Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Bekeményít a tulajdonos

Elégedetlen csapata teljesítményével, és elmondása szerint a jövőben lényegesen keményebb, következetesebb lesz Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa, aki több változtatást eszközöl a klubnál, viszont Varga Zoltán szakmai igazgató mellett továbbra is kitart.

– A tavalyi évhez képest előbbrelépést mutat az idei hatodik helyezés, ám ezzel a produkcióval mégis csalódást okozott Győrött az együttes...
– Egyetértek a megállapítással, személy szerint én is sokkal többet vártam a csapattól – mondta Tarsoly Csaba. – Lényegesen nagyobb terveink voltak, így természetesen elégedetlen vagyok.
– Ön szerint mi lehet a reméltnél gyengébb teljesítmény fő oka?
– A játékosok ismét bebizonyították, hogy többségében megélhetési futballisták, keveset számít nekik a klubhűség, az erkölcsi siker.

Aláíráspénz eltörölve

– Mitől lehet más, eredményesebb a jövő?
– Erre a futballra nem vevők a szurkolók, ezért csak azokat a játékosokat várjuk vissza a június tizenhatodikán kezdődő felkészülésre, akik az eddig tapasztalthoz képest egészen más mentalitással hajlandók dolgozni a sikerekért. Eltöröltem az úgynevezett aláíráspénzt, ezentúl kizárólag a teljesítménye alapján díjazunk mindenkit. Céltudatosabban kell felépítenünk az elképzelt programot, amelyből mindenkinek ki kell vennie a részét. A gépezetben minden kis fogaskeréknek olajozottan kell működnie, mert különben nincs értelme az egésznek.
– Az ön által említett gépezetben az egyik legfontosabb fogaskerék kétségtelenül Varga Zoltán, akit enyhén szólva nem fogadtak kegyeikbe a győri nézők, igaz, ez a tavaszi eredménylistát böngészve talán nem is meglepő...
– Nézze, nem vagyok vak, s engem bosszant leginkább az eredménytelenség. Maximalista vagyok, nem tudok veszíteni, s ezt próbálom átplántálni a klubnál tevékenykedőkbe is. Azt gondolom, a kudarcokért nem Varga Zoltán az egyszemélyes felelős. Tisztességes embernek tartom, továbbra is bízom benne, és remélem, az elkövetkezendőkben eredményesebben dirigálja majd a csapatot.

Bizalom a fiataloknak

– Ha már a csapatnál tartunk, milyen lesz a jövő ETO-ja?
– Száznyolcvan fokos fordulatot akarok venni, s a tehetséges fiatalokra építeni. A tervezett huszonhetes keret közel fele, tizenhárom játékos huszonkét év alatti futballista lesz. Bizalmat kapnak, s csak rajtuk múlik, hogy élnek-e a kiugrási lehetőséggel.
– A pontosan egy csapatra való szabadlistás neve – Preisinger, Kardos, Lakos, Nagy, Karabatic, Milaimovic, Baranyai, Füzi, Baumgartner, Vukoszavljevics, Szanyó – nemrégiben napvilágot látott, de kik jelenthetik az erősítést, kik lehetnek az új igazolások?

Nyilas már aláírt

– Több hazai és külföldi labdarúgóval is tárgyalásban vagyunk, akik valóban erősítést jelenthetnének. Konkrétumról egyelőre Nyilas Elek esetében beszélhetek, aki hazatérve Izraelből egy évre kötelezte el magát Győrbe. A harmincnégy éves játékmestertől azt várjuk, hogy összefogja a gárdát, s rutinjával segítse a fiatalok fejlődését.

Fiókcsapat Győrben

– Mi a helyzet a petőházi kapcsolattal, továbbra is lesz fiókcsapata az ETO-nak?
– A célunk az, hogy fiataljaink mindenképpen az NB II-ben edződjenek. A petőházi vezetőkkel megegyeztünk, hogy megvásároljuk tőlük az indulási jogot, míg ők anyagi lehetőségükhöz mérten a megyei bajnokság valamelyik osztályában szerepelnek majd. Az biztos, hogy Győrött működik majd az NB II-es együttes, vagy az ETO keretein belül, vagy a tárgyalások kimenetelétől függően az Elektromosnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar sikerek a kiokusin karate Európa-bajnokságon

Magyar sikerek születtek a litvániai kiokusin karate Európa-bajnokságon. Tovább olvasom