Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Benevezett az nb i-be a „Postás-utód

Füzy András, a „Postás-utód” Röhnisch Foton-Sopron női kosárlabdacsapatának ügyvezető elnöke az utolsó pillanatban megegyezett az Autópark PVSK együttesének vezetőségével az indulási jog megvásárlásáról és benevezte Válé Flórián együttesét a bajnokság legmagasabb osztályába, az A csoportba.

Hosszú tárgyalássorozaton van túl Füzy András, a Soproni Postás Sportkör elnöke, a napokban bemutatott Röhnisch Foton-Sopron női kosárlabdacsapatának ügyvezetője.

Mint ismeretes, az előző évadban a Postást üzemeltető gazdasági társaság, a Postás Sport Kft. több tízmilliós nagyságrendű adósságot halmozott fel a kosarasokkal szemben. Az előző évi sikercsapat így szétszéledt, távozott minden meghatározó játékos és a szakvezető, Meszlényi Róbert.

A sportkör szezon közben kinevezett fiatal és ambiciózus elnöke, Füzy András nem nyugodott bele abba, hogy a soproni csapat eltűnjék a süllyesztőben. A nyarat azzal töltötte, hogy valamilyen formában elindítson egy soproni csapatot a legmagasabb osztályban. Indulni a Postás jogán nem indulhatott volna – a liga nem engedte volna a hatalmas adósságot felhalmozó gazdasági társaságot – és nem is akart nevezni.

Ezért új gazdasági társaságot alapított, szponzorokkal, játékosokkal tárgyalt s állapodott meg. A bajnok PVSK utánpótláscsapata, az Autópark PVSK nyerte az NB I B-t, ő lett a feljutó. Füzy tudta, hogy a pécsiek nem akarnak rajthoz állni az A csoportban, így tárgyalni kezdett velük az indulási jog megvásárlásáról.

Kezdetben még az árral kapcsolatban távol álltak egymástól az álláspontok, ám a jó hónapos tárgyalássorozat végén, ahogy közeledett a július 15-i nevezési határidő lejárta, úgy közeledtek az álláspontok. A pécsiek jelentősen engedtek az árból, és kértek a ligától egy nap haladékot.

Ma pedig minden részletben megállapodás született arról, hogy az Autópark PVSK helyén a Röhnisch Foton-Sopron nevez az A csoportba. A nevezést gyorspostán már el is küldték, és az iratok minden valószínűség szerint ott is lesznek ma 11 órakor a liga intézőbizottsága nevezéseket elbíráló ülésén.

Amint arról Füzy András beszámolt, azt követően, hogy bejelentették az új csapat megalakulását, több potenciális szponzor is jelezte: szívesen a társaság mellé állna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosan áll a lábán

A Győri ETO FC élvonalbeli csapatának egyik új igazolása a Ferencvárosból érkezett tehetséges… Tovább olvasom