Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Bíróverés: vádemelési javaslat

Súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanújával zárult le a vizsgálat a rábacsanaki labdarúgó esetében.
A gyanusított a a Rábacsanak–Rábatamási mérkőzésen megütötte a játékvezetőt. A rendőrség gyors eredményt ígért, a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai ennek szellemében hétfőn le is zárták a vizsgálatot a november 6-án rendezett Rábacsanak–Rábatamási megyei III. osztályú labdarúgó-mérkőzés közben történt rendbontással kapcsolatban. A Kisalföldben beszámoltunk a tettlegességig fajuló esetről (Futballista ütötte meg a játékvezetőt – Kisalföld, 2004. november 8.).

Vitatott bírói döntést követően az egyik hazai játékos leköpte, egy másik rábacsanaki labdarúgó pedig megrúgta, majd megütötte a mérkőzés játékvezetőjét. Kocsis Tünde rendőrségi sajtóreferenstől a következő információkat tudtuk meg:

A Rábacsanak–Rábatamási megyei III. osztályú mérkőzés másnapján vetetett fel látleletet sérüléséről a találkozó játékvezetője, majd november 8-án feljelentést is tett a rendőrségen. Másnap súlyos testi sértés miatt indult nyomozás ismeretlen elkövető ellen.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a mérkőzés második félidejének huszonharmadik percében a játékvezető kiállította az egyik reklamáló játékost, ezért egy másik labdarúgó, K. Attila arcul köpte. Őt a bíró kiállította, ekkor H. László hátulról combon rúgta, majd miután megfordult, arcul ütötte, aminek következményeként a játékvezető orra eltörött, így nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség egyrendbeli súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanújával adta át az ügyet az ügyészségnek.

Az elkövető, H. László egyébként vallomást tett, elismerte, hogy ő ütötte meg a játékvezetőt, azonban azt állította: nem szándékosan bántalmazta, csak rá akart ijeszteni a bíróra.

A másik játékos, K. Attila ügyében egyrendbeli tettleges becsületsértés vétsége miatt a rendőrség vádemelési javaslattal fordult az ügyészség felé. Érdekesség, hogy a feltételezett elkövető nem ismerte el, hogy leköpte a játékvezetőt és vallomást sem tett az ügyben.

TOVÁBBI KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Tiszteljék a játékvezetőket! (2004-11-03) >>
Megijedt a bíró a szünetben... (2004-10-27) >>
Egy újabb befejezetlen mérkőzés (2004-11-02) >>
Újfalun megrúgták a játékvezetőt is (2004-10-04) >>


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geráék nem bírták a 2. félidőt a Manchester United ellen

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion csak az első félidőt bírta hazai pályán a Manchester… Tovább olvasom