Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Berényi: ''Végre felülkerekedett a józan ész''

Lezárult a könyvviteli átvilágítás, és noha jelentős szabálytalanságokra derült fény, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nem tesz büntető-feljelentést senki ellen – adott tájékoztatást Berényi János MKOSZ-elnök a küldöttgyűlés után.

„A 2005/2006-os mérleg módosításra szorul, mert nem szerepelt benne az európai szövetség felé akkor fennálló huszonötmillió forintos adósság, így tavaly már 60 milliós veszteséget regisztráltunk. Néhány napja Münchenben találkoztam Nar Zanolinnal, a FIBA Europe főtitkárával, aki mivel egy erős szövetség garanciáját látja bennem, elengedte tartozásunk harminc százalékát" – jelentette ki az MKOSZ márciusban megválasztott első embere.

Berényi János szerint nagy előrelépésnek tekinthető, hogy a küldöttek 90 százaléknál is magasabb arányban elfogadták az új alapszabályt, ez a lépés több mint egyéves huzavona végére tett pontot. Az új alkotmány értelmében a vezetőség visszavette a legfontosabb jogokat a tagozatoktól – korábbi nevükön: ligáktól –, így átláthatóbbá válhat a gazdálkodás, mivel valamennyi bevétel rögtön a szövetségnél jelentkezik.

„Végre felülkerekedett a józan ész, ez az alapszabály biztos hátteret jelent majd az építő munkához" – értékelt Berényi János, hozzátéve: az eddig kilenctagú elnökség 11 fősre bővült, ugyanakkor Sterbenz Tamás a főtitkári teendők miatt visszalépett a szakmai alelnöki poszttól, így nem kettő, hanem három új ember került be a grémiumba.

Rudi Zoltán MTV-elnök a média-marketing területért felel majd, mellette Othmar Michl, az Uniqa osztrák vezérigazgatója és Tóth Tamás dombóvári klubelnök csatlakozott.

A küldöttgyűlés végén Berényi János átadta az idény legjobbjainak járó díjat a szombathelyi Kálmán Lászlónak és a soproni Cserny Rékának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra az ország elitjében a Győri Dózsa

Hajdanán az ország legjobbjai között tartották számon a Győri Dózsa szakosztályát. Elsősorban az… Tovább olvasom