Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Bercsényi DSE: az új lehetőségek éve volt

Hagyományos ünnepséggel zárta az évet a Rába Lux-Bercsényi DSE. A tornászok eredményes esztendőt tudhatnak maguk mögött, hosszú ideje nem volt ilyen sikeres a győri tornasport. A rendezvényen a háromszoros Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Guczoghy György is megjelent.

A Bercsényi-iskolában tartotta hagyományos évzáróját Győr tornászklubja, a Rába Lux-Bercsényi DSE.

A szokásoknak megfelelően a városi szövetség elnöke, Arnold Csaba nyitotta meg az összejövetelt, aki kiemelte a klub idei első rendezvényét, a győri tornászbált, amit huszadik alkalommal tudtak megtartani. Szintén huszadik alkalommal rendezték meg a Kisalföld-kupát, amely teljes győri sikert hozott, s beszámolt a klub honlapjának (www.gyoritorna.hu) elindulásáról is.

Ezek után Kollár András vezetőedző értékelte az esztendőt, a szakvezető az új lehetőségek éveként aposztrofálta az elmúlt tizenkét hónapot.
„Korábban már megpróbáltuk feléleszteni a felnőtt férfitornát Győrben, akkor azonban hiányoztak bizonyos feltételek. Ezúttal támogatóinknak is hála, siker koronázta a kezdeményezést – mondta a tréner. – A Rába Luxnak köszönhetően új lovasszettel gazdagodtunk, s két győri színekben induló ferencvárosi tornászt tudtunk leigazolni. Amire már nagyon rég volt példa, velük a felnőttcsapatunk komoly sikert ért el, hiszen ezüstérmes lett az országos csapatbajnokságon. Szabó Nándor személyében ismét lett mesterfokú bajnoka a Bercsényinek, a győri válogatott tornász korláton lett a legjobb. Nagy reményekkel tölt el bennünket, hogy gyakorlatilag önállóan szerveződött egy új óvodáscsoport, ahol közel húsz öt-hat éves tornászpalánta ismerkedhet a sportág alapjaival. Örvendetes, hogy korábbi versenyzőink közül többen, Sörös János és Fazekas Péter mint edzők tértek vissza a klubhoz."

A vezetőedző kitért az egyesület tárgyi és anyagi lehetőségeire is.
„Ebben a tekintetben nagy előrelépés nem volt. Természetesen köszönet a Bercsényinek a lehetőségért, de huszonnégy éve az iskola nem túl nagy termében gyakorolhatunk. Ez nagy célokhoz már nem elég. A sportiskolai képzésben két iskola – a tulipános és a Móra – jelenti a bázist. Előbbi már csapatot tudott indítani versenyeken, utóbbi nagy hagyományokkal rendelkezik Győr tornasportjában. Az eredményességi és sportiskolai támogatás összege nem változott, viszont a Rába Lux támogatásának köszönhetően a minőségi torna feltételei teremtődtek meg az egyesületben. Természetesen cél, hogy a helyi utánpótlásból kerüljenek ki a tehetségek, ez meg is fog történni, de ehhez idő, öt-hat év szükséges" – emelte ki Kollár András.

Egyre több gyerek tér vissza a megyeszékhely tornasportjába.
Egyre több gyerek tér vissza a megyeszékhely tornasportjába.

Természetesen szóba kerültek az idei eredmények, amelyekről a Kisalföldben folyamatosan beszámoltunk. A legnagyobb siker a már említett csapatbajnoki második hely, Szabó Nándor aranyérme és a győriek mesterfokú szereplése volt.

Meghívott vendégként Guczoghy György kívánt sok sikert a klubnak, a háromszoros Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes tornász – akinek tiszteletére egy 1983-ban készült, róla szóló kisfilmet vetítettek le – januártól a győri önkormányzat sportosztályának munkatársa lesz.

Zárásként Kálmán Tibor, a megyei szövetség elnöke, valamint Németh Márta, a Bercsényi-iskola igazgatóhelyettese méltatta az eredményeket, majd az összes gyerek, kiemelten természetesen a legjobb tornászok – köztük Virág Zsolt, a kerekes székbe kényszerült egykori nagy győri tehetség – s az edzők kaptak munkájukért elismerést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegények karácsonya, szegények futballja

Hét országban edzősködött, néhányban karácsonyozott is Bicskei Bertalan, aki napjainkban a libériai… Tovább olvasom