06. 09:36
  „20.: irigység, féltékenység, egyszerűség,
  röviden így lehet jellemezni a tagot...”
 • 20. nasi12 2012. március 05. 21:03
  „19. BudaiKr 2012.03.05. 17:12
  Te nem vagy normális!
  Mért provokálod a szurkolókat?”
 • 19. BudaiKr 2012. március 05. 17:12
  „Jó lett volna ha hagyják hogy a Bőm állitsa össze a csapatot és nem a görbic...”
 • 18. maraton 2012. március 04. 23:19
  „Szép volt csajok, a trolloknak meg üdvözletem”
 • 17. Primax 2012. március 04. 21:00
  „Fantasztikus, amit a lányok eddig csináltak.
  SZÉP VOLT CSAJOK, HAJRÁ ETO ! ! ! ! ! ! ! !”
 • 16. balee 2012. március 04. 20:53
  „BudaiKr, te meg már egy kicsit unalmas vagy. Remélem az elődöntőre nem fogsz kijönni...
  Az meg, hogy a Görbicz nevét képtelen vagy helyesen leírni az téged minősít...”
 • 15. balee 2012. március 04. 20:50
  „Xverax, tökéletesen egyetértek veled!”
 • 14. mir 2012. március 04. 20:02
  „Nem tudom, hogy most mire megy ez a cirkusz! Nem játszhatnak állandóan 1000%-on. Az edző elmondta már az elején, hogy a többieknek is esélyt fog adni amit meg is tett és még így is egy baromi kellemetlenül játszó spanyol csapat ellen döntetlent értek el úgy, hogy a spanyolokat odahaza elkenték. Remélem, hogy nem a spanyolok jutnak tovább. Múltkor meg az volt a baj, hogy az edző miért csak 6 emberrel játszatta végig a meccset. Na mindegy van akiknek semmi sem lesz jó csak fikázhassanak.”
 • 13. xverax 2012. március 04. 19:42
  „11.: hát akkor most ki a hülye?
  600 000 forintod van fogadni akkor ne panaszkodj...
  idióta”
 • 12. BudaiKr 2012. március 04. 19:27
  „11. vituar 2012.03.04. 19:17
  ök is fogadtak ne törögyj sehova... :D”
 • 11. vituar 2012. március 04. 19:17
  „2x fogadtam az etora a bl sorozatban
  elso a hypo ellen idegenbeli gyozelemre
  masodik ma hazai gyozelemre
  amugy csak minusz 600 000Ft eddig
  ...
  anyatok”
 • 10. mc 2012. március 04. 18:49
  „Szerintem jobb is lehetett volna.

  Talán az új királylányt babonázta a koronája.

  Azért minden hölgynek köszönöm a sport által adott élményt. (ebben a minden hölgyben a spanyol senorák, senoriták is bennfoglaltatnak.)”
 • 9. BudaiKr 2012. március 04. 18:47
  „szerintem az első félidőbe a görbic álitotta össze a csapatot.”
 • 8. fater1963 2012. március 04. 18:43
  „Lacika62:
  Nem kellett volna a nagy mellény”
 • 7. kavezsu 2012. március 04. 17:36
  „ki tud mást nem jön be a http://onlinetvkeresre.eu”
 • 6. Igazamvan 2012. március 04. 17:19
  „http://www.c6na.tv/c6directo.cfm”
 • 5. BudaiKr 2012. március 04. 17:15
  „nah mindjárt ott leszek reméllem máma nem a görbic állitja ossze a csapatot...”
 • 4. bius98 2012. március 04. 17:08
  „http://onlinetvkeresre.eu/lejatszo.php?kozv=5”
 • 3. CsipkeMónika 2012. március 04. 16:55
  „lehet valahol nézni?”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB I-es futsalbírók a megyéből

Élvonalbeli futsalcsapat után már NB I-es játékvezetői hármasa is van Győrnek Czinder Imre, Csirke… Tovább olvasom