Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Bauxitmezőn át a cél közelében

Már csak két szakasz választja el a győri motorosokat a végcéltól. Varga a 39. lett, Nagy pedig az 53.

Összetettben Varga áll jobban: 26., míg Nagy a 82. Pénteken a Kayes és Tambacounda közötti 630 kilométer – ebből 529 km volt a gyorsasági – várt a Dakar mezőnyére. A két győri motoros ezt a szakaszt is túlélte: Varga a 39., Nagy pedig az 53. helyen fejezte be a versenyt. Az összesített eredmények alapján Varga a 26., Nagy pedig a 82.

Varga így foglalta össze az előző két napot: „Hosszú és nehéz szakasz fogadott bennünket a szünnap után. Hajnalban keltünk, fél hatkor már úton voltunk, hiszen a mért szakasz kezdetéig valamivel több mint kétszáz kilométert kellett megtennünk. Aztán következett a vörös por. Nagyon óvatosan mentem, mert a porban szinte semmit nem lehetett látni. Néhányan szinte vakon száguldozva hagytak le, de a nehezebb, technikásabb részeken, ahol a kövek miatt már nem lehetett száguldozni, hanem a technika, a koncentráció voltak a meghatározóak, sikerült több versenyzőt is visszaelőznöm.

A terep egyébként olyan volt, mintha egy bauxitmezőn motoroztunk volna, mindenki úgy nézett ki, mintha fél évig egy bauxitbányában dolgozott volna. A pénteki szakasz is veszélyes volt. Egy ízben egy vaddisznócsaládot kellett kikerülnöm. Érdekesség, hogy a »családfő« nagyobb volt, mint a motorom.

Várhatóan egyébként időbüntetést kapok, mert egy faluban átléptem a megengedett kilencven kilométeres sebességet. Ez azo nban nem olyan jelentős, hogy a pozíciómat veszélyeztetné. A következő két napban annak szellemében próbálok menni, hogy a versenyt meg már nem nyerem, de amit eddig elértem, egy pillanat alatt elveszthetem."A motorosok között egyébként a brazil Jean De Azevedo nyert, összetettben azonban továbbra is a francia Cyril Després áll az élen.

Az autósok versenyében a Kis Sándor, Czeglédi Péter duó a 19., a Szalay Balázs, Bunkóczi László egység a 31., a Palik László, Darázsi Gábor páros a 33., míg Liszi László és Rack György a 38.
Az összetettben Palikék a 16.-ak, Szalayék a 21.-ek, Kisék a 32.-ek, míg Lisziék az 56.-ak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bognár-ügy: folytatás következik

A Soproni Városi Bíróságon dr. Gajdos Anikó tanácsa megkezdte Bognár György, a Matáv Sopron egykori vezetőedzője, majd ügyvezetője ellen folyó büntetőper tárgyalását. A vádirat ismertetése után a vádlott, azaz Bognár György jelezte, külön nem kíván vallomást tenni, hanem fenntartja a nyomozás során tett vallomását. Az ellene felhozott vádakban nem tartja bűnösnek magát. Tovább olvasom