Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Betalált a Bordeaux kapujába is

Tiber Krisztián személyében exgólkirály érkezett a Matáv Sopron együtteséhez. A Debrecenből igazolt csatár a múlt hét vége óta készül Sopronban, és mint támadótól, korábbi gólkirálytól, természetesen gólokat vár a vezetőség.
– Debrecenben még élőszerződés kötötte a Lokihoz. Miért döntött mégis a távozás mellett ?
– Úgy gondolom, az őszi szezonom kifejezetten jól sikerült, akkor még hét góllal vezettem a házi góllövőlistát és az UEFA-kupában is lőttem gólokat, sikerült még a nagy hírű francia Bordeaux kapujába is betalálnom. A téli szünetben aztán távozott az a vezetés, amellyel nagyon jól tudtam együtt dolgozni és amely engem Debrecenbe csábított. Pajkos János, a volt edző és Makray Balázs vezető hívtak, és amíg ők dolgoztak a csapattal, nem is volt semmi gond: ment a játék, kifejezetten jól éreztem magam Debrecenben.
– Mi történt utána ?
– A téli szünetben Dajka László lett a vezetőedző, én pedig egyre kevesebb lehetőséget kaptam. Szép lassan szinte megfagyott körülöttem a levegő, mivel nem nagyon játszhattam, egyre rosszabbul éreztem magam. Én pedig nem vagyok edzőhöz járogató, pitiző alkat. Dajka sem mondta, miért mellőz. Mivel éreztem, nem számítanak rám, szerettem volna elmenni. Többre tartom annál magamat, mint hogy a kispadot koptassam.
– Úgy tudjuk, a soproniakon kívül más kluboktól is volt ajánlata.
– A feljutó Siófok keresett, de a Balaton-partiak nem tudtak megegyezni a Debrecennel.
– Nem a felkészülés kezdetétől van Sopronban. Milyen állapotban érkezett a csapathoz ?
– A debrecenieknél elkezdtem a felkészülést, nem akartam, hogy szó érje a ház elejét, azaz, szerződésszegéssel vádoljanak, így nem leeresztve érkeztem a Matávhoz.
– Volt már gólkirály a magyar bajnokságban. Mikor és hány góllal ?
– Még négy éve, 1998-ban a Gázszer csapatában futballozva lőttem húsz gólt, előtte pedig a másodosztályban is gólkirály lettem, akkor tizennyolcig jutottam.
– Pár napja van a Matávnál, milyen tapasztalatokat szerzett ?
– Úgy vélem, a beilleszkedéssel nem lesz gond, hiszen a játékosokat, igaz, ellenfélként, de jól ismerem. Komódi Lacival pedig a Vasasban együtt játszottam. A klub céljai szimpatikusak, megvalósíthatóak, remélem, tudok segíteni Sopronban ezek elérésében.
– Sopronban mit remél, hány találatra lesz képes ?
– Nem nagyon szoktam kalkulálni, ígérgetni. Úgy gondolom, ha egy csatár egy szezonban tíz gólnál többet lő, az már nem rossz teljesítmény. Úgy érzem, erre képes lehetek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi-új irányító az Ászokban

Csirke Ferencet régóta ismerik a soproni kosárlabda-rajongók. A huszonhat éves irányító 183… Tovább olvasom