Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Bezárhatják az ETO stadiont

Labdarúgás - A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága szurkolói rendzavarások miatt megbüntette az ETO FC-t. A győrieknek a ZTE elleni mérkőzésen történtek miatt visszaesőként 300 ezer forintot kell fizetniük és egy hazai bajnoki találkozójukat zárt kapuk mögött kell megrendezniük, ez utóbbi büntetés végrehajtását azonban a testület május 31-ig felfüggesztette.
A döntéssel kapcsolatban Klement Tibort, az ETO FC ügyvezető igazgatóját kérdeztük:
– A nézőtéri rendzavarások és a faji diszkrimináció visszaszorítása érdekében tavaly a FIFA, valamint az UEFA rendelkezése szerint a magyar kormány, a rendőr-főkapitányságok és az MLSZ meghirdették az úgynevezett zéró tolerancia programot. Ennek alapján büntették meg klubunkat, amire egyébként nem volt példa az utóbbi öt évben – említette az ügyvezető.

Tény, a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen a győri szurkolók egy része egyszer valóban huhogott, amikor a színes bőrű Meyéhez került a labda.
– Első olvasatra szigorúnak tűnhet az ítélet, de nem feladatom és nem is szeretném minősíteni a fegyelmi bizottság döntését. Úgy gondolom, szurkolóink egy részének mindenképp önvizsgálatot kell tartania. Nem engedhető meg, hogy egy kisebbség elrontsa a mérkőzésre kilátogató többség szórakozását. Márpedig, ha még egyszer előfordul ehhez hasonló eset, biztos vagyok benne, hogy a Tatabánya elleni petárdázás és a mostani megnyilvánulás után zárt kapuk mögött kell megrendezni a mérkőzéseinket. Ez pedig értelemszerűen sem a csapatnak, sem a szurkolóknak nem lenne jó – fogalmazott Klement Tibor.

Olvasóink írták

 • 4. csingiz 2008. április 11. 00:57
  „-------Tisztelt MLSZ! Egyrészről mint az Egészséges Erőszak szurkolói klub vezetője, másrészről mint 120ezres stadionunk 007-es VIP páholyának boldog birtokosa, azonnali fellebbezést nyújtok be döntésük ellen! Intézkedésük felháborító és borzongató időket idézi fel bennem..Az ominózus esetben álláspontom szerint semmi olyan nem történt ami miatt bennünket ilyen koncepciózus és vérlázító itélettel kellene súlytani. Mi csak az MlSZ azon elvének megvalósítását kívántuk elősegíteni miszerint "egy kisebbségi nem ronthatja el atöbbség szórakozását". Vitatható-e, hogy mi vagyunk többen??? Márpedig Meye fiú láthatóan erre készült, sőt mozgásából arra is lehetett következtetni hogy a ganaj azt a gyönyörű labdát a mi, hangsúlyozom a MI drága KAPUNKBAN szeretné látni azzal a setét szemeivel! A konkrétumnak megjelölt huhogással kapcsolatban pedig csak azt a teljesen nyilvánvaló tényt szeretném kihangsúlyozni hogy szeretett / és nem is alacsony szinten művelt/ édes magyar nyelvünkben a HÚ..szó a csodálat kifejezését takarja. A HÚHÚ.. pedig természetesen csak ennek a sokszorozódása.Ezt pedig belőlünk csakis az ellenfél brilliáns technikája váltotta ki!/Miután mi az ellenfelekkel igencsak sportszerűek vagyunk!/ Kérem tehát ezen TÉNYEK alapján gyalázatos itéletüket visszavonni szíveskedjenek. De ha ezt mégsem teszik meg, akkor ne csak a holló vájja ki a szemüket, hanem arra is figyelmeztetem magukat, hogy esetleg Strászburgba fog fog a cellaajtajukra korhadni a műanyaglakat!!! Mielőbbi válaszukat várva tisztelettel: Orsós Delon elnök...s.k------”
 • 3. Korrekt 2008. április 10. 22:22
  „....szerintem nem történt semmi, csak minden azon a szinten van mint a foci, na és a magyar szemlélet, balkán szintü:(”
 • 2. EtoFan 2008. április 10. 13:23
  „Általában egyet értenék veled BIGBOY, de most kivételt kell tennem. Nem arról volt szó, hogy sportszerűtlen lett volna a szurkolás. Amikor a "színesbőrű" Meye felpattant és két kézzel mellbe vágta a kapusunkat, akkor 10-20 ember behuhogott hármat. Ha ezt fehér ember tette volna, akkor is hasonló lett volna a reakció, csak nem huhogva, hanem pl. fujjolva. És még mindig nem ez a lényeg. A baj ott van, hogy amióta az ETO árnyékból előlépett esélyessé, minden áron keresztbe akarnak tenni nekünk. Amíg Miskolcon, Pesten, Fehérváron, és másutt lehet görögtüzezni, petárdázni, huhogni, cigányozni, zsidózni, addig nálunk 2 petárda meg 1 huhogás miatt büntetnek! Nem mellékesen az egerszegiek az ominózus meccs felét végig cigány győrizték, a soproni meccsről nem is beszélve, ahol a játékost is majdnem eltalálták tüzijátékkal, és 90 percig ment a laposi cigányok, ba...tok az anyátok.

  Na ez itt a probléma... Az "egyik kisebbség által támogatott" MTK és a kistuloki UTÉja a favorit, a többieket leépítik mindenképpen. Mint anno, mikor 25 éve nem engedtek igazolni az ETOnak, hogy helyt tudjon állni a nemzetközi kupában.

  KISTELEKI TAKARODÓÓÓ!!!”
 • 1. bigiboy 2008. április 10. 11:58
  „Egyetértek a döntéssel! Az ostoba fociszurkolók maradjanak otthon! Döntögessék a saját kukájukat! Törjenek követ a bányában!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO-MTK: Ki mit vár a rangadótól?

Labdarúgás - Szombaton Győrött rangadót játszik az ETO és az MTK. A bajnokság végkimenetele… Tovább olvasom