Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Bizakodás és kételyek között

Az ETO FC labdarúgója, Herczeg Miklós két győzelem után bizakodva várja a bajnoki folytatást. A Matáv játékosa, Csiszár Ákos sérülése miatt hetekre harcképtelenné vált.
(illusztráció)
Újabb lépcsőfok

Herczeg Miklós alighanem ilyen rajtról álmodott akkor, mikor nyáron aláírta szerződését a Győri ETO FC-hez. A zöld-fehérek csatára a bajnoki nyitányon Békéscsabán két góllal segítette csapatát győzelemhez. A
megyei rangadón ugyan nem talált be, de jó teljesítményével hozzájárult ahhoz, hogy két forduló után hat ponttal álljon a győri együttes a tabella elején.

– Több összetevője is van annak, hogy így kaptuk el a fonalat – mondta az Újpestről visszatért Herczeg Miklós. – Most is szervezetten játszottunk, mindenki tudta, mi a dolga, s tulajdonképpen nem volt gyenge pont a tel-
jesítményünkben. Sokat számít az is, hogy mindenki rendkívül motiváltan lép pályára. Az én esetemben ez azért van, mert a tavalyi évben Újpesten mellőzött voltam, így többszörösen is szeretnék bizonyítani. Győri létemre eddig csak az újpestiekkel értem el mindazt, amit egy magyar együttes elérhet. Ezúttal az ETO színeiben szeretnék minél maradandóbbat alkotni.
– Ha hasonló fegyelmezettséggel játszik a csapat a folytatásban, ez könnyen megvalósulhat...
– Ebben reménykedünk mi is. Úgy érzem, a keret erős, minden posztra legalább két azonnal bevethető labdarúgó áll Tamási Zsolt vezetőedző rendelkezésére. Ez mindannyiunkat jobb játékra ösztönöz, hiszen nincsenek bérelt helyek, könnyen a kispadon vagy a lelátón találja magát az ember.
– Aligha kétséges, a jó rajt után jobban odafigyelnek az ellenfelek is az ETO-ra. Hétvégén Dunaújvárosban szerepelnek. Mire számít a Dunaferr ellen?
– A korábbi bajnok egy újabb lépcsőfokot jelent számunkra, komoly erőpróbát jelent a mérkőzés. Nyáron az újvárosiak is átalakultak, s úgy gondolom, van is esélyünk arra, hogy folytassuk a pontgyűjtést. Egyértelmű szándékunk a győzelem, ehhez megvan a kellő önbizalmunk, s tovább javuló teljesítménnyel megszerezhetjük a győzelmet.

Csak a lelátó marad

Kétszeresen is csalódott lehetett a megyei rangadó lefújását követően Csiszár Ákos, a Matáv Sopron labdarúgója. Az egykoron Győrött is szerepelt játékos ugyanis amellett, hogy csapatával vereséget szenvedett az ETO-tól, a második félidő elején még meg is sérült.

– A labdáért folytatott küzdelem hevében csak annyit éreztem, hogy roppant egyet a jobb térdem – emlékezett vissza a történésekre Csiszár Ákos. – Sajnos olyannyira fájt, hogy nem tudtam folytatni a játékot. Még aznap este a győri kórházban ultrahanggal megvizsgálták a lábamat, ami elváltozást mutatott ki a porcnál. Az MR-vizsgálat után dől el, szükség
van-e műtétre, az viszont már szinte biztos, hogy négy-öt hétig csak a
lelátó marad számomra.
– Pedig a Matáv jelenlegi helyzetében minden játékosra szükség lenne...
– Nekem is ez fáj a legjobban. Kétszer kikaptunk, mindkétszer azért, mert korán hátrányba kerültünk, s futhattunk az eredmény után. Ráadásul a következő két mérkőzésünk papíron nem sok jóval kecsegtet, de úgy gondolom, azért mind a ZTE, mind a Fradi ellen lehet keresnivalónk.
– Nagy a csalódottság az öltözőben a két vereség miatt?
– Vészharangokat nem kell kongatni két forduló után. Nem kellemes így „beragadni" a rajtnál, mert ez a későbbiekben görcsössé teheti a csapatot, de a csapategységgel nincs gond, az elvégzett munka minősége is megfelelő volt. Ennek előbb-utóbb meglesz az eredménye.
– Akár már szombaton a bajnok ellen?
– Bízom a fiúkban, hogy nélkülem is meghalnak a pályán, s megkezdik a pontgyűjtést. Hogy ne csappanjon meg az önbizalmunk, hazai pályán mindenképpen győzni kell. Tavaly sikerült megverni a zalaiakat. Miért ne jöhetne össze az újabb bravúr?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri siker a megyei rangadón

A labdarúgó Borsodi Liga második fordulójában a Győri ETO FC–Matáv Sopron megyei rangadón… Tovább olvasom