Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Bíró verte szurkoló

Újkéren bajnoki labdarúgó-mérkőzésen az egyik asszisztens zászlójával csapta fejbe az őt szidalmazó nézőt. A játékvezető tevékenységét egyelőre felfüggesztette a fegyelmi bizottság.

Különös eset történt a legutóbbi Újkér–Szárföld megyei III osztályú labdarúgó-mérkőzésen. Sajnos elég gyakran előfordul – a Kisalföld is nemrég számolt egy ilyenről –, amikor nézők bántalmaznak játékvezetőt.
Esetünkben azonban a találkozó asszisztense, megelégelve az őt ért atrocitásokat, zászlajával utasította rendre a magáról megfeledkezett szurkolót. A harmadosztály kapuvári csoportja fegyelmi bizottságának tagja, Varga László megerősítette információnkat.

„ Valóban az Újkér–Szárföld mérkőzés során történt egy rendbontás, amelynek főszereplője az egyik játékvezető volt. Az asszisztenst folyamatosan szidalmazták, s úgy tudjuk, az egyik néző meglökte őt. Az oldalvonalnál tevékenykedő partjelző ezt már nem bírta elviselni s a kezében lévő zászlóval megütötte a nézőt.

Természetesen a fegyelmi tárgyaláson meghallgattuk az illetőt és a végleges fegyelmi döntés meghozataláig a játékvezető működését határozatlan időre felfüggesztettük. Az ügyet természetesen tovább vizsgáljuk, hiszen a másik felet egyelőre nem tudtuk meghallgatni."

Kovács Péter FIFA-asszisztens, számos nemzetközi találkozó tapasztalataival a háta mögött sem hallott még ilyen esetről.
„ Előre kell bocsátanom, hogy nem értesültem az ügyről, nem tudom, mi történt a mérkőzésen, így konkrétan nem is tudok állást foglalni.

Azt gondolom, hogy a pályán lévők közül a három játékvezetőnek kell mindig a leghiggadtabban, legnyugodtabban viselkednie. Odáig semmiképp nem fajulhat el a dolog, hogy maga a játékvezető vagy asszisztense üssön meg egy nézőt. Ilyenkor természetesen vannak szabályok, amiket alkalmazni kell.

Ha a partjelzőt inzultálják, oda kell hívni a mérkőzés játékvezetőjét, az intézőket, és ha a körülmények engedik, folytatni lehet a mérkőzést. Ha nem, azonnal véget kell vetni a találkozónak."

Az ügynek várhatóan folytatása lesz. Arról egyelőre nincs információnk, hogy a zászlóval fejbe csapott néző milyen sérüléseket szenvedett, s feljelenti-e az asszisztenst. A mérkőzés egyébként 1–1-es döntetlennel zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 és fél millió forintot keresett Janics az olimpián

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa kereste a legtöbbet Athénban - legalábbis ami a… Tovább olvasom