Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Birkózás - Új szakosztály Nagycenken

A Nagycenki SE legújabb szakosztályában főleg az utánpótlás-nevelésre koncentrálnak. A birkózók szeptember elején kezdték meg a munkát.
Piffkó Zoltán a vezetője és eddig az egyetlen edzője is a Nagycenken szeptember elején indult birkózószakosztálynak.

„Régebben én is birkóztam, most pedig a nagycenki öregfiúkkal focizok. Velük beszélgettünk a sportegyesületről és ennek kapcsán Barasits Sándor képviselő vetette fel, hogy itt is szükség lenne egy birkózószakosztályra. Az ötletet a község polgármestere, Csonka János is támogatta azzal, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a település sportcsarnokát és az ottani felszereléseket. Felvettem a kapcsolatot a Magyar Birkózó Szövetséggel, ők az indulásunkat egy szabályos szőnyeggel segítették. Ezek után a Nagycenki SE bejegyezte a szakosztályt a tagjai közé és szeptember elsején hivatalosan is elindult a munka" – mondta a kezdetekről Piffkó Zoltán.

Nagycenken elsősorban az utánpótlásképzésre koncentrálnak. A fiataloknak később segítenek új csapatot keresni, ahol jobban tudnak fejlődni.

Piffkó Zoltán tanítványai: Ivánkovics Bence, Piffkó Andor, Wéninger Zsófia, Fülöp Szandra, Wéninger Róbert és Bene Botond. Fotó: M. D.
Piffkó Zoltán tanítványai: Ivánkovics Bence, Piffkó Andor, Wéninger Zsófia, Fülöp Szandra, Wéninger Róbert és Bene Botond. Fotó: M. D.


„Úgy gondolom, szép cél, hogy szellemileg és fizikailag egészséges felnőtteket neveljünk. A birkózás ennek egy remek eszköze, hiszen koncentrációra és önfegyelemre tanít. Utánpótlásbázissá szeretnénk válni, de ehhez több gyerekre van szükségünk. Eddig két lány és négy fiú kezdett el birkózni. Ők nagyjából egy súlycsoportban vannak, így jól tudnak fejlődni, azonban a felnőtteknek nagyon nehéz edzőtársat biztosítani. A birkózás sok más sport alapja is lehet. Az eddig jelentkezett hat gyerek például focizik is. A soproni MMA-, ketrecharc-klubba sok gyerek jelentkezik, ám ők tizennyolc éves korukig nem csatlakozhatnak az egyesülethez. Nekik is edzéslehetőséget biztosítunk – ha igényt tartanak rá –, amíg nagykorúak nem lesznek. A nagycenki ifjúsági focicsapat kapusa is rendszeresen jár hozzánk egy kis kiegészítő edzésmunkáért" – tette hozzá lelkesen a szakosztályvezető.

Piffkó Zoltán – aki társadalmi munkában dolgozik – heti háromszor tart edzéseket, valamint a győri csapattal is kéthetente összevontan edzenek.
Az új szakosztálynak jelenleg nincsenek költségei, azonban a későbbiekben, ha a gyerekek elérik azt a szintet, hogy versenyezhessenek, egy szponzorra mindenképpen szükségük lesz.

„Fontos, hogy a gyerekek eljussanak a megyei szintről az országos megmérettetésekig. Ehhez azonban az útiköltség mellett bábukra, húzódzkodóállványokra és mezekre is költenünk kell majd. De ez még a jövő zenéje" – említette végül Piffkó Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testépítés - A győri Csonka Eszter csodás izmos testével hatodik Madridban

Az Arnold Classic Europe versenyen a győri Tropical Fitstúdió versenyzője, Csonka Eszter a hatodik… Tovább olvasom