Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Bizonyítottak a kétkedőknek is

A szponzorok gyorsan az új klub, a Rába Quelle Veritas Foton mellé álltak.

A bajnokságban a rájátszást jelentő 8. helyen fordul a női csapat.
Győr igazi sportváros, azonban az élvonalbeli kosárlabda több évtizeden keresztül hiányzott a palettáról. Az idei év aztán változást hozott. Történt, hogy az esztendő elején a helyi rivális csapattal való pénzügyi és jogi jellegű viták miatt a női liga kizárta a Soproni Postást az NB I-ből. A megszűnés szélére sodródott egyesület túlélését már csak egy költözés menthette meg, amely Szijjártó Péter győri országgyűlési képviselő, az egyesület elnökének vezetésével meg is történt.

Sokan kételyeiknek adtak hangot, hogy a kézilabda- és labdarúgósikerekhez szokott, meglehetősen igényes győri publikum vajon befogadja-e a szomszédvár egykori kosarasait, sikerül-e támogatókat találni, meg tud-e kapaszkodni a csapat a bajnokságban.

Sokan viszont nagyon várták már október elejét, hogy feldobják végre a labdát és kezdetét vegye a kosárszezon. Zsúfolásig meg is telt az egyetemi csarnok a Rába Quelle Veritas Foton első mérkőzésén...
„Úgy érzem, sikerült rácáfolnunk a negatív hangokra. Ami a nézőket illeti, csak köszönettel tartozunk nekik. A győriek úgy érzem, el- és befogadták a csapatot, második legmagasabb az átlagnézőszámunk, minden vendégcsapat dicsérte az itteni hangulatot, van már szurkolótáborunk is, és azt gondolom, hogy a nyitómeccs a maga kétezer-ötszáz nézőjével örök élmény marad mindannyiunk számára.

A gazdasági háttér tekintetében még nekem is pozitív meglepetés volt az a lelkesedés, ahogyan cégvezetők fogadtak a kosárcsapat hírének hallatán. Hat nagy főszponzorunk van, összesen pedig hetvenhárom cég támogat minket és ez a szám szerencsére folyamatosan nő"  – értékelte a kezdetet a klub elnöke, Szijjártó Péter klubelnök.

A csapat teljesítményével is összességében elégedett, hiszen az eredetileg várt, rájátszást jelentő 8. helyen fordulnak; háromszor győztek, valamint továbbjutottak a Magyar Kupában. Voltak persze hullámvölgyeik – például Győrött a Szolnok ellen –, de figyelembe kell venni, hogy ez egy gyakorlatilag vadonatúj csapat új helyszínen, új játékosokkal, akik augusztus végén találkoztak először egymással.
„A legjobb igazolásunknak egyértelműen a litván válogatott center, Rima Margeviciute bizonyult. Dacára annak, hogy nem a saját posztján játszik, az együttes húzóembere lett.

Ő szedte a bajnokságban a legtöbb lepattanót, ő játszotta a legtöbb percet és a hetedik legtöbb pontot dobta. Mellette Koncz Judit, Horváth Adrienn és Hadarics Kinga nyújtott az átlagosnál jobb teljesítményt. Antolovics Adél és Takács Diána hamar megsérültek, ha ők végig tudják játszani egészségesen a szezon második felét, akkor azzal sokat erősödünk. A többiek általában megoldották a feladataikat, de nekik általában csak kevés idő jutott. Dolgozunk a csapat megerősítésén, egy vagy két tengerentúli légiós igazolását tervezzük és ezzel párhuzamosan egy vagy két játékosunknak meg fogom köszönni az eddigi munkáját."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nap alatt futott 380 kilométert

A győri Kiss Zoltán ultramaratoni futó és egyben a szövetség elnöke. Szerinte a futás lényege az önmegismerés. A harminchat esztendős győri Kiss Zoltán életében meghatározó szerepet játszik a sport. Kezdetben futballozott – barátaival képesek voltak egész nap rúgni a bőrt –, belekóstolt a kézilabdázásba, de kipróbálta magát a futópályákon is. Tovább olvasom