Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Bernie Ecclestone új egyezménye több pénzt hozhat

A Formula-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone bevallotta, hogy az a csomag, mellyel meg tudták szerezni a világbajnok Ferrari támogatását és a tegnapi nap aláírták az új Concorde Egyezményt, leginkább a juttatásokra irányult, mellyel a továbbiakban minden istálló több bevételhez juthatna, állítja.
Azzal, hogy a Scuderia aláírta az új egyezményt, mely a Formula-1 szabályozó irata, a motorsport királykategóriájának jövője egészen 2012-ig biztonságban van, mondja a sport impresszáriója.

„Azzal a Concorde Egyezménnyel, mellyen eddig nem voltak igazából kibékülve, megismertettük őket, és ez sokkal jövedelmezőbb lesz majd mindenkinek." – magyarázta Ecclestone a BBC-nek adott nyilatkozatában. „A többi csapat még nem csatlakozott, azonban tudatában vannak az új feltételeknek."

Egyesek úgy vélik, hogy Ecclestone átalakított kereskedelmi feltételei, közel 250 millió font nyereségként jelennének meg a csapatok számláin az elkövetkezendő három évben, ami jócskán csökkenti a rivális széria, a GPWC esélyeit, mely a tervek szerint a jelenleg is érvényben lévő Concorde Egyezmény lejártával, 2008-ban indulna útjára.

Ecclestone megerősítette, hogy a többi csapat is jelezte már érdeklődési szándékát az új szerződés iránt, azonban egyelőre még egyikük sem írta alá a papírokat.

„Azok az emberek, akikkel eddig beszéltem, boldogok voltak." – folytatta Bernie. „Abban a pillanatban, hogy beszéltem velük telefonon, a válasz pozitív volt. Tudva minden részletet, láthatják, hogy jobb, avagy rosszabb lesz-e a helyzetük, így helyes döntést tudnak hozni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskemétre költözik a Honvéd

Piero Pini, a Budapest Honvéd tulajdonosa napok óta vizsgálta a csapat más városba való… Tovább olvasom