Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Benépesítené a rábapatonai pályát

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (8.)
Káldi István (56) diákéveiben a rábapatonai focicsapat tagjaként rúgta a bőrt, később előbb szurkolóként, majd rendezőként vett részt a helyi csapat mérkőzésein, 2004 tavaszától pedig pályagondnok és szertáros. Hat évvel ezelőtt Rábapatonán megalakult a női labdarúgó-szakosztály is, amelyben kezdettől fogva sokat segít.

– Ma már tizenhét aktív, igazolt játékosa van a szakosztálynak. Rövid időn belül országos kapcsolatrendszerre tettem szert, a meghívások töredékének tudunk csak eleget tenni, hiszen a megyei amatőrbajnokságban is sikeresen akarunk szerepelni. Költségeink egy részét önkormányzati támogatásból fedezzük, de a lelkes szülőknek és támogatóknak köszönhetően is jól működik a szakosztály.
Három éve beválasztották az újjáalakult rábapatonai sportegyesület elnökségébe, s az ott végzett munkája alapján 2010 májusától ő a klub elnöke.

– Feladatomnak, céljaimnak tekintettem, hogy a mélyponton lévő egyesületet közös támogatói erővel talpra állítsuk és a meglévő labdarúgó-szakosztályokat sikeresen szerepeltessük a megyei harmadosztályban.

Az utánpótlás-nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen a már több éve elkezdett Bozsik–NUSI programban U79–11-es csapatokkal vesznek részt. Az ezekből a korosztályokból kikerülő fiatal játékosaiknak Enesével közösen serdülőcsapatot (U16) szerveztek és neveztek a bajnokságba.

Lelkes edzők segítik a munkát, a fiatal korosztály mellett Turcsányi Dóra áll, az utánpótlással Császár Imre, míg a felnőttcsapattal Kasza Árpád – aki egyben a csapat kapusa is – foglalkozik.

A közeljövőt így látja az elnök: – A csapat képességeit figyelembe véve minden esélyünk megvan arra, hogy rövid időn belül kiharcolhatjuk a magasabb osztályban való szereplést. Öröm számunkra, hogy az önkormányzat hathatós segítségével új öltöző kialakításának lehetősége is napirendre került pályázati forrásból.
Reméljük, hogy ismét benépesülhet a rábapatonai pálya, mint egykoron, a Szabad Föld-kupában elért eredmények idején.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MK: teljes a program

Mint arról már korábban beszámoltunk, Győr rendezheti a női Magyar Kupa négyes döntőjét.
Tovább olvasom