Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Bírót vert a kapus - négy év

Labdarúgás - Példásan súlyos büntetést kapott az a kapus, aki egy alacsonyabb osztályú bajnokin felpofozta a játékvezetőt. A játékos 2012 végéig nem léphet pályára.
Két évig nem futballozhat az a veszprémvarsányi játékos sem, aki meccs után öltözőjében támadt rá a női bíróra.

November 18-án írtunk a félbeszakadt Sopronkövesd–Újkér megyei III. osztályú mérkőzésen történtekről. A találkozón a vendégek hálóőre, Varga Pál – aki egyben a klub elnöke is – egy vitatott ítélet után a kapujából kifutva pofozta fel a játékvezetőt. Mint később kiderült, egy másik futballista löködte, majd le is köpte a bírót, aki természetesen lefújta a szó szerint összecsapássá váló labdarúgó-mérkőzést. A pályára berohanó szurkolók miatt végül még a rendőrséget is ki kellett hívni.

A megyei szövetség fegyelmi bizottsága nemrég tárgyalta a rendbontást és példás büntetést szabott ki. A testület egyébként épp az elszaporodó atrocitások miatt a szezon előtt hirdetett úgynevezett zéró toleranciát.

A döntés szerint Varga Pál négy évig, azaz 2012. december 31-ig nem léphet hivatalos futballmérkőzésen pályára. Ahogy azt Kószás Bélától, a fegyelmi bizottság elnökétől megtudtuk, súlyosbító körülményként vették figyelembe, hogy a játékos sportvezető is. Azonban mivel játékosként követte el a rendbontást, elnöki teendőit továbbra is elláthatja egyesületében.

Természetesen megkerestük az eltiltott futballistát, mondja el, egyetért-e a büntetéssel. Varga Pál köszönte, de nem akart élni a lehetőséggel.

Súlyos büntetést kapott az újkériek másik rendbontó futballistája, Hadarics Máté. A játékos, ahogy említettük, meglökte, majd leköpte a bírót, ezért ő 2010. december végéig lesz kénytelen szögre akasztani a futballcipőjét.

A nézők fegyelmezetlensége miatt az újkéri egyesületnek három soron következő hazai találkozóján saját költségén szövetségi ellenőrt kell fogadnia. Ez akár még jó hír is lehet a sportegyesület számára, ugyanis úgy tudjuk, mint lehetőség szóba került a klub kizárása is.
A félbeszakadt mérkőzés 3 pontját 3–0-ás gólkülönbséggel a hazaiak kapták meg.

S ha már büntetés, egy másik ügyben is gyors, példás döntés született. A Nádorváros–Veszprémvarsány tartaléktalálkozó lefújását követően a vendégek játékosa, Marcali Sándor – az sem zavarta, hogy női bíró vezette a találkozót – berontott az öltözőjébe, ahol meg akarta ütni. Őt ugyan nem, de asszisztensét eltalálta, ezért 2010. december 31-ig tiltotta el őt a fegyelmi bizottság.

Megtudtuk, csak ősszel 12 esetben ért atrocitás megyei mérkőzésen játékvezetőt. Érdekesség, hogy ebből egy eset történt a megyei első osztályban. A másodosztályban nem volt bántalmazás, míg a maradék 11 rendbontás a harmadosztályban fordult elő. Éppezért a megyei testület fegyelmi bizottsága – a súlyos ítéletek meghozatala mellett – azt tervezi, a következő szezon előtt személyesen keresik fel a klubok, települések irányítóit, s hívják fel figyelmüket a sportszerű játékra.
Reméljük, sikerrel.

Olvasóink írták

 • 20. háténanyúl! 2008. december 04. 15:25
  „Kedves Korrekt5!

  Az elbeszélésem nagyrészét innen szedtem össze, régebbi fórumhozzászólásokból, tehát ez a (TI) véleményetek és hitetek rólunk. ismételten SAJNOS!

  Az engem is érdekelne hogy tudja egy játékvezető tönkretenni egy játékos pályafutását, és egy klub jövőjét megyei harmadosztályban?
  Erre választ kérnék!

  A meggyötört megye 3mas focista meghatározást nem értem. Sok sok edző panaszkodik,hogy 3-4 játékosnak nem tud edzést tartani, annyian járnak ugyanis. a meggyötört gondolom a másnaposra vonatkozik... ???

  és végül kívánom Neked, hogy legyen részed "serkentő pofonokban", és utána szintén kíváncsi vagyok tartod e a véleményed. kicsit állatias hogy megütsz egy máik emberi lényt, mert eltért a véleményetek, vagy mert tévedett. ezt a civilizáció pár ezer évvel már meghaladta.

  ezeket amiket leírtál komolyan gondolod a kontárkodással kapcsolatban? mert Neked akkor az élettel és a környezeteddel van elsősorban bajod.
  Javaslom vegyél egy akváriumot aranyhalakkal (a kontár aranyhalaktól tartózkodj...) nézegesd őket, (nyugtatja az idegeket) miközben egy jó meleg teát iszogatsz (vigyázz hamisítják már azt is, csak márkásat vegyél, mert a kontár teánál rosszabb a világon nincs...), és kérd meg a szomszédodat, hogy néha adjon pár serkentő pofont, hogy minden nap teljes erőbedobással végezda dolgod... és harcolj a kontárok ellen.

  Tudod vannak dolgok amikért egész egyszerűen sem a kormányt sem az asszonyt nem lehet hibáztatni, olyankor ott vannak a játékvezetők.... :)

  üdv.”
 • 19. gusztisporttars 2008. december 04. 12:07
  „üdv.
  Hát Korrekt5, azt hiszem nem teljesen sikerült megérteni az elbeszélés és a hozzászólás lényegét. Még egy kicsit dolgozz rajta! (a végét is olvasd el, vagy ha elfáradtál közben, pihenj egy kicsit)
  De ha már itt tartunk...meséld már el nekem, hogy hogyan tudom tönkretenni egy focista vagy egy klub jövőjét! (mondjuk megyei 3-ban)”
 • 18. Korrekt5 2008. december 03. 19:03
  „Kedves HÁT-ÉN-ANYÚL!

  Nagyon szórakoztató és egy részben a valóságot ábrázoló elbeszélést hoztál össze.

  A helyzet valóban komikus, de megfelel a valóságnak.
  Az, hogy a biró úr tönkre teszi a focista vagy a club jövöjét, azért nem kap semmit. De ha az agyon gyötört focista ad neki egy-két serkentö pofont, akkor azonnal lesújt a jog.
  Szerintem ez mind azért van mert a jogot müvelök is olyan kontárok mind az a biró, és igy bezárúl a kör.
  csak azt nem értem, hogy bármelyik részére a világnak megy az ember, mindenhova beépülnek a kontárok.
  Miért?....mert nem ért semkihez sem de bemagólta az összes iskolát és akkor oda megy ahova akar, ha ért hozzá ha nem.
  Példa:...tanulóvezetö, bemagólt mindent, a gyakorlatin valahogyan átt megy (föleg magyarországon), és mikor kimegy a közlekedésbe fogalma se nincs, hogy hogyan kell alkalmazkodni a sok táblához.”
 • 17. háténanyúl! 2008. december 03. 11:26
  „Sziasztok!
  Játékvezető volnék én is, őszintén vallok erről az egészről, és ami mögötte van:
  Előre lekötöm, hogy utálom a focit, nem szoktam meccset nézni tv-ben, sem élőben, hanem a Rosalindát anyukámmal, soha nem fociztam, testnevelésből fel voltam mentve, ha 500 métert kocsi nélkül kell megtennem, elszédülök, a fizikai tesztet csak álcaként tartjuk, az elméleti meg előre ki van mindenkinek töltve.
  Hétvégén fogom magam, kimegyek egy 14-15 éves fiúval vagy lánnyal egy megyei harmadosztályú férfi felnőtt mérkőzést vezetni. Azért csak egy asszisztenssel, mert nem akarok korrekt és egyenlő feltételeket biztosítani mindkét csapatnak, meg én is jobban érzem magam, ha találgathatok egyik oldalon, hogy miújság van.
  Ha véletlenül egyik csapat lő egy gólt, de olyan kedvem van, nem adom meg, hogy fitogtassam hatalmamat, felsőbbrendűségem, ezt tetézve azt a játékost, aki csúnyán néz emiatt, egyből kiállítom, persze jogtalanul, és nem abból a csapatból, amelyiknek az elnökével jóban vagyok, esetleg régebben játékvezető volt és együtt működtünk... így kimutatva, kispajtások, tudjátok ki a király!!!
  Aztán fogom magam, és én galád ,,előnyszabályt adok a 16,5 -en belül" , nyilvánvalóan tévesen, figyelmen kívül hagyva a nézők heves és javítószándékú, irodalmi tiltakozását.
  Ezek után kikocogok a kispadhoz, mivel futni nem szoktam (a kezdőkörben furán nézne ki), elküldöm az edzőt, pedig semmit nem mondott. De nekem ott ne irányítsa a csapatát, meg amúgy is olyan kis unszimpatikus, szóval velem ne packázzon, most én vagyok a császár, az egyeduralkodó, az alfa hím, meg a félrészeg asszisztensem is jelezte, hogy nincs ott a helye tréner úrnak. Meccs előtt ugyanis pár fröccsöt csak megiszunk, valamitől izzadjunk már. Aztán valótlan dolgokat írunk majd a jegyzőkönyvbe, hogy jól tiltsák el.
  Mérkőzés végén bemegyünk az öltözőbe erős rendezői segédlettel, közben jókat mosolygunk, hogy bár nyilvánvaló dolgokat nem fújtam le, sőt simán csaltam a számomra szimpatikus csapatnak, a rendezőknek mégis meg kell védeniük, és mindig minden körülmény között megvédenek, és semmilyen atrocitásnak soha nem lehetek kitéve, olyan ugyanis soha nem fordult ugye elő, hogy rendező szidott, becsmérelt volna, vagy meglök, még szerencse...
  Az ellenőrrel jókat vidulunk, hogy mik történtek, és mekkora hatalmunk van, és milyen bátrak is vagyunk, megkapom a jó osztályzatot, beállok a zuhany alá, ott megvárva, amíg kijönnek a rendőrök, felveszem a heti 35 ezer forint aktuális részét, majd készülök a következő meccsemre. Ugyanis egy hétvégén 3-4 alkalommal tehetem tönkre mások szórakozását, és bármit megtehetek, nem tiltanak el.
  Van egy ismerősöm, ő megyei első osztályban működik, és most vesz kocsit, abból a pénzből, amit a sárga illetve piros kártyák kiosztása után befolyt büntetésekből kapott kézhez. Én meg szenvedek, hogy üssön már meg végre valaki, hogy beperelhessem!!! Ugyanis én tényleg azért megyek ki, mert keresem a bajt. Magamnak. Eszembe se jutna a 2 csapattal mérkőzés végén váltani egy pár sportbaráti szót, hogy mi volt, hogy volt, hogy látták a dolgokat, hogy abból esetleg infot gyűjtsek magamról, és fejlődhessek, vagy csak egyszerűen emberhez méltóan, kultúráltan beszélgessünk egy sportesemény végén. Nem - nem! Pedig...
  Valószínű többre jutnánk. Játékos is, mi is De ahogy látom ez a többség véleménye rólunk. Sajnos. Ez a kép valahogy kialakult rólunk, szerintem nem tudunk rajta változtatni, bárhogy is szeretnénk. Titipeck, Labda, Ilhunter, Fanclub. Szeitzt tevékenyen részt vettek ennek a képnek a kialakításában, bár igaz, ami igaz, nem zörög a haraszt... remélem az ilyen ősellenségek is tudnak majd egyszer pozitívan nyilatkozni rólunk, és elfogadnak minket hibáinkkal, bakijainkkal együtt, és talán egyszer velük is lehet mocskolódás és vádaskodás nélkül párbeszédet folytatni.
  Üdv.”
 • 16. gusztisporttars 2008. december 03. 09:16
  „üdv.
  Külön elméleti tesztet kell írni az asszisztenseknek, a jv-knek és az ellenőröknekis! Ezen kívül négy fizikai teszten kell megfelelni évente.
  Csakhogy kedves Némethl is tudja, a játékvezető nem az öltözőben születik...”
 • 15. sporika 2008. december 02. 11:29
  „Tisztelt Nemethl !
  Magam is fociztam ilyen-olyan szinten és sokszor én sem értettem,hogy ez a h*lye spori nem látta,hogy kiről ment ki a labda.Sokszor fel voltam háborodva,hogy ezt sem lehetett látni,vak ez az ember.De miután levizsgáztam játékvezetőként máshogy látom a dolgokat.Millió dologra kell figyelni és sajnos valóban benne van,hogy téved a spori,elnéz egy bedobást,egy lest,egy tizenegyest,ami miatt a fejünket le akarják tépni.De ha a hazai kedvenc kihagyja a helyzetet,akkor neki rossz napja van.Meg kell érteni,hogy a magyar labadarúgás legalsó szintjéről beszélünk,ahol a játékosok sokszor 3-at nem tudnak dekázni(elnézést kérek a kivételektől) a kocsmából mennek meccsre(nem egy esetet láttam) és stb....!Akinek komolyabb érzéke van a játékvezetéshez fiatalon azt pillanatok alatt feljebb rakják magasabb osztályba,azért sajnos a legalsó szinten maradnak a "nem olyan jó" játékvezetők és amíg ilyen marad a labdarúgást körülvevő közeg,addig csak fogyni fognak a játékvezetők és nem lepődnék meg,ha 4-5 éven belül nem lesz játékvezető bizonyos meccseken,mert elfogyunk.További szép napot!”
 • 14. FocistaMIII. 2008. december 02. 11:00
  „Gusztisporttárs!
  Nem emlékszik arra hogy a vizsgázó jv. nek is van teljesen külön vizsgája jv-s illetve asszisztenseknek külön összeállítva és így is kell vizsgázni az edzőtáborokban illetve évközben egy olyan ami ezekből vegyesen van összerakva? Legalább is én így halottam.
  Ezt bizonyítja az az oldal amit korábban leírtam :www.nagyia.hu
  itt a friss szabálytesztek letőlthetőek és szabály videok.
  Én támogatom a fiatal jv-ket mert időben megtanulják az ide kapcsolodó szabályokat amiről senki nem beszélt az a Versenykiírást, és amikor tud már komolyan működni lessz 19-20 éves és nem frissen ismerkedik a dolgokkal ebben a korban , így még nagyobb az előnye is az akkor koros társaival szemben akik akkor vizsgáznak.
  Fontos lenne a fiatal vizsgázottakkal tartani a kapcsolatot ne vesszenek el érdekelté tenni őket akár mint egy utánpótlás focistával ahogy foglalkoznak és benövi magát egy felnőtt csapatba.
  Én is fociztam teljes iskolás éveimben de az a szabály többnyire kispályás volt a nagypályás szabályokat tuti nem tudják rendesen megtanítani mert ott nincs 99% ban ebből vizsgázott tanár az meg amit nézőként vagy akár játékosként lehet megtapasztalni az csak alapok , hogy mért nem úgy ítél a jv. egy szitunál nemértik és akkor van az hogy szídják .”
 • 13. gusztisporttars 2008. december 02. 08:29
  „üdv.
  Tényleg nem értem miért hibásak a 15-16 éves játékvezetők abban, hogy egy "kapus" és "sportvezető" bántalmaz egy játékvezetőt. Főleg annnak tükrében, hogy ilyen korú jv-k NINCSenek! Mert ha lennének, akkor lenne utánpótlás, nem lennénk ennyire kevesen.
  A jv alkalmasságának eldöntésére pedig szerintem alkalmasabb egy direkt erre a célra összeállított szabályteszt! De jó... húzzunk egy szintet, amit teljesíteni kell jv-nek. Utána irassuk meg ugyanazt az összes játékossal. Meg nézővel. És kész az utópia.
  Általános iskolában? hmmm...az 7-14 éves korig tart. Nagypályára már egyesületben játszanak, ahol általában tényleg megtanítják a szabályokat, teremben és kispályán pedig nem olyab bonyolult, hogy órákat kelljen foglalkozni vele.
  De ha végignézett volna külső szemlélőként néhány "gyerekmeccset" akkor ezt tudná...
  Erről jut ezsembe... ha a fiatal játékvezetőket ki akarja tiltani a pályáról, akkor a fiatal játékosokat miért nem? (elég morbid a példa, de csak meg kell fordítani azt, amit írt)”
 • 12. Tabornok 2008. december 01. 14:44
  „"Azonban mivel játékosként követte el a rendbontást, elnöki teendőit továbbra is elláthatja egyesületében. "
  Ez kinek súlyos? Sportvezetőnek jó??? Ezek meghülyültek!! Ö lesz az utánpótlás példaképe, büszkesége???
  Minden erőszakoskodót ki kellene zárni a versenysportból! Ez nem nemzeti ünnep, hogy bántalmazhatnak büntetlenül másokat!”
 • 11. Nemethl 2008. december 01. 13:50
  „Tisztelt Gusztisporttárs!

  Látom Ön még mindig nem érti a lényeget, tehát kár ragozni az egészet.
  FocistaMIII. hozzászólásából pedig tisztán tükröződik, hogy már érti miért is ütöm itt a billyentyűket. És a költségekkel kapcsolatban teljesen igaza van. Viszont nem is szabadna Őket ilyen fiatalon a pályára engedni játékot vezetni.
  Gusztisporttárs!
  Ne is haragudjon amikor általános iskolába jártam és tagja voltam a az iskola futball csapatának igenis tanították nekünk a szabályokat, hisz nélkülük honnét tudtuk volna, hogy mikor miért fújnak a Tanár Urak.
  Lehet, hogy csak az Önök iskolájában mondják, hogy "rugjál bele fuss utána".
  "Azt meg, hogy ki milyen játékvezető, a pályán derül ki (Mint már írtam, ezt nem az Ön tiszte eldönteni) és nem a korától függ."
  Bizony nem!
  Kellene velük csinálatatni egy elég komoly IQ tesztet, és az alapján eldönteni, hogy ki kerülhessen oda!!!
  Vagy sűrűbben látogatni a mérkőzéseket, aztán aki nem a pályára való azt meg kizárni...”
 • 10. FocistaMIII. 2008. december 01. 13:30
  „Nemethl úr!
  Ha jól értem túl fiatalnak tartja a korhatárt, ez talán igaz is De! aki ilyen fiatalon elvégzi is a tanfolyamot ami elmélet és gyakorlati részből áll nem valoszínű hogy, működni is fog gondoljuk csak meg ez teljes hétvégi elfoglaltságot jelent és még hétközben is vannak kötelezettségek és ha menni kell akkor nincs mese menni kell ha csinálni akarja .Ebben a korban az iskola melett tuti nem lehet ezt csinálni ha nem tesz eleget a kűldésnek többet nemfoglalkoznak vele fontos a megbízhatóság.Van még egy fontos dolog, ilyen fiatalon nem rendelkeznek akkora pénzel hogy előtudják teremteni a kezdéshez elegendő pénzt első hónapban elég lessz két különböző teljes felszerelés ami cipővel,zászló,síppal együtt számla kb:90.000ft. utazási kőltség havi kb15-20ezer ezt meg kell előlegezni .Lényeg hogy szerintem ritka lehet az ilyen fiatal akiket ismerek több helyen és vezetett már nekem is az 19 éves volt ő a legfiatalabb.
  Sípról ne is álmodozzon bajnokin az első félévben csak aszisztensként, serdülőn esetleg fújhat 2 hónap elteltével ha nincs kifogás felé.”
 • 9. gusztisporttars 2008. december 01. 10:37
  „üdv.
  Leírom egyszerűbben. A bíró a bíróságon dolgozik, amihez elengedhetetlen a jogi végzettség. A mérkőzéseken játékvezetők működnek...még mindíg nevetséges?
  Hát akkor gondolkodjunk...
  Még nem láttam olyan általános iskolát, ahol a labdarúgás szabályait oktatnák. A játékvezetéshez egy tanfolyamot kell elvégezni. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
  Azt meg, hogy ki milyen játékvezető, a pályán derül ki (Mint már írtam, ezt nem az Ön tiszte eldönteni) és nem a korától függ (15 éves jv-ről nem tudok).
  Egy kicsit pedig ismételném magamat, ha ennyire ért hozzá, miért nem jelentkezik? Gondolom a kora meg van hozzá, angolul megtanulni nem tart tovább 1-2 évnél és irány a nemzetközi porond...
  Ennyit a gondolkodásról...”
 • 8. Nemethl 2008. december 01. 09:49
  „Tisztelt Uraim!

  Na de ki beszél itt lesekről, kihagyott helyzetekről? Na meg a szabálykönyvről?
  Önök szerint normális, higy 15-16 éves játékvezetők vannak? És a bírónak jogi végzettsége van? Nevetséges!!! 15-16 évesen még érettségiük sincs nemhogy jogi végzettségük!!
  8 általánossal aztán lehet ám valaki felkészült minden szabályból....
  Gondolkodjanak már emberek!!!!
  Lehet védeni a mundér becsületét. Volt már szerencsém olyan mérkőzéshez is amikor a bíró spori szanaszét fújza volna a meccset, ha nincs ellenőr. Szerencsére a félidőben beszélt a kolléga fejével. És láss csodát a 2. félidőt szinte NB1-es szinten tudta fújni.
  Akkor erre mit mondanak. Persze ott sem a spori volt a "Tuskó"....
  Íme a sportoktató jelentkezési feltételei:
  - 10 általános, vagy szakmunkás bizonyítvány
  - egészségügyi alkalmasság
  - választott sportágban versenyzői múlt, vagy jártasság
  - saját e-mail cím
  Gondolom, hogy valaki bíró lehessen sem kell több:
  LÉGY TE IS JÁTÉKVEZETŐ!
  Az UEFA Convention és az MLSZ támogatásával decembertől országszerte
  kezdődnek az alapfokú labdarúgó játékvezetői tanfolyamok. A szervezők
  várják 14-45 év közötti hölgyek és urak jelentkezését. A sikeresen vizsgá-
  zók már 2009. márciusától mérkőzéseket vezethetnek. Angolul beszélők a
  szükséges tapasztalat megszerzése után külföldön is működhetnek. Edzők
  számára kizárólagos lehetőség a játékvezetői vizsga megszerzésére.
  Ennyi van a szövetség honlapján.
  Na lehet beszélgetni a szabályokról, meg ki minek nem néz utána!!!!
  További jó felkészülést tisztelt URAIM!!!!”
 • 7. FocistaMIII. 2008. december 01. 08:36
  „Tisztelt NEMETHL!
  Erre a mondatára lenne észrevételem : legyen része ilyen csodás játékvezetésben nézőként mint nekünk!
  Arra gondolt hogy nézőként nem élvezi a mérkőzést? Hisz a néző azt élvezi a mérkőzésen ha szidhat valakit bárki legyen az és ez lecsapódik a bírón mert ő a legkönyebb célpont ! Miért?
  Mert a néző nem tudja mit, miért fúj és fogalma nincs a szabályokról és azt hiszi ő a tudatlan.
  A játékost mikor kihagy 1-2 helyzetet miért nem találják meg úgy mint a bírót? Pedig ez a sorsdöntő.
  Vagy képzelje el van egy bírósági tárgyalás elítélnek valakit és ő vagy hozzátartozói, ismerősei miért nem reklamálnak az ítélet ellen hisz tuti ők sem ismerik milyen szabály alapján ítélkezett a bíró csak mint a játékosok a pályán Tisztelet a kevés kivételnek, én is focizom elvégeztem a tanfolyamot ,és másképp látok sok dolgot nem reklamálok.
  Persze van olyan is ha nincs aszisztens (vagy van) és nem látja jól ,kiről ment ki a labda és fordítva ítél istenem nem tetszik senkinek, de ez soha nem lesz olyan hiba mint az hogy egy csapat nem képes 90-perc alatt rúgni gólt!
  Lesről ne i s beszéljünk mikor a védő állítja hogy az nem less, és fel van háborodva, pedig esélye nincs megítélni a játék hevében a valóságot lehetetlen megítélnie pontosan akkor is ha vonalba van a két utolsó ember egymással mert ő nem látja belógott-e a fej vagy a láb valamelyike hiába van a tőrzs vonalba az nem számít szóval ilyen apróságok vannak.
  Ajánlok egy letőlthető szabály filmet animációt:www.nagyia.hu
  Üdv.”
 • 6. FocistaMIII. 2008. december 01. 08:36
 • 5. gusztisporttars 2008. december 01. 08:31
  „üdv.
  Azt, hogy én milyen játékvezető vagyok, illetve, hogy a kollégák milyen játékvezetők, nem Önnek, nem a többi nézőnek és legfőképp nem a játékosoknak kell eldönteni. Erre van egy megfelelő ember, úgy hívják, játékvezető ellenőr.
  Azt pedig, hogy miről beszél, átfordítanám a saját szemszögembe...
  Bár már írtam hasonlót...
  Én még soha nem köptem le csatárt, mert 3 méterről az üres kapu fölé rúgta a labdát. Soha nem ütöttem meg játékost, amikor kihagyta a 11est. Nem anyáztam kapust, mert becsorgott a lába között a labda. Sőt... nézőt sem vertem el azért, mert rosszul szurkolt. Pedig láttam eleget mindből...”
 • 4. Nemethl 2008. november 30. 18:26
  „Hát kevdes gusztisporttárs.
  Bízom benne,hogy csak azért írogat ilyeneket, mert remek játékvezető és talán még rúgta is a bőrt pár évig. Kívánom önnek, hogy majd ha felakasztotta a sípot legyen része ilyen csodás játékvezetésben nézőként mint nekünk!
  Biztosan meg fogja érteni, hogy miről beszélek...”
 • 3. gusztisporttars 2008. november 30. 16:51
  „üdv.
  Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki már unja, hogy minden hasonló cikk után jön egy "hozzáértő" ember, és elmondja, hogy a játékvezető (a bírónak jogi végzettsége van) magának köszönheti az egészet.
  Gratulálok!
  A "nagyon kevés a játékvezető" problémán pedig egy féle képpen lehet segíteni, amit gondolom kedves Némethl már meg is tett, jelentkezni kellene játékvezetőnek. Bár ahhoz lehet, hogy több bátorság kéne, mint egy fórumon szidni őket (bennünket). A les szabály értelmezésébe pedig már bele se menjünk...”
 • 2. Nemethl 2008. november 29. 14:01
  „A büntetés példás. Nem is vitatom.
  Viszont nem értem, miért nem szerepel egyik cikkben sem, a satnya bírói rátermettség, hogy sokszor részegen vezetnek meccseket stb...
  Az ilyen bírók csak és kizárólag saját maguknak köszönhetik a történteket. Az sem szerepel sehol, hogy nagyon kevés a játékvezető és sokszor tizenéves "tacskókkal" vezettetik a meccseket(bár talán ez a ritkább) vagy ők a partjelzők. Mindezt pedig úgy, hogy talán soha egy mérkőzésen pályára sem léptek!!!
  Lehet "Üdvözölni" a Szövetség döntését, de először talán a saját házuk táján sem ártana körül nézniük, hogy miért éri ezeket az IQ harcosokat ennyi atrocitás...”
 • 1. FocistaMIII. 2008. november 28. 09:30
  „Üdvözlöm a labdarúgó bizottság döntését kell hogy lássák hogy magukkal babrálnak ki akik nem képesek elfogadni a labdarúgás szabályait a pályán, de legfőképp az ilyen jelleműek akik erőszakosak.
  Ez a szigor jó más csapatoknak is! hisz más játékosnak is képes nekimenni ha épp olyanja van az agresszív játékosnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SEAT Foton Győr-Neuchatel 71-84

Kosárlabda - Hazai vereséggel búcsúzott az Európa Kupától a SEAT Foton Győr. A svájci Neuchatel… Tovább olvasom