Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Bíznak a szurkolók buzdításában

Három győri versenyző is rajthoz áll a ma kezdődő triatlon Európa-bajnokságon az elit kategóriában. Mindannyian számítanak a hazai közönség támogatására. Molnár Erika két VK-győzelmet aratott már Győrben, most is esélyes erre.
A győriek, balról: Danka Olga, ifj. Papp László, Hubai Tímea. fotó: szük ödön Molnár Erika, a magyar kedvencek egyike.
Csütörtökön kezdődik Győrött a triatlon Európa-bajnokság. A magyar csapat tagjai közül hárman a szokottnál is izgatottabban várják a rajtot, lévén, hogy a győri színeket is képviselik a kontinensviadalon.
Hubai Tímea, a Moplast-VSE tehetséges triatlonistája éppen egy sérülés után van, ezért maga sem tudja, mire lehet képes a mezőnyben.
– Az elmúlt hetekben nagyon igyekeztem, hogy behozzam a kiesés miatti lemaradásomat – mondta Hubai. – A világbajnokságra biztosan rendben leszek, ám most az Európa-bajnokságon is célom a jó helyezés, elvégre egy győri egyesületet is képviselek. Bevallom, a mezőnyt nem nagyon ismerem, így igazán csak a többi magyar versenyzőhöz tudok viszonyítani. Ha Molnár Erika mögött egy-két perccel elmaradva az első húsz között érek célba, akkor alighanem elégedett lehetek.
– Mennyire izgul ilyen kevéssel a rajt előtt ?
– Feszülten telnek az utolsó órák, jó lenne, ha már elkezdődne a verseny. Túl vagyunk már a pályabejáráson, vagyis mindent ismerek, ez alapján azok lehetnek előnyben, akik szeretik a technikás pályát, a mostani ugyanis ilyen lesz.
– Mennyit számít a hazai közönség ?
– Biztos nagyon sokat, remélem, főiskolai csoporttársaim közül sokan kint lesznek és szurkolnak nekem, valamint a többi magyarnak.
Szintén sokat jelent a győriek támogatása Danka Olgának, a Széchenyi ESC sportolójának.
– Hazai környezetben, győri közönség előtt a lehető legjobb szereplés a célom – kezdte Danka Olga. – Az úszástól és a kerékpározástól nem félek, s amennyiben itt sikerül az élbolyban maradni, bármi megtörténhet. – Mit jelent ez a bármi ?
– Az első tizenöt-húsz hely valamelyikét, de még jobb lenne a tízbe kerülni. Ez persze sok mindentől függ. Néztem az időjárás-jelentést, mely esőt jósolt. Ennek nem nagyon örülnék, mert így is rendkívül technikás a pálya, amit az eső csak tovább nehezítene.
– Hogyan tölti a felkészülés utolsó óráit ?
– A héten már csak laza, ráhangoló edzéseink voltak, most már alig várom, hogy elrajtoljunk. Jó erőben érzem magam, bízom abban, hogy ez a versenyzésemen is meglátszik majd.
A harmadik győri versenyző a junior fiúk mezőnyében áll rajthoz. Ifj. Papp László is a Széchenyi ESC-ben versenyez.
– Nagy az izgalom így az Európa-bajnokság előtt, mindenki nagyon várja már a startot – kezdte a fiatal versenyző. – A nemzetközi színtéren idén kezdtem el versenyezni, így nem igazán ismerem a mezőnyt, igaz, ők sem engem. Ezzel pedig meg is lephetem őket. Az amúgy biztosra vehető, hogy a legjobbak itt lesznek, elvégre Európa-bajnokságról van szó.
– Milyen meglepetéssel lenne elégedett ?
– Az első tizenöt hely valamelyikére beérni nagy dolog lenne. A családom, a barátok, az ismerősök előtt azért küzdök majd, hogy minél jobb eredményt érjek el. Az, hogy Győrött versenyezhetem, pluszmotivációt jelent számomra, s ebből remélem, sikerül is tőkét kovácsolnom.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar remények

Egy nap múlva 36 ország mintegy ezer versenyzőjének részvételével megkezdődik a triatlon… Tovább olvasom