Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Belapátolták magukat a legjobbak közé

Kajak-kenu - Győri kenus még sohasem szerepelt sík vízi felnőtt-világbajnokságon. A kanadai Dartmouth-ban ketten is képviselték – ráadásul nem is akárhogyan – a Graboplast VSE színeit. Németh Gergő bronzérmes, Széles Gábor hatodik lett.
Remekül szerepeltek a győri Graboplast VSE kenusai a közelmúltban rendezett sík vízi világbajnokságon. A klubtól korábban senki nem tudott indulási jogot szerezni felnőtt-vb-re, ezért már az nagy szó volt, hogy ketten is kijutottak Kanadába. Ha pedig már ott voltak, nem vallottak szégyent, hiszen Németh Gergő négyesben kétszáz méteren bronzérmes lett, míg Széles Gábor – a szintén győri nevelésű Varga Dáviddal – ötszázon a hatodik helyen ért célba.

Németh Gergő rendkívül örül az elért eredménynek, hiszen a felkészülésük nem volt a legideálisabb.

Két hetük volt összeállni. „Nem mondhatni, hogy szerencsések voltunk a felkészülés során, hiszen sérülések és betegségek miatt alig két hetünk volt a munkára. Igazán Kanadában álltunk össze, s a lehető legjobbkor mentük a leggyorsabb pályákat. Az előfutam és a döntő során. Amilyen rosszak voltak tehát az előzmények, annyira jól sikerült a verseny, mindenki megtalálta a helyét. Ami az én szerepemet illeti, nem volt könnyű feladat a kormányzás, hiszen kétszáz méteren egy apróbb hiba döntő lehet, de szerencsére minden a lehető legjobban ment. Úgy gondolom, ennél csak rosszabbul teljesíthettünk volna, ahhoz, hogy az előttünk végzett két egységet megelőzzük, sokkal több közös munkára lenne szükség" – mondta az újdonsült vb-bronzérmes, aki kiemelte, a verseny előtt is érezte, befogadták a többiek, s ezen csak javított a vb-n nyújtott teljesítménye.

„Ha nem is nőtt meg jobban az ázsióm, azért abban bízom, hogy a jövőben is számolnak majd velem" – folytatta a fiatal kenus, akinek természetesen az olimpiai szereplés lebeg a szeme előtt.

„Az új program nem kedvez nekünk, hiszen Londonban a négy helyett már csak három szám lesz kenuban. Ráadásul úgy gondolom, a kétszáz méter a szakág jellegéhez képest igazságtalan, mert eddig szorgalommal is komoly sikereket lehetett elérni, a sprinttávon viszont sokkal inkább a genetika a döntő. Ha valaki nem elég robbanékony, nincs ehhez megfelelő izomzata, komoly hátrányba kerül. A magam részéről jobban is szeretem az ötszázas és az ezres távokat, de ahogyan most is, úgy a jövőben is igyekszem minden lehetőséget megragadni" – mondta Németh Gergő.

Javítottak az EB-hez képest. Széles Gábor C II ötszáz méteren az Európa-bajnokságon kilencedik lett, most viszont három helyet javítva, hatodikként ért célba az egység.

„Sík vízen még sosem vettem részt világbajnokságon, így nekem már az furcsa volt, hogy rengeteg Európán kívüli versenyző indult. Ami a futamokat illeti, az előfutamban az olimpiai bajnok fehérorosz kettőstől csak az utolsó ötven méteren kaptunk ki. A középfutamból másodikként jutottunk a fináléba, ahol mindent kiadva magunkból hatodikak lettünk. Célunk az volt, hogy jobb eredményt érjünk el, mint az EB-n. Ez sikerült, s nagyon boldogok is vagyunk. Úgy érzem, elsőre ez nem volt rossz szereplés egy világbajnokságon, erőt ad a folytatáshoz. Most azért jólesik a három-négy hét pihenő, de aztán jön a kemény alapozás, mert jövőre szeretnénk még jobb eredményeket elérni" – mondta Széles Gábor.
Széles Gábor (kis képen elöl) és Németh Gergő (nagy képen az utolsó ember) vb-újoncként nem vallott szégyent Kanadában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi ETO: Hornyák megsérült, hosszú pihenő vár rá

Kézilabda - Megsérült a Győri Audi kézilabdacsapatának két játékosa, Eduarda Amorim és Hornyák… Tovább olvasom