Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Békéscsabai Előre FC–Győri ETO FC 2–4

ékéscsaba, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 7000
néző. V.: Bede (Szabó Z., Harsányi).

Békéscsaba: Fekete – Gabala – Futaki, Fehér, Vincze Z. –
Bánföldi (Hoffmann, 59. p), Braga (Keresztúri, 82. p), Udvari
(Brlázs, 69. p) – Szilveszter, Megyesi – Gavrilovic. Edző: Pász-
tor József.

Győri ETO FC: Sebők 3 – Böjte 4, Stark 3,5, Baranyai 4 –
Lakos 3,5 (Jovanovic, 68. p), Peric 4 (Mracskó, 72. p), Szanyó
4,5, Németh N. 4 – Herczeg 5 (Semenik, 78. p), Nicsenko 4,
Nagy T. 4,5. Edző: Tamási Zsolt.
Gsz.: Szilveszter 3. p, Megyesi 61. p, ill. Herczeg 43., 68.,
Nagy T. 51., Nicsenko 91.

Sárga lap: Gavrilovic 11., Futaki 31. percben.
Szögletarány: 2:6 (0:4).

3. p: Vincze Z. futtatta Gavrilovicot, a Békéscsaba szerb légiósa az alapvonal közeléből középre passzolt, s az elmélázó védők közül Szilveszter 10 méterről a kapu bal alsó sarkába gurította a labdát. 1–0.
14. p: Lakos a jobb oldalon ugratta ki Herczeget, a győri csatár középre emelt, a labdát Fekete a felső lécre ütötte, s az onnan pattant a mezőnybe.
36. p: Szabadrúgáshoz jutott az ETO. Szanyó gurította a labdát Stark elé, aki jobb lábbal 24 méterről hatalmas lövést küldött kapura, a labda a felső lécet érintve jutott az alapvonalon túlra.
43. p: Egyenlített az ETO. Herczeg Nagy Tamással kényszerítőzött, s a gyors győri csatár a balösszekötő helyéről laposan a kapuba gurította a labdát. 1–0.
55. p: Egy gyors győri kontraakció révén Nicsenko középre emelt, Németh Norbert megcsúsztatta a labdát a balösszekötő helyén érkező Nagy Tamás elé, a Sopronból igazolt csatár kapásból lőtt, ám a labda visszapattant elé, s ezúttal jobb lábbal próbálkozott, sikeresen. A lapos
lövés a békéscsabai kapu bal oldalában kötött ki. 1–2.
61. p: Braga indította a lesre játszó védők között kilépő Megyesit, aki 15 méterről a kapujából késve kimozduló Sebők mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 2–2.
68. p: Csodálatos győri gól-nak tapsolhatott a győri szurkolótábor. Németh bal oldalon indította Herczeget, az Újpestről hazatért csatár látványos mozdulattal mellel maga mellé tette a labdát, majd jobb lábbal szép gólt rúgott a hazai kapu jobb oldalába. 2–3.
76. p: Megyesi 26 méterről végzett el szabadrúgást, a bal felső sarokba tartó labdát Sebők látványos mozdulattal tolta ki.
80. p: Fehér indította Gavrilovicot a balösszekötő helyén, a csatár visszagurította a labdát Szilveszternek, aki kicsit hosszan vette át, így Baranyai felszabadított.
91. p: Az ETO csabai légiósa, Mracskó szenzációsan ívelt középre, s a jól helyezkedő Nicsenko 8 méterről Fekete fölött a bal felső sarokba fejelte a labdát. 2–4.

Alaposan meglepte az ETO-t a Békéscsaba. Alig ocsúdtak fel a játékosok, máris Sebők hálójában landolt a labda. A figyelmetlenség után átvette a játék irányítását az ETO, de mit sem ért a mezőnyfölény, Herczegék nem tudták gólra váltani. Lassan, pontatlanul futballozott az ETO, bizony a félidő elején akár újabb gólokat is szerezhetett volna a Békéscsaba. A félidő végén Herczeg remek mozdulattal egyenlített, s a gól megnyugtatta a vendégeket. A második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt az ETO, de a Békéscsaba is lelkesen futballozott. Nagy Tamás leleményessége újra a vendégeket juttatta előnyhöz, és bár egyenlített az Előre, az ETO
egyre jobban belelendült és már az újabb gólok sem maradtak el. Végül a játék minden elemében felülmúlta az ETO a Békéscsabát, szervezettebben, okosabban, taktikusabban játszottak Tamási Zsolt tanítványai. Amire viszont figyelni kell, az a védekezés, mert 1–0-ás hazai vezetés után több helyzete is adódott a Békéscsabának.

Herczeg Miklós: – Rendkívül boldog vagyok, hogy kétszer is sikerült a kapuba találni. Az az igazság, hogy az előkészületi mérkőzéseken nem igazán ment a góllövés, de nem bánkódtam, mert bíztak bennem a vezetők, s lám a bizalom ennyit tesz.

Pásztor József: – 1–0 után padlóra küldhettük volna az ETO-t, sajnos nem sikerült kihasználni a helyzeteket. Volt a második félidőben is fordulópontja a mérkőzésnek, amikor 2–2-es állásnál hibáztunk jó helyzetben.

Tamási Zsolt: – Gratulálok a játékosaimnak, 1–0-ás hazai vezetés után volt tartása a csapatnak. Az idegenben rúgott négy gól önmagáért beszél. Természetesen elbizakodottságra semmi okunk nincsen, de a jó rajt
alapot adhat a további sikeres folytatáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos evezősverseny

Sikeres evezősversennyel ünnepelte a sportág megalapításának 125. évfordulóját az egyesült Győri… Tovább olvasom