Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Biciklivel az Isztriára: egyetlen nap alatt 600 km-t tekernek a megyei bringások

Az elmúlt két évhez hasonlóan, megyei bringások idén is letekernek az Adriai-tengerre egyetlen nap alatt. Terveik szerint augusztus 20-án érkeznek meg az isztriai Vrsar városába. Videó.

A több száz kilométeres, embert próbáló kalandon összesen tizenegy megyei bringás vesz részt.

Többségüknek van már tapasztalata arról, hogy milyen is egyetlen nap leforgása alatt két keréken eljutni az Adriára, hisz két évvel ezelőtt a csapat magja Koperig, a szlovén tengerpart ismert üdülővárosáig, míg tavaly a horvátországi Krk-szigetére tekert el.

Az előző két évhez képest viszont újdonság, hogy a győri Georgesport KSE és a pázmandfalui Tatanka Liquid Power Racing Team színeiben versenyző kerekesek "emelték a tétet", s 500 kilométer helyett közel 600 teljesítését tűztek ki célul.


Videó: Cseh Róbert.


"Ez a 600 kilométer már azt a határt súrolja, amit egyedül nehéz teljesíteni, ehhez csapat kell"

"Augusztus 19-én reggel indulunk útra Győrből, s terveink szerint államalapító királyunk ünnepén megérkezünk az isztriai Vrsar városába. Ehhez 591 kilométert kell megtennünk körülbelül 28 km/órás óránkénti sebességgel.

Ahogy az egyik társunk, Vock Bali fogalmazott: `ez a 600 kilométer már azt a határt súrolja, amit egyedül nehéz teljesíteni változó terepviszonyok között 24 óra alatt - ehhez csapat kell´. Útközben öt megállóval, összesen két és fél óra pihenőidővel számolunk" - mondta a túra főszervezője, a gyömörei Szücs Ferenc alias Leon.

A Georgesport KSE sportolója hozzátette: "az útba eső magyar városokba, Pápára, Sárvárra és Celldömölkre rövid időre szeretnénk betérni, hogy ezzel is népszerűsítsük a túrát".


Várallyai László, Vock Balázs, Farkas Arnold, Nagy Szilárd, Szücs Ferenc (Leon), Hardi János, Koncz Szabolcs, Mészáros Ákos. Felvételünkön hiányzik, de részt vesz a túrán: Halász Róbert, Kemenczei Ábe
Várallyai László, Vock Balázs, Farkas Arnold, Nagy Szilárd, Szücs Ferenc (Leon), Hardi János, Koncz Szabolcs, Mészáros Ákos. Felvételünkön hiányzik, de részt vesz a túrán: Halász Róbert, Kemenczei Ábel és Szabó Balázs.


Művégtaggal szeretne 300 kilométer fölé jutni

Az Isztriáig tartó, közel 600 kilométeres tekerés a csapat több tagjának is nagy kihívást és örökemléket ígér.

A Tatanka Liquid Power Racing Team csapatfőnöke, Mészáros Ákos egyik lábán művégtagot visel, s így sikerült tavaly 280 kilométerig a többiekkel tartania.

"Idén szeretnék még egy kicsivel tovább a csapattal együtt haladni, s remélem, legalább 300 kilométert teljesíteni tudok" - hallottuk Mészáros Ákostól.

A Georgesport KSE tagjának, Farkas Arnoldnak pedig nem csupán az Isztria irányába szükséges a pedálok közé csapni, hanem hazafelé is igyekeznie kell: felesége várhatóan augusztus 20-a körül hozza világra első gyermeküket.

"Bízom benne, hogy a babánk miatt örökre emlékezetes marad az isztriai túra" - mondta mosolyogva Farkas Arnold.


A győri Georgesport KSE és a pázmandfalui Tatanka Liquid Power Racing Team tagjai közösen indulnak a horvát tengerpartra - kép: Cseh Róbert.
A győri Georgesport KSE és a pázmandfalui Tatanka Liquid Power Racing Team tagjai közösen indulnak a horvát tengerpartra - kép: Cseh Róbert.


Túl az ötvenen sem lehet akadály a 600 kilométer!


A horvát tengerpartot "meghódító" megyei bringások legidősebb tagja a veszprémvarsányi iskola igazgatója, Hardi János, aki ötvenen túl vág neki a közel 600 kilométernek.

"Egy évvel ezelőtt sikerült, hogy nem maradtam le a srácoktól, s együtt érkeztünk meg Krk-szigetére. Kíváncsian várom, hogy a plusz egy év és a közel 100 km-rel hosszabb táv mennyire fogja befolyásolni a teljesítményemet" - búcsúzott Hardi János.


A kisalfold.hu nyomon követi és online tudósít a megyei bringások utazásáról augusztus 19- és 20-án.

Tartson velünk Ön is, s figyelje a nagy tekerés legérdekeksebb pillanatait portálunkon!

Olvasóink írták

 • 8. DrMakkos 2011. augusztus 18. 22:18
  „Mindent bele, ott leszek a rajtnál :)”
 • 7. Alina01 2011. augusztus 12. 12:10
  „Ez még kocsival is sok...hajrá nekik.”
 • 6. Igazamvan 2011. augusztus 11. 22:08
  „Hajrá srácok!
  Már tavaly megmondtam:ti vagytok az ISTENEK!!!:)))”
 • 5. Napocska 2011. augusztus 11. 21:02
  „Nagyon ügyesek vagytok! Jó időt, sok erőt és kitartást kívánunk! Szorítunk nektek és várjuk a beszámolót!”
 • 4. bluelight 2011. augusztus 11. 20:05
  „Libabőrös lettem a cikktől vazze! Sok sikert, kitartást és balesetmentes utat srácok! Csatlakozom 3. -hoz! Jó kis kondira lesz szükség, de fejben mégjobban ott kell lenni, mert nagyobbrészt ott dől el minden (ezt egy triatlonostól hallottam).”
 • 3. klj_54 2011. augusztus 11. 19:36
  „Tisztelendő hozzáállás.
  Fejet hajtok a bringások előtt!”
 • 2. enesei 2011. augusztus 11. 10:18
  „Szabolcs! Tedd fel a sapkádat! Megfázol. Meg: nem tudtál te is fehérbe öltözni, mint a többiek?!
  Amúgy: sok szerencsét és hátszelet!”
 • 1. mozart 2011. augusztus 11. 09:56
  „Minden tiszteletem, fiúk! Két éve ott voltam a rajtnál, már akkor is sóvárogtam, hogy a hátsófelem max. 60 km-re van kalibrálva :-) Kérünk szépen az eddigiekhez hasonlóan jó kis élménybeszámolót! A hátszél legyen veletek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán győzelem Korea ellen

Moldova kikapott Cipruson, a svédek az utolsó percben nyertek Ukrajnában. Tovább olvasom