Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Belga sztár a Rába partján

Győrben járt a belga labdarúgás egyik legnagyobb futballistája, az olasz származású Enzo Scifo.

Enzo Scifo
Ha minden jól megy, Enzo Scifo lesz a Győri ETO FC külföldi csapatképviselője. És hogy ez miért lenne jó a zöld-fehéreknek? Nos, Enzo Scifót a belga válogatott, az Anderlecht és a Juventus labdarúgójaként szinte az egész világon ismerik és elismerik, kapcsolatai révén pedig nemzetközi területen a klub is ismertebbé válhatna.

Egyébként nem véletlen, hogy a 84-szeres belga válogatott labdarúgó hétfőn épp a Győri ETO FC-t látogatta meg, ugyanis a Rába-parti klub egyik játékosa, a 23-szoros válogatott Lendvai Miklós először ellenfele, majd csapattársa volt Belgiumban. Ha létrejön a megállapodás, neki is köszönhető, hogy Enzo Scifo az ETO képviselője lesz.

Őt kértük meg, hogy az edzés után segítsen a tolmácsolásban, s azért csak a gyakorlás után, mert a versenysúlyát kiválóan tartó belga bizony nem volt rest, s beállt játszani a győri játékosok közé. A 39 éves klasszis egyáltalán nem mozgott idegenül, sőt. Az egymás elleni játék végén a győriek szakmai igazgatója, Reszeli Soós István egyébként ki is kérte a leendő partner véleményét, aki annyit mondott, vannak ügyes játékosai a csapatnak.

– Jelenleg mivel foglalkozik? – kérdeztük az olasz származású Enzo Scifót.

– Nem szakadtam el a labdarúgástól, három éve egy másodosztályú futballcsapatot irányítok Belgiumban. Egy személyben a tulajdonosa és az edzője vagyok az FC Tubis együttesének. És hogy megelőzzem a kérdést, Lendvai Miklós barátom hívott meg a városba, s természetesen elfogadtam az invitálást, örömmel vettem fel a győri csapat vezetőivel a kapcsolatot.

– Ha sikerül megállapodniuk, akkor előfordulhat, hogy mondjuk Győrben belga, Belgiumban pedig győri játékosok lépnek majd pályára?

– Ennyire azért ne szaladjunk előre, egyelőre csak egy bemutatkozás, baráti látogatás az, amiért idejöttem. Jók az első benyomásaim, s szívesen lennék a magyar csapat képviselője, de hangsúlyozom, konkrétumokról idáig még nem esett szó.

– Mielőtt Győrbe jött, megnézte a Real Madrid fővárosi vendégszereplését, s úgy tudjuk, nem volt elragadtatva az ott látott produkcióktól.

– Nézze, nagyon látszott, hogy a spanyol gárda csak egy barátságos találkozót játszik. Játékosai ennek szellemében fociztak. A magyar együttesben láttam jó teljesítményeket, de úgy érzem, még van miben fejlődniük.

Reszeli Soós Istvántól megtudtuk, hogy sikeres volt a két fél közötti első találkozás, Enzo Scifo hamarosan ismét hazánkba látogat és megnézi az ETO–Debrecen összecsapást. Előfordulhat, hogy már ekkor alá is írja a győri klub és a közte megvalósuló együttműködési szerződést.
Enzo Scifo (középen) beállt gyakorolni a Győri ETO FC játékosai közé.
Fotó: Szük Ödön 0553-7482

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mörtel: Gól a premieren

A múlt heti nemzetközi tornán bemutatkozott a válogatottban Mörtel Renáta, a Graboplast-ETO fiatal… Tovább olvasom