Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Belic egy igazán jó fej: két fejes góljával győzelem

Labdarúgás - A mérkőzés elején úgy tűnt, a soproniakra hat a REAC-fóbia. A vendégek kezdtek nyugodtabban, az idegesen, kapkodva futballozó hazai csapat játékosai ritkán tudták egymáshoz passzolni a labdát.
A rákospalotaiak futballja helyenként látványos és szellemes volt, gyakorlatilag otthon érezték magukat Sopronban. Persze nem csoda, hogy ilyen bátran futballoztak, hiszen eddig amikor a városban játszottak, akkor mindig nyertek. A REAC helyzetei azonban kimaradtak, hol Varga kapus, hol a kapufa hárított.

A Sopron fél óra elteltével talált magára, sikerült kiegyenlítetté tennie a játékot. A félidő hajrájában - tegyük hozzá a játék képe alapján nem igazán megérdemelten - megszerezte a vezetést Détári Lajos együttese, így az addig jobbára a védekező hazai együttes vonulhatott előnnyel pihenőre.

A második játékrészt is sok hibával, pontatlanul kezdte a Sopron, rengeteg labdát adtak el a játékosok a középpályán. A játékrész elején azonban a REAC játékában nem volt annyi átütőerő, mint az első félidőben, így aztán vendégek nem tudtak kialakítani helyzeteket.
Negyed óra elteltével nyomasztóvá vált a rákospalotaiak fölénye.

Beszorult a Sopron, a 63. percben aztán mégis egy szép és gyors kontra végén növelhette volna előnyét, Tchana azonban hibázott. A kihagyott soproni ziccert szinte azonnal góllal büntette a REAC. Hogy kiegyenlített lett a játék, abban nagy szerepe volt a kezdeti bizonytalankodás után feljavuló, s a Sopron játékát ügyesen szervező Dancsnak. A hajrában úgy tűnt, nem bír egymással a két csapat, ám Belic feje újra "villant" és nem sokkal a lefújás előtt Tchana be is biztosíthatta volna a győzelmet.
A látottak alapján a döntetlen reálisabb lett volna, de jobb helyzetkihasználása révén a Sopron megtörte a "REAC-átkot", s megszerezte első hazai győzelmét.

Détári Lajos:- A REAC igazolta jó hírét, volt válogatottakkal felálló, stílusosan játszó csapat ellen nyertünk. Legyőzése a szív és az akarat diadala volt, gratulálok játékosainknak.

Aczél Zoltán: - Már a második olyan mérkőzésünket veszítettük el, amelyben játékunk alapján legalább az egy pont benne volt. Az első fél órában felvállaltuk a bátor, nyílt játékot és helyzeteink is voltak. Azok kimaradtak, a Sopron pontrúgás után vezetést szerzett. A második félidőben rengeteget tettünk az egyenlítésért, amely sikerült is, ám a végjátékban „túl jó fiúk„ voltak játékosaink.

Danilo Belic két fejes góljával főszerepet vállalt a győzelemben: - Nagyon örülök, hogy eredményes voltam a magyar élvonalban. Azt gondolom, ez a nehéz mérkőzésen kivívott győzelem csak úgy sikerülhetett, hogy a kapustól kezdve a védelem tagjain át a középpályások, s mi csatárok is a maximumot próbáltuk nyújtani.

Reinhardt László először volt tagja a kezdőcsapatnak, s a kezdeti bizonytalankodás után belelendült: - A győzelm értékét az adja, hogy egy igen jó csapat ellen vívtuk ki. Ahogy egyre többet időt töltünk együtt, annál jobban kezd összeszokni. Az ilyen győzelem morálisan is nagyon fontos a számunkra.

Farkas Attila a győztes gól előtti passzt adta: - Nagyon fontos sikert arattunk a jól játszó REAC ellen. A második gólunk előtt láttam, hogy Belic egy az egyben van a védőjével. Tudtam, hogy jól fejel, s ezt már az első góljánál is bizonyította. Próbáltam a fejére ívelni a labdát, szerencsére sikerült.

90 perc krónikája

24. p: Polonkai 24 méterről lőtt, Varga ujjheggyel a felső lécre tolta a labdát, ahonnan az az alapvonalon túlra pattant.
33. p: Farkas A. csavarta balról a REAC kapujának előterébe a labdát, amelyről Sira egy gondolattal lemaradt, s végül Farkas B. szögletre ütötte a bal sarokra tartó labdát.
37. p: Hullám végzett el szabadrúgást balról a REAC térfelének közepéről, a labda a sorfal tagjairól magasra, a vendégek kapuja felé pattant, a berobbanó Belic pedig négy méterről jobbal az alsó sarokba fejelt. 1–0.
63. p: Gyömbér pontosan adott középre, ám Tchana hosszan vette át a labdát, így 6 méteres lövésébe a kapujából kiinduló Farkas B. bele tudott vetődni.
67. p: Torma végzett el szabadrúgást 20 méterre a soproni kaputól, s labdája a sorfalon megpattanva a balra vetődő Varga mellett a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. 1–1.
84. p: Farkas A. balról hajszálpontosan ívelte Belic fejére a labdát, aki 6 méterről Farkas B. kapujának bal oldalába fejelt. 2–1.


Botár László
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi műsor

Tovább olvasom