Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

Bizalom újabb öt esztendőre

Molnár Pétert újabb öt évre nevezték ki Győr sportigazgatójává. Bővítik a grundpályák számát a városban. Jövőre több nagy eseményt rendeznek. Tíz esztendővel ezelőtt hozta létre a győri önkormányzat közgyűlése a városi sportigazgatóságot.

Molnár Péter
Első vezetőjének Molnár Pétert nevezték ki – mindez 1993. november 16-án történt –, aki azóta tölti be ezt a tisztet, és a napokban újabb öt esztendőre hosszabbították meg mandátumát.
– Az első kinevezésemet ha akarnám, sem tudnám elfeledni – kezdi Molnár Péter –, mert az ETO FC kérelmét akkor utasította el a város egy viharos ülés keretében. Azóta sok minden történt az életünkben, elmondhatom például, hogy sportigazgatóságunk a megyei jogú városok hasonló jellegű intézményeivel összehasonlítva a legösszetettebb feladatrendszerrel rendelkezik. Működteti a város sportéletét, a szakszövetségeket, létesítményeket üzemeltet, helyi és nemzetközi nagy rendezvényeket szervez és nem utolsósorban ellátja az önkormányzatisággal járó feladatokat.

Győrött jelentős változások történtek az elmúlt időszakban a létesítmények terén: a vízisportcentrum és az Adyvárosi Sportcentrum felújítását a kényszer szülte, többek között megszépült a Magvassy-csarnok, megépült az egyetemi sportcsarnok.

– Természetesen ennek ellenére nem lehetek elégedett a lehetőségeinkkel – folytatja a sportigazgató. – Bővíteni kellene a grundpályák számát, a meglévőket helyreállítani. Jó lenne elérni, hogy az egyetemi csarnokban az eddigieknél sokkal több sportesemény legyen.
Molnár Péter szerint az egyik legjelentősebb eredménynek azt könyvelhetik el, hogy Győrt ma már a nemzetközi sportéletben is jegyzik. Számos kiemelkedő rendezvénynek – világ-, Európa-bajnokságnak vagy éppen Világkupának – sikerrel adott otthont a város. Huszonöt ilyet tart számon az igazgató. Ugyancsak említésre méltó, hogy több győri sportvezető meghatározó szerepet játszik a hazai szakszövetségekben.

– Ez az újabb öt év személy szerint nekem és az intézménynek is nagy kihívást jelent – említi Molnár Péter. – Fontos volna, hogy még markánsabban elkülönüljön egymástól az él- és a szabadidősport. Segíteni kell a korábban bevált nyitott kapuk akció újraindítását, hogy minél több sportolni, mozogni vágyó kereshesse fel a termeket, a pályákat. Fontos a labdarúgó műfüves program támogatása és bár Győr a folyók városa, mégis meglehetősen mostohák a vízi túrázás feltételei. Javítani kell ezeket például egy csónakkikötő megépítésével.

A sportiskolai rendszer kialakítása ugyancsak nem tűr halasztást. Új olimpiai sportágak gyökereztek meg a városban, mint a vízilabda, a műúszás, újjászerveződik az úszósport, joggal várják ők is a segítő kezet.

Jövőre ismét nagyüzem lesz Győr sportéletében. Márciusban a légfegyveres és futócéllövő EB-nek ad otthont a város, az olimpia előtti utolsó kvalifikációra több mint negyven ország versenyzői érkeznek. Szeptember elején asztaliteniszben egyetemi és főiskolai világbajnokságot rendeznek, decemberben pedig a női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne lesz Győr. És akkor még nem esett szó az athéni olim- piáról, amelyet több sportágban egy nagy nemzetközi rendezvénysorozattal szeretnének emlékezetessé tenni a megyeszékhelyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedik helyezés a mezifutó Világkupa-sorozaton

Kálovics Anikó éppen csak lemaradt a dobogóról az IAAF mezeifutó Világkupa-sorozat portugáliai… Tovább olvasom