Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Bayern-győzelem a gálán Győrben - újabb fotó

Az első félidő végén Martínez találatával vezetett az ETO, de szünetet követően Shaqiri és Götze duplájával fordított a Bayern München és nyert az ETO Parkban.

A találkozó első félidejében megérdemelten vezetett a szervezetten játszó ETO, de fordulás után elkezdett gálázni a Bayern München. Számtalan helyzetet alakítottak ki, végül Shaquiri és Götze találataival megfordították a mérkőzést. 

Győri ETO FC - Bayern München 1-4 (1-0)
ETO Park, 16000 néző. Vezette: Fábián (Tóth V., Kispál)

Fotó: Mészáros Mátyás


Fotó: H. Baranyai Edina

ETO: Stevanovic (Kamenar, 2., Nagy G., 72.) - Wolfe, Lipták (Stanisic, a szünetben), Lang (Pátkai, 64.), Dinjar (Völgyi, 67.) - Kamber (Svec, a szünetben, Tokody, 80.), Mevoungou (Kalmár, 32., Trajkovic, 58.) - Nicorec (Kronaveter, 52., Lázok, 76.)) -  Martínez (Varga R., a szünetben), Strestík (Koltai, 73.), Andric (Burgos, 52., Kiss M., 80.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Bayern München: Starke - Rafinha, Van Buyten, Martínez, Contento - Kirchhoff - Thiago, Weiser (Götze, 60.), Shaqiri, Derflinger (Ribery, 66.) - Müller (T. Schweinsteiger, 76.). Vezetőedző: Pep Guardiola.

Gólszerző: Martínez (40.), illetve Shaqiri (59.72.), Götze (63., 90.)

Pintér Attila: - Először is gratulálok a Bayern-nek és Pep-nek a sikerért! Szeretném egy finom borral megajándékozni, hogy ne csak a 4:1-es győzelemre emlékezzen. Nagy megtiszteltetés volt, hogy egy ilyen csapatot tudtunk fogadni. 15-20 éve nem volt Magyarországon ennyi sztár egy csapatban. Becsülettel játszottunk, mindkét csapat bebizonyította, hogy 1-2 nappal a bajnoki mérkőzés után fantasztikus találkozót tud produkálni.

Pep Guardiola: - Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehettünk. Tudjuk, hogy az Audi fontos szerepet játszik a klub életében, ezért is fogadtuk el a meghívást. Az első félidőben nehezen találtuk a játékot, de szerencsére a második félidőben már jobban futballoztunk. Jó teszt volt ez számunkra, örülök a játékosaim teljesítményének.


Ahogy az várható volt, óriási érdeklődés övezte Győri ETO FC - Bayern München barátságos mérkőzést vasárnap délután. Órákkal a találkozó előtt a stadion környékén bayernes és győri mezbe öltözött szurkolók lepték el a környező büféket és árusokat. Szép számmal érkeztek Németországból is müncheni szimpatizánsok.

Az Audi Hungaria Kft-nek köszönhetően az előző idény Bajnokok Ligája győztes, bajnoki aranyérmes és Német Kupa győztes Bayern München érkezett Győrbe.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Tarsoly Csaba, az ETO elnöke megköszönte az Audi Hungaria vezetésének, hogy egy ilyen nagy múltú együttest láthatnak vendégül az ETO Parkban.

Karl-Heinz Rumenigge, a Bayern München részéről beszélt. "Néhány hónappal ezelőtt amikor Wintherkorn professzor megkeresett bennünket, hogy az Audi jubileuma alkalmával vállalnánk-e a győri szereplést. Nem sokat gondolkodtunk a válaszon. Lehető legjobb csapattal érkeztünk Győrbe. Boldog vagyok, hogy most vagyunk itt, hiszen a 113 éves klubnak olyan éve ez, amilyen még soha nem volt. Először szereztünk Bajnokok Ligája győzelmet, német bajnoki címet és Német Kupa győzelmet is egy évben."

A találkozó előtt közös képet készítettek a Bajnokok Ligája győztes Bayern München játékosai és a szinten BL-győztes Győri Audi-ETO csapatának játékosairól. (A bemondó véletlenül tévesen köszöntötte a győri lányokat, hiszen Rába ETO csapataként üdvözölte Görbiczéket.)

Megérkezett a Bayern a péri repülőtérre

Mérkőzés:

A győri kapuban a tegnapi Ferencváros ellen fejsérülést szenvedő Stevanovic kezdett, de két perc elteltével Kamenár váltotta. A győri vezetőség így szeretett volna tisztelni a kapus előtt, aki kilenc éve játszik Győrött.

A mérkőzés elején is látszott, nem szeretne alárendelt szerepben játszani a Győri ETO FC együttese a Bayern ellen. Kiegyenlített játék zajlott, mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de Nicorec közeli fejesénél Starke védett bravúrral, míg Shaquiri lövése csak centikkel haladt el a bal oldali kapufa mellett.

A folytatásban is bátran játszottak a zöld-fehérek, igyekeztek gyors ellentámadásokat vezetni, végül a találkozó 40. percében Andric átadása után Martínez szerezte meg a vezetést Pintér Attila együttesének. Az utolsó öt percben már nem született gól, így 1:0-ás győri vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Barátságos mérkőzés ellenére a szünetben rendet teremthetett Pep Guardiola, a Bayern mestere a játékosai fejében, hiszen egy teljesen más szellemű csapat lépett pályára. Elkezdett játszani a Bayern München, végül Shaqiri közeli fejesével egyenlített, majd pályára lépését követően három perccel Götze szerezte meg a vezetést.

A folytatásban elkezdett gálázni a Bayern. Az ETO beszorult a saját térfelére, míg a vendégek apró passzokkal próbálták feltörni a győri védelmet. A találkozó 72. percében az első találathoz hasonlóan Shaqiri fejesével kétgólosra növelték az előnyt a bajorok.

Az utolsó negyedórában már csak az volt a kérdés, hogy a vendégek szereznek-e újabb találatot, hiszen sorra dolgozták ki a helyzeteket, végül a találkozó 90. percében Götze megszerezte a második találatát, így 4:1-re diadalmaskodott a Bayern München Győrött.

A győrieknél Martínezet, míg a vendégeknél Shaquirit választották a mezőny legjobbjának.


Online közvetítés:

Vége a mérkőzésnek!

90.p. Újabb Bayern gól! Götzét ugratták ki a védők között, aki a kifutó Ngy mellett lőtt a kapu jobb oldalába. Wolfe még menteni próbált, de sajnos nem sikerült neki. 1:4

89.p. Götze ezúttal félmagasan próbálkozott 20 méterről, de Nagy ismét hárított.

88.p. Götze 18 méteres lapos lövése a kapu bal alsó sarkába tartott, de Nagy vetődve hárított.

83.p. Továbbra is a győri térfélen zajlik a játék. Sok rövid passzal próbálják áttörni a vendégek a győri védelmet.

78.p. Gyönyörű akció végén Shaqiri 10 méterről, jobb lábbal bombázott kapu fölé.

72.p. Újabb müncheni gól! Götze bal oldali beadása után Shaquiri fejelt a kapuba. 1:3

69.p. Elkezdett játszani a Bayern. Tetszetős támadás végén Ribery közeli lövését védte Kamenár.

68.p. Ribery passza után Shaqiri lőtt 18 méterről bal lábbal kevéssel a kapu bal oldala mellé.

67.p. Dinjart Völgyi váltotta a zöld-fehéreknél.

66.p. Újabb világsztár a pályán. Ribery érkezett Derflinger helyére.

64.p. Sokáig nem kellett várni az újabb gólra. Götze szólója után először a kapufát találta el, majd a kipattanó labdára is lecsapott és 8 méterről laposan lőtt a kapuba. 1:2

61.p. A szurkolók nagy örömére Götze lépett pályára Weiser helyére.                                                                                                                     59.p. Egyenlített a Bayern! Derflinger futott el a bal oldalon, majd nagy erővel középre adott Shaqirinek, aki 5 méterről fejelt a kapu közepébe. 1:1

57.p. Strestík remekül ugratta ki a bal oldalon a védők mögé befutó Vargát, aki 12 méterről lőtt, de Starke vetődve hárított. Varga lehetett volna önzetlenebb is, hiszen Burgos üresen érkezett középen.

52.p. Az elmúlt percek eseménytelenségét cserékkel törte meg Pintér Attila. Andric helyére Burgos, míg Nicorec helyére Kronaveter érkezett a pályára.

46.p. Elkezdődött a második játékrész!

Félidőben többet is cserélt Pintér Attila. Lipták, Kamber és Martínez helyére Svec, Stanisic és Varga Roland érkezett a pályára.

A szünetben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Thomas Faustmann, az Audi Hungaria részéről, valamint Bolla Péter, Győr városának kabinetfőnöke, valamint Tarsoly Csaba, az ETO elnöke érmeket ad át az ETO utánpótlás csapatainak. Díjátadó még Dzudzsák Balázs, Vincze Ottó és Priskin Tamás is.

45.p. Vége az első játékrésznek!

44.p. Derflinger távoli lövése méterekkel kerülte el a kaput.

43.p. Kalmár óriási szólózott, három bayernes játékost is kicselezett, majd csak szabálytalankodni tudtak vele szemben. A pontrúgást elszórakoztatta az ETO, könnyen felszabadítottak a vendégek.

40.p. Góóóóóóóóóól! Gyors győri ellentámadás végén Andric indította a jobb oldalon elfutó Martínezr, aki hosszas labdavezetés után bal lábbal 14 méterről lőtt a kapu bal oldalába. 1:0

38.p. Derflinger közelei éles szögből leadott lövését nagy bravúrral hárította Kamenar.

32.p. Mevoungou helyére Kalmár érkezett a pályára. A kameruni játékos a tegnapi bajnokin rengeteget dolgozott, így ma ennyi időt szánt neki Pintér Attila.

30.p. Derflinger 23 méteres lapos lövését a jobb alsó sarokból szedte ki Kamenar.

25.p. Mevoungou eladott labdája után Shaquiri lőtt 16 méterről, laposan centikkel a bal oldali kapufa mellé.

24.p. Andric bal oldali beadására Nicorec érkezett középen, aki 4 méterről a középen álló Starkéba fejelt.

22.p. Sokan aggódtak a mérkőzés előtt, hogy nem lép pályára a legnagyobb sztárok, de Ribery, Götze, Lahm és Schweistenger is a kispadon ül.

16.p. Kiegyenlített játék zajlik, egyelőre az ETO abszolút nem játszik alárendelt szerepben. 

11.p. Andric került óriási helyzetbe, 12 méterről lőtt laposan a kapu közepe felé, Starke bravúrral hárított. A labda Strestík elé került, aki 20 méterről kevéssel lőtt a kapu jobb oldala mellé.

8.p. Wiser éles szögből leadott lövése a felső léc alá tarott, de Kamenár bravúrral hárított.

5.p. Az elmúlt percekben mezőnyjátékot láthattunk, Strestík Korchhoffal szembeni "bőrözése" tetszett a legjobban a szurkolóknak.

2.p. A tegnapi Győri ETO FC - Ferencváros mérkőzésen megsérült Stevanovic helyére Kamenar érkezett a pályára.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Győri ETO FC - Bayern München
ETO Park, 16000 néző. Vezeti: Fábián (Tóth V., Kispál)

ETO: Stevanovic (Kamenar, 2.) - Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar - Kamber, Mevoungou - Nicorec -  Martínez, Strestík, Andric. Vezetőedző: Pintér Attila.

Bayern München: Starke - Rafinha, Van Buyten, Martínez, Contento - Kirchhoff - Thiago, Weiser, Shaqiri, Derflinger - Müller. Vezetőedző: Pep Guardiola.

Egyre jobb a hangulat a stadionban, a csapatok is megkezdték a bemelegítést.

A Győri ETO - Bayern München gálamérkőzést megelőzően sajtótájékoztatót tartottak. 

Tarsoly Csaba, a házigazda klub elnöke a következőket mondta: "Tizenkét évvel ezelőtt jelentünk meg Győrben, hogy megmentsük az akkor válságban lévő több évtizedes hagyományokkal rendelkező Győri ETO-ot. Kilenc évvel ezelőtt már a Bayern München vendégjátékával ünnepeltük az ETO százéves évfordulóját. Akkor egy kulcsot adtam át Pr. Wintherkorn-nak azzal, hogy remélem az új stadionban ez a leendő Audi-páholy kulcsa lesz. Nagy örömömre szolgál, hogy a stadion azóta elkészült és itt köszönthetjük a 20 éves Audi Hungaria Motor Kft-t, amelynek segítségével legutóbb bajnoki címet szereztünk, megnyertük a Szuperkupát és ezüstérmesek lettünk a Magyar Kupában. Örülök, hogy vasárnap Európa legjobb klubcsapatát láthatjuk vendégül.

A Bayern München nevében Karl-Heinz Rumennigge beszélt: "Néhány hónappal ezelőtt amikor Wintherkorn professzor megkeresett bennünket, hogy az Audi jubileuma alkalmával vállalnánk-e a győri szereplést. Nem sokat gondolkodtunk a válaszon. Lehető legjobb csapattal érkeztünk Győrbe. Boldog vagyok, hogy most vagyunk itt, hiszen a 113 éves klubnak olyan éve ez, amilyen még soha nem volt. Először szereztünk Bajnokok Ligája győzelmet, német bajnoki címet és Német Kupa győzelmet is egy évben.

Achim Heinfling, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója: "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ez ETO stadion gyepén a világ legjobb csapatát üdvözülhetjük. Szeretnénk ezzel a barátságos mérkőzéssel egyedül álló élményt adni a szurkolóknak, a cégünk dolgozóinak. Az ETO-ban méltó partnerre találtunk és a mérkőzés bevételével szeretnénk segíteni a klub utánpótlás-nevelését.


Előzetes

A Győri ETO vasárnap 16.00 órától lép pályára az előző idényben triplázó, azaz a BL mellett a német bajnokságot és kupát is megnyerő Bayern München ellen a vélhetően telt házas ETO Parkban rendezendő barátságos meccsen.

 

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. DivatÁrpy 2013. augusztus 13. 19:23
  „Furcsa, hogy pont Krisznek akarjátok beadni, hogy a rövidnadrág kitérdesedik....”
 • 54. BudaiKr 2013. augusztus 13. 14:47
  „50. Gőcze_László 2013.08.12. 21:05

  akit fel soróltál abba nekem naon közeli hozzá tartozóm is van! :D:D mesélt sokat ezekröl a régi szép idökröl azér nem hamukázok...

  53. háté 2013.08.13. 12:04

  akárki nemis kaphat ingyen bérletet! :D:D:”
 • 53. háté 2013. augusztus 13. 12:04
  „46. BudaiKr - biztonsági őrnek bereaktak?
  miröl beszész te szerencsétlen? ott vóltam mikor fogadtuk a fiukat és a bucsuztatásnál is. te meg mi vagy? jegy szedő???

  - én csak szurkolója vagyok az ETO-nak, - még ingyen bérletet sem fogadtam el soha!
  47. oxana -soha nem voltam olyan "legyes" - pedig meg volt az alkalom
  48. Gőcze_László
  -figyelj! én a saját tapasztalatomat írtam le, mivel kiabáltam! - olyan meccs nem volt /ETO, DAC, Dózsa/ ahol nem hangzott volna el Hajrá Győr! -szintén jártam, Postás, Mezőgép, /később Kinizsi/ Textil, Graboplast-salakos pálya!
  - Szabadhegy.
  Egyébként egyet értek veled, tényleg voltak olyan meccsek, hogy a bírók körülnéztek ott vagyunk-e!
  Játszottak december 22-én is!”
 • 52. vadfruttik 2013. augusztus 13. 09:02
  „50. Gőcze_László 2013.08.12. 21:05
  Ne húzd fel magad!Ez az <moderálva> ezért csinálja csak.Nem is kell vele foglalkozni, <moderálva>.”
 • 51. latakacs 2013. augusztus 12. 21:31
  „Takikám, jobban tetted volna, ha meg se szólalsz! 3:00:00-tól. Örökre elásta magát nálam. http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/08/11/20/Gyori_ETO_FC__FC_Bayern_Munchen.aspx”
 • 50. Gőcze_László 2013. augusztus 12. 21:05
  „Remélem, mihamarabb eltűnsz az ETO környékéről BudaiKr!
  Minden mondatod egy sértés. Most éppen a régieket, Pestit, Kalmárt, Fehérvárit, Raffait vagy hogy a névnél maradjak, Gőczét és a többieket pocskondiáztad, élükön egy Barótival. Tudod egyáltalán, hogy kik ők, és a későbbiek. Tóth, Orbán, Tamás, Somogyi, Orosz, Keglovich, Palotai, Scheidl (Soproni), Máté, Kiss, Izsáki, Szániel és a társaik? Tudod milyen az igazán szórakoztató, de egyúttal izgalmas meccs? Amelyek során a "nagy" Honvéd sem tudott itt Győrben győztesen levonulni a meccs végén?
  Szerintem Te semmit nem tudsz, megismerni meg képtelen vagy. Nem vagy méltó arra, hogy ETO-drukkernek vallhassad magad.”
 • 49. BudaiKr 2013. augusztus 12. 20:37
  „gagyi duma ez a régi ETO amikor piros pöttyös labdával játszották a bunda meccseket a 20 métert futni nem tudó potrohos munkások”
 • 48. Gőcze_László 2013. augusztus 12. 20:24
  „ad. #43.
  Úgy látszik, nem egy csapat mérkőzésire jártunk. Én még a Vasas ETO időszakból ismerem az ETO-t. De sem akkor, sem pedig később a 80-as években nem járta a "Hajrá Győr!" rigmus, ez csak az utóbbi évtized "termése". És a DAC vagy a Dózsa pályán, a Postásén vagy az Elektromosén sem ezzel buzdították a csapatot. A Textilről, meg a Szerszámgépgyárról már ne is beszéljünk.
  Ezért aztán nincs miért úgymond megvédeni a csapatot meg a szurkolókat. Majd ha állandóan észben tartják, mit is jelent a betűszó, és annak szellemében cselekszenek mind a játékosok, mind a nézők, akkor majd teszem tiszteletem újra a stadionban. De csak akkor, ha nem vegzálás lesz a beléptetés, ha tényleg szórakoztató lesz minden és nem fullad minduntalan pocskondiázásba.
  Pedig a régi bírók (Zsolt, Harangozó ...) még kinéztek a nézőtérre a kezdés előtt, ott vagyunk-e, indulhat-e a labda az útjára? És nem csak az ETO meccsein.”
 • 47. oxana 2013. augusztus 12. 18:55
  „45. háté

  Te nem vitted olyan sokra, mint BudaiKr, hogy ott lehettél volna a bajorok mellett, ahonnan elhessegettek volna téged is, mint a szemtelen legyet.”
 • 46. BudaiKr 2013. augusztus 12. 18:31
  „45. háté 2013.08.12. 18:13

  miröl beszész te szerencsétlen? ott vóltam mikor fogadtuk a fiukat és a bucsuztatásnál is. te meg mi vagy? jegy szedő???”
 • 45. háté 2013. augusztus 12. 18:13
  „44. BudaiKr - fizetett "fotel néző"
  -megint lebuktál, mint rottembiller, kiderült csak a pofád jár!”
 • 44. BudaiKr 2013. augusztus 12. 17:33
  „43. háté 2013.08.12. 16:43

  nekem nemagyarázz! majd kiderül hogy a lacika 62 is pénzt kap a mocskoskodásaiér mind ahogy kiderült a haverjairól is a a kópenhággóról meg a belló óttórol is hogy valaki fizetett nekik ezér hogy a csapatot szidják”
 • 43. háté 2013. augusztus 12. 16:43
  „31. Gőcze_László -33. Lacika62 -29. BudaiKr -
  - hogy megvédjem csapatom és szurkoló társaimat.
  Itt látszik, nem is jártok ETO- meccsre! - amióta kijárok folyamatosan 1972 - óta így van, Hajrá ETO, hajrá Győr!
  Még a DAC- a Dózsa -meccsein is elhangzott a csapat mellett Győr is!”
 • 42. mekkmester 2013. augusztus 12. 15:44
  „nem baj, egy biztos, vezetni jobban tudnak a srácok, mint focizni, látszik ez a "győri szívvel" feliratú nagy, méregdrága autókból kipöffeszkedő arcokon...”
 • 41. dödike 2013. augusztus 12. 15:04
  „Az ETO játékosok karján levő kerek címer olyan mint a trafik embléma tiltó karikája csak a 18-as hiányzik belőle.”
 • 40. udy 2013. augusztus 12. 14:38
  „Én nem fizettem volna érte, de hivatalból ott voltam. A Fradi meccs jobb volt, sőt...! Hasonló -hogy milyen színvonalu most hagyjuk- kvalitású csapatok. Jó meccs csak jó ellenfél mellett lehetséges. A focistákat illetően mindig az van bennem, hogy először teljesítmény, és aztán pénz vagy működik ez fordítva is. Mindig csak azt hallom azért rossz a focink mert nincs pénz....a pénz nem fejel kapura...”
 • 39. AzIgazsagZsoldosa 2013. augusztus 12. 13:23
  „Hát Cskata nagyon rosszul tudtad ezt. Ezen a gálamérkőzésen minden fontos volt, csak nem a végeredmény.
  Aki meg azt írja, hogy siralmas volt az ETO teljesítménye, az gondolkodjon el. A világ legjobb csapatáról van szó és az első félidőben a Győr volt a jobb. Hozzáteszem, a kutyát sem érdekli az eredmény... ja és nem vagyok ETO drukker.”
 • 38. Cskata 2013. augusztus 12. 12:24
  „Eddig úgy tudtam, fociban a végeredmény számit: vagy győz a csapat, vagy kikap!

  Ennek függvényében a teljesitmény egy szóval jelllemezhető: SIRALMAS!”
 • 37. BudaiKr 2013. augusztus 12. 12:16
  „36. ATXadmin 2013.08.12. 12:04

  én téged küdenélek el valahova mer itt semmi hasznod nincs.”
 • 36. ATXadmin 2013. augusztus 12. 12:04
  „nem is vártam más eredményt,
  vagy volt olyan aki nem erre számított? :) már rég be kellett volna zárni az összes foci csapatot és elküldeni őket dolgozni legyen valami hasznuk is :)”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három birkózóérem Lengyelországból

Az 55 kg-ban Barka Emese a döntőben 8-0-ra maradt alul az idei Európa-bajnok svéd Sofia Mattsson… Tovább olvasom