Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Benn maradt, mégis búcsúzhat a Pereszteg

Labdarúgás - Az előzetes tervek szerint a megyei III. osztályban szerepel ősztől a peresztegi csapat. A végső döntést a pénteki gyűlésen hozzák meg.

A megyei II. osztály Kapuvári csoportjának 14. helyén végzett a peresztegi csapat. Ezzel a helyezéssel elkerülte a kiesést, ám nagyon úgy tűnik, hogy ősztől egy osztállyal mégis lejjebb folytatják.

Az okokról Práznek Norbert, a labdarúgó-szakosztály vezetője a Kisalföldnek elmondta: télen néhány játékos eligazolt tőlük, a tavaszi szezon végén pedig többen jelezték, hogy befejezik a pályafutásukat. Így jelentősen csökkent a labdarúgók száma.

– A létszámgondok miatt gondoltunk a III. osztályban indulásra – folytatja a sportvezető. – A célunk, hogy inkább helyiek focizzanak a csapatban és így álljuk meg a helyünket az alacsonyabb osztályban. A felnőttcsapatunk mellett az utánpótlást is szeretnénk megtartani, hiszen sok tehetséges fiatal van a településen. Az sem mellékes, hogy a leendő ellenfeleink többnyire a közeli települések csapatai lesznek, így az utazási idő és a költségek is csökkennek. Számításaink szerint a harmadosztálybeli szereplés mintegy kétszázezer forint megtakarítást eredményez.
Práznek Norbert hozzátette: a végső döntést a pénteki gyűlésen hozzák meg. A játékosok addig eldönthetik, hogy vállalják-e a szereplést az alacsonyabb osztályban, vagy más egyesülethez igazolnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Démász-Szegedi VE: huszonhárom érem

Evezés - Szerbiában, a Palicsi tónál 5 ország 19 klubjának közel 500 versenyzője részvételével… Tovább olvasom