Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Bécs-Budapest kajak-kenu maraton: Ásványrárón járt a mezőny

Kajak-kenu - Az első Bécs-Budapest kajak-kenu és evezés teljesítménytúra résztvevői az út harmadik napján Magyarországra érkeztek. Hétfőn Pozsonyból indult a mezőny, és mintegy ötven kilométer megtétele után Ásványrárón pihent meg a benevezett hetven egység, hogy ma továbbinduljon Neszmélybe.
„A hétfői volt a legveszélyesebb szakasz, két átemelésre is szükség volt Dunacsúnyál, illetve Dunakilitinél. A leggyorsabbaknak is hat órájába telt megtenni a mai távot. Eddig nem volt különösebb problémánk, remek a hangulat, bár ma már láttunk néhány fáradt arcot" – mondta a Kisalföldnek Sztaics István szervező.

„Közel százharminc sportoló nevezett be, szinte mindegyikük magyar. A korosztály meglehetősen vegyes, több, hatvan éven felüli induló is van, a legfiatalabb résztvevő pedig mindössze hat éves. Ő a szüleivel ül egy hajóban. Néhány aktívan versenyző kajakos és kenus is van köztünk, de ők az összlétszámnak maximum tíz százalékát teszik ki. A többiek vagy már visszavonultak, vagy amatőrök. Evezősmúlt nélkül azonban senki nem vágott bele a túrába, hiszen a táv komoly felkészülést igényel."
A túrázókat az olimpiai bronzérmes Kozmann György is segíti. Peking hőse motorcsónakon kíséri a mezőnyt.

Fotók: Krizsán Csaba


„Tavasszal részt vettem a felfedezőtúrán, és már akkor elhatároztam, hogy nyáron is eljövök a versenyre. Nem evezek, csupán kísérem a mezőnyt, közben hideg vizet és csokit osztogatok a résztvevőknek. Mindenki élvezi a túrát, kifogástalan a szervezés is, az pedig külön öröm, hogy idősek és fiatalok egyaránt neveztek" – mondta Kozmann György, aki hétfőn a dunacsúnyi átemelés irányításával segítette társait.

A mezőny kedden Neszmélyig, szerdán pedig Visegrádig evez tovább, majd augusztus huszadikán Budapesten, a Római partnál ér célba. A szervezők bíznak benne, hogy a sikeres első rendezvény után hagyomány válik a Bécs-Budapest teljesítménytúrából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás, megyei I. o. (augusztus 16.)

A Duna Takarék Megyei I. osztály 2009/10-es éved első fordulójának eredményei. Tovább olvasom