Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Berohantak a pályára a nézők Levélen

Hétvégén négy-kettes hazai vezetésnél, a 90. percben szakadt félbe a Levél–Várbalog megyei harmadosztályú bajnoki mérkőzés.

A két csapat játékosai egymásnak ugrottak. A nézők és a rendezők is a pályára rohantak.

Egy kiállítás miatt szabadultak el az indulatok. A hazaiak az utolsó percben szerezték meg a negyedik találatukat, ráadásul a középkezdést követően egy veszélyes szerelés miatt a vendégek egyik játékosát kiállította a játékvezető. Ekkor a hazai játékos, aki ellen a szabálytalanságot elkövették, felugrott és mérgében gyomron rúgta a kiállított futballistát.

Ezért ő is piros lapot kapott.

„A nézők ezután betódultak a pályára és próbálták megnyugtatni a játékosokat. De ez sem nekik, sem nekünk, edzőknek, sem pedig a három játékvezetőnek nem sikerült, így a bíró lefújta a meccset. A pályafutásom alatt még nem fordult elő velem ilyen eset – mondta Szijártó László, a Levél vezetőedzője, aki hozzátette:

– Később észrevettem, hogy valakik megrongálták a vendégöltöző ajtaját."
A hazaiak trénere a várható következményekről is beszélt: „A kiállított játékosunk a szövetségtől eltiltásra számíthat, de én sem hagyom annyiban a dolgot. Azok a futballisták, akik viselkedésükkel szégyent hoztak és hoznak az egyesületre és társaikra, valamint saját magukra, nem valók futballpályára. Bízom benne, hogy a négy-kettes eredményt fogják jóváhagyni."

A levéliek abban bíznak, hogy a pályán elért eredményt hagyják jóvá. Fotó: archív, Újrónafő SK Facebook
A levéliek abban bíznak, hogy a pályán elért eredményt hagyják jóvá. Fotó: archív, Újrónafő SK Facebook


A vendégek csapatkapitánya, Németh Krisztián szerint az volt a baj, hogy mindhárom játékvezető nagyon fiatal volt. „A bírónak nem volt tekintélye, ezért nem tudta lecsillapítani a játékosokat. A nézők befutása pedig csak tetézte a bajt. Lehet, hogy ők minket akartak megnyugtatni, de pont ezért kellett félbeszakítani a mérkőzést. Sportszerűtlen beszólások voltak ugyan, de senki nem ütött meg senkit. Szerintem, ha a nézők nem avatkoznak közbe és a bíró erélyesebb, be lehetett volna fejezni a találkozót.

Sajnos szűk a játékoskeretünk, így nagyon meg fogja nehezíteni a dolgunkat, ha most eltiltanak egy vagy akár két labdarúgónkat is" – tette hozzá a csapatkapitány.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiütötte a Unitedet a harmadosztályú ellenfele

A Manchester United meglepetésre már a második fordulóban kiesett az angol labdarúgó Ligakupából. Tovább olvasom