Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Befedésre vár a műjégpálya

A jó idő miatt idén is hamar - két hete - bezárta kapuit a győri műjégpálya. Remélhetőleg rövidesen megoldódik ez az évek óta húzódó probléma, s végre fedél alá kerül a létesítmény.
Legalábbis erre utal a közelmúltban elfogadott sportkoncepció. A győri műjégpálya üzemeltetésére 1997-ben kötött ötéves szerződést a város mint tulajdonos és az Arvit SE mint üzemeltető.
A kontraktus tavasszal lejár, így első lépésként mindenképpen ezt kell meghosszabbítani, hogy a jégpálya a jövőben is működhessen. Várhatóan megújult formátumú szerződést kötnek majd az illetékesek, s ebben benne szerepel majd a fedés lehetősége is.
A közvélemény mindenesetre támogatja az ötletet, hiszen az üzemeltetők kezdeményezésére már eddig több mint kétezer aláírás gyűlt össze.
A tervek között egyébként egy ötven- és egy százmilliós költségű, könnyűszerkezetes épület szerepel, ez jelenthetné a megoldást az időjárás viszontagságainak kiküszöbölésére. Gondot jelent az is, hogy az üzemeltetők nem tulajdonosai a műjégpályának, így pályázatokon sem tudnak pénzhez jutni.
– Nem „ nagyban ” kell gondolkodnunk, hiszen első lépésként bőven elegendő lenne egy könnyűszerkezetű épület a műjégpálya fölé – mondta Szarvas Zoltán, a műjégpályát üzemeltető Arvit SE vezetője. – Két új terv készült a befedésre. Az egyik alacsonyabb, ötvenmilliós költségvetéssel készülne el. A másik változat százmilliós, s mindkettő továbbfejleszthető. A lényeg azonban, hogy bármelyik is valósulna meg, az nagyot lendíthetne a város téli amatőrsportján.
Méhes Tibor, az egyesület menedzsere elmondta, több pozitív példa is van az országban a pályák befedésével kapcsolatosan, hiszen Miskolcon például a megye és a város is 50 – 50 millió forintot vállal, ehhez pedig az Ifjúsági és Sportminisztérium további százmilliót hozzátesz.
– Ugyanez vonatkozik Debrecenre is, ahova a tervek szerint egy hétezer nézőt befogadó multifunkciós csarnokot építenének, emellett pedig a meglévő műjégpálya fölé is tetőt vonnának – folytatta Méhes.
Gondot jelent, hogy az üzemeltetők nem tulajdonosai a műjégpályának, így például pályázni sem tudnak, továbbá a várossal kötött ötéves szerződés is hamarosan lejár. Igaz, ezt most jóval hosszabb időre szeretnék megújítani.
A közvélemény egyébként a befedés mellett van, amit jól mutat az is, hogy az üzemeltetők kezdeményezésére már eddig több mint kétezer aláírás gyűlt össze. Felajánlások is érkeztek, így indulásként legalább hárommillió forint összegyűlne, ami a tervezett költségvetést tekintve nem rossz pénz.
Molnár Péter városi sportigazgató elmondta, valóban lejár az ötéves szerződés az üzemeltetésről.
– Megújult formátumú kontraktust kell kötni, s ebben nyilván benne szerepel majd a lefedés lehetősége is – mondta Molnár Péter. – Többféle megoldási javaslat fekszik a döntéshozók asztalán, s a közelmúltban elfogadott sportkoncepció szerint a jövőben várható a műjégpálya befedése, hiszen ez sportszakmai és gazdasági szempontok alapján is indokolt lenne. Ehhez persze az állami és vállalkozói körök bevonására is szükség van megfelelő önkormányzati szerepvállalás mellett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi mérkőzések

Matáv Sopron – Dunaferr 2 – 0 >>

MTK… Tovább olvasom